Bebeğime kanalize olamıyorum, onu sakinleştiremiyorum, laf sokacak olan lütfen okumasını lütfen.

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
İyi akşamlar sevgili kk üyeleri. 8 aylık bebeğim var ellerinizden öper :) Erken doğdu onun zaten ayrı bir travması var, sarılık geçirdi, göbeği erken düştü tedavi gördü bu sebeple, sonrasında reflü çıktı, beyninde minik bir kist çıktı (çok Şükür ciddi bir şey değil birkaç ay sonra tekrar kontrole gideceğiz), ek gıdada sorun yaşadık vs yani tabiri caizse bir türlü belimizi doğrultamadık... Bu süreçte ne yazık ki gurbetteydik ve ailevi sebepler dolayısıyla annemler de kayınvalidemler de yanımızda çok duramadılar. Eşimle inanılmaz yorulduk. Çünkü ne yazık ki uyku sorunumuz da var. Beşiğinde sallanarak uyutmaya alıştı, uyuduğunda yanından ayrılamıyoruz hemen uyandığında için dolayısıyla ne bir iş yapabiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum. Yalnızca ya kitap okuyorum ya da böyle internette takılıyorum. Özellikle de sosyal medyaya sardım ve daha bi moralim bozuluyor. Şimdi birçoğunuz diyeceksiniz ki onlar sahte yalancı vs... Ama öyle olmayanlar da var ve ben sürekli kendimi suçluyorum acaba birinin ahını mı aldım da bu çocuk böyle oldu diye... Çok üzülüyorum, yeterli gelemiyorum bebeğime. aŞuan bayram sebebiyle memlekete geldik birkaç hafta da burada kalmayı düşünüyorduk Allah nasip ederse ammavelakin evdeki hesap çarşıya uymadı bu ikinci üçüncü gelişimi olmasına rağmen bebeğim çok yadırgadı, benden başka kimsede durmuyor, dolayısıyla dinlenemiyorum ve enerjim olmuyor bebeğime odaklanmaka zorluk çekiyorum. Örneğin ona kitap okuyayım diyorum oturmayı istemiyor ağlamaya başlıyor, kucağıma alıp okuyayım diyorum yırtıyor, elinden almaya çalışınca da sinirleniyor. Çok öfkeli bir bebek. Sinirlendiği zaman yumruklarını sıkıyor, kızarıyor, saçlarını çekiyor :KK43: Bu ara diş sıkıntısı da var bunlardan da kaynaklı olabilir ama bazen hakikaten tükeniyorum yetemiyorum. Bileklerimde kas sıkışması oldu, belimde fıtık başlangıcı bir de birkaç hafta önce küçük bir ayak operasyonu geçirmiştim ameliyat yerim hala ödemli ve ağrıyor... Yani bazen çıldırma noktasında geliyorum bebeğimi sakinleştiremiyorum...

Allah yardım etsin demeye geldim çocuk bakmak çok zor ama ben şunu öğrendim sen ne kadar stres olursan çocukta o kadar stres olur kendini sakinlestrmeye çalış çıkın temiz hava alın sizinki kadar değil ama benmkide uyku konusunda sorunlu uzun uyumaz o gün keyfi yerinde değilse gün boyu kucak ister mizmizlanir ama geçecek biliyorum sadece bebeğinize ve kendinize odaklanin

Hayatı kendinize zehir etmişsiniz bir sakinlesin( laf sokma değil tespit)Her iki çocuğumda uyku hiç sevmedi hala az uyurlar.Her iki çocuğumda da 15 dakika uyku ile 24 saat geçirdiğim zamanlar oldu yemin ederim.İki gözümün nuru evladım çok ciddi kaza geçirdi tedavisi hala devak ediyor maddi menevi oldukça yıpratıcı vs vs vs.Bakin bunlar bizimde başımıza geldi geliyor.Mumkun mertebe destek almanızı tavsiye ederim

Hepsi herkeste yaşanıyor üzülmeyin.
Merak etmeyin bunların hepsi geçecek ama o dönemde zorlanıyoruz işte
1.5- 2 yaşa gelsin size bağımlılığı azalır.

