Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebeğime kayınvalidem baksın istemiyorum !

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Background

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
7
7
1
Arkadaşlar merhaba.Ekim başında işe başlamam gerekiyor.Bebeğim 5.ayını dolduruyor.Pandemi nedeniyle bakıcı düşünmüyorum.Annem olmadığı için bebeğime kayınvalidem bakacak.Ne yazıkki pek istekli değil. Çünkü bütün gün tv karşısında sürekli senin çocugun fena bakabilecekmiyim bilmiyorum diyip duruyor.Benimde içimin rahat olmadığı bazı konular var.Ek gıdaya geçince ben çocuğuma marketten kavanoz mamaları,meyveli yoğurtlar alıcam diyor.Ben paketli gıda vermeyeceğim cocuga yoğurdumu,sebze meyve püremi evde yapıcam diyorum ben senden gizli veririmki diyor.Galiba beni delirtmek icin yapıyor. Bide beni kızdırmak için pirinç unuyla büyütcem çocuğu diyor.Siz olsanız naparsınız? Ev ve araba kredimiz var bir süre daha calışmam lazım.Küçük bir şehirde yaşıyorum birdaha iş bulmam kolay değil Ona muhtaç olduğumuzu bildiği için yapıyor.

Okurken ben gerildim sanırım sana kasıtlı bişeyi var..

Eşinizle konuşun annesiyle o konuşsun ve kesinlikle kurallarinizdan taviz vermeyin. Yemeklerini siz hazırlayın kv versin. TV başında vakit geçiren insanlar biraz tambel olur . Kendisi bişey yapmaz . Eğer yaptığını görürseniz tavrinizi koyun uyarın. Mecbursaniz zaten başka seçeneğiniz yok. Ben kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil düşüncesinde olanlardanım ama bakmayacaksa kimseyi manipüle etmenin anlamı yok. Resmen ben bakmicam dememek için saçma sapan şeyler yapacağını söylemiş. Ayrıca zor günümde yanımda olmayanın yüzünü görmek istemem.

Kadın çocuğunuza bakmak istemediği için böyle konuşuyor. Bu kafada birine beş aylık bebek emanet edilmez. Bir de benim bu kadar borcum olsa çocuk yapmazdım. Millet ne rahat ya.

Kadın çocuğunuza bakmak istemediği için böyle konuşuyor. Bu kafada birine beş aylık bebek emanet edilmez. Bir de benim bu kadar borcum olsa çocuk yapmazdım. Millet ne rahat ya.
Yorumunuz için teşekkür ederim hanimefendi fakat bilmediğiniz birşey var.4 yıllık evliyim borcum bitmeden çocuk düşünmüyordum fakat sağlık sorunum yüzünden doktor bu sene çocuk düşünüyorsak düşünmemizi, birdaha pek mümkün olamayacağını söyledi. Sandığınız gibi cahil değilim.Emin olun çocuk kararını vermek kolay olmadı. Ben zaten eğitimli bir bakıcıya emanet etmeyi düşünüyordum fakat bu riskli pandemi döneminde kime güvenebilirim sizce?

Eşiniz ne diyor bu duruma?

Senin çocuğun fena derken oğlunun da çocuğu değil mi?

İşiniz zor ama bence şimdiden kv dışında bir çözüm bulmalısınız, kadın bakmak istemiyor ve baştan onsuz çözüm bulmazsanız birkaç ay sonra çileden çıkaracak sizi ve başka bakıcı bulmak zorunda kalacaksınız zaten.

Güvenmediğim birine 1 saat bile bırakamam.
Onu yedi bunu yedi ancak bir yere kadar önemli, hazırlar bırakırsınız ya da siz telafi edersiniz.
Lakin gözünden sakınacak, tehlikeyi algılayabilecek, yanında hareketlerine, konuştuğuna dikkat edebilecek bir kadın mı?
Önemli kısım bu bence.
Ve çıkmazda olduğunuzun farkında olarak sizi iyice sinir etmeye çalışıyor.
Dolduruşa gelmeyin.

Güvenilir bakıcı çok zor. Kayınvalideniz işi yokuşa sürmek için konuşmuş ama çocukla başbaşa kalınca kıyamaz ona. Onun canı ciğeridir çünkü. Benim de kayınvalidem bakıyor. Hem de kadın il değiştirdi çocuğum için. Yabancı birine bıraksan tüm gün acaba çocuğuma iyi davranıyor mu sorusuyla kavrulacaksın. Merak etme gıda konusunda. Büyüyor sıpalar her şekil

Nerde yaşıyorsunuz

Dedikleri insani cildirtir. Okurken sinir krizi gecirecek gibi oldum. Ama bakici mi yoksa kv mi derseniz net kv derim. Siz bakamiyorsaniz en azindan babaannesi baksin. Bakicinin da bu dediklerinizi yapmayacaginin hatta agladiginda vs sinirlerine hakim olamayip kotu davranmayacaginin garantisi yok. Bir cok arkadasin da dedigi gibi aksamdan gunluk yogurtlarini, atistirmaliklarini, meyve purelerini hazirlayip yarinki ogunlerini kavanozlarsaniz sorun olacagini sanmiyorum. Hazirlamak zor geliyordur yuksek ihtimalle gunluk seyler. Bu durumda isten sonra size biraz yorgunluk olacak butun aksam acisindan ama bi duzene oturtursunuz.

Ne yapsanda çalışan anne olrak istediğin gibi büyütemiosun cocugunu herkes bildiğini yapıor.Benim çocuqum 2.5 aylık bu zamana kadar hep tartısa tartışa geldim.Bunu yapma etme istemiyorum . Allahtan annem bakıo ama annem benim istediğim gibi büyütüo ama işte gel gelelim kayıvalidemde kendi istediği herşeyi yapıo ne zaman denk gelsek ne zaman görse.Sinir hastası oldum çıktım.Çalışan anne için çoçuk büyütmek ve kendi istediğin gibi yetiştirmek zor

Ev almaya niye acele ettin biraz büyüsün oyle alirdiniz !!

Yazali baya olmus ne yaptiniz merak ettim kayinvalide mi bakiyor su an ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…