Allah yardımcınız olsun en zor zamanları bunu sizi üzmek için yazmıyorum bilakis sonrasında daha rahatlayacaginizi belirtmek için..
Bebeğim çok zor bı bebekti.. 40. Dk uyanirdi..ama pes etmeden uykularını uzattım 40.dk ayagima aldım salladım 1 saate tamamladım yeri geldi.. benden başka kimseye gitmiyordu bir dönem ama zorlamadım ugrastikca geri tepiyor.. sabredin inanın herşey güzel olacak..

İyi akşamlar sevgili kk üyeleri. 8 aylık bebeğim var ellerinizden öper :) Erken doğdu onun zaten ayrı bir travması var, sarılık geçirdi, göbeği erken düştü tedavi gördü bu sebeple, sonrasında reflü çıktı, beyninde minik bir kist çıktı (çok Şükür ciddi bir şey değil birkaç ay sonra tekrar kontrole gideceğiz), ek gıdada sorun yaşadık vs yani tabiri caizse bir türlü belimizi doğrultamadık... Bu süreçte ne yazık ki gurbetteydik ve ailevi sebepler dolayısıyla annemler de kayınvalidemler de yanımızda çok duramadılar. Eşimle inanılmaz yorulduk. Çünkü ne yazık ki uyku sorunumuz da var. Beşiğinde sallanarak uyutmaya alıştı, uyuduğunda yanından ayrılamıyoruz hemen uyandığında için dolayısıyla ne bir iş yapabiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum. Yalnızca ya kitap okuyorum ya da böyle internette takılıyorum. Özellikle de sosyal medyaya sardım ve daha bi moralim bozuluyor. Şimdi birçoğunuz diyeceksiniz ki onlar sahte yalancı vs... Ama öyle olmayanlar da var ve ben sürekli kendimi suçluyorum acaba birinin ahını mı aldım da bu çocuk böyle oldu diye... Çok üzülüyorum, yeterli gelemiyorum bebeğime. aŞuan bayram sebebiyle memlekete geldik birkaç hafta da burada kalmayı düşünüyorduk Allah nasip ederse ammavelakin evdeki hesap çarşıya uymadı bu ikinci üçüncü gelişimi olmasına rağmen bebeğim çok yadırgadı, benden başka kimsede durmuyor, dolayısıyla dinlenemiyorum ve enerjim olmuyor bebeğime odaklanmaka zorluk çekiyorum. Örneğin ona kitap okuyayım diyorum oturmayı istemiyor ağlamaya başlıyor, kucağıma alıp okuyayım diyorum yırtn ıyor, elinden almaya çalışınca da sinirleniyor. Çok öfkeli bir bebek. Sinirlendiği zaman yumruklarını sıkıyor, kızarıyor, saçlarını çekiyor :KK43: Bu ara diş sıkıntısı da var bunlardan da kaynaklı olabilir ama bazen hakikaten tükeniyorum yetemiyorum. Bileklerimde kas sıkışması oldu, belimde fıtık başlangıcı bir de birkaç hafta önce küçük bir ayak operasyonu geçirmiştim ameliyat yerim hala ödemli ve ağrıyor... Yani bazen çıldırma noktasında geliyorum bebeğimi sakinleştiremiyorum...
Rabbim yardımcın olsun kuzum İlgisni çekecek şeyler yapsan oyuncak gibi

Uzmeyin kendinizi kimsenin kendini ebeveynlikte yeterli hissettigini de sanmiyorum ayrica. Bebek bakmak zor ' yasadiklarinizı ben de yasadim zamanla duzelir diş falan zor cidden

Hepimiz gectik geciyoruz bu yollardan.. zamanla gececek hepsi insallah..ama mesela yuruteci vs yok mu? Onu oyalayacak ama seni yormayacak oyuncaklari vs baya rahatlatir seni diye dusunuyorum.

Buarada banyo yaptir yatirmadan guzel uyur bebekler genelde
Var canım ama henüz yeni keşfediyor yürüteçi, onda da çok durmuyor. Her gün yıkıyoruz :KK43:

Kimse mükemmel anne değil önce kendinizi yargılamayı bırakın. Yaşadıklarınız çok normal, zorlu süreçlerden geçmişsiniz.

İyi akşamlar sevgili kk üyeleri. 8 aylık bebeğim var ellerinizden öper :) Erken doğdu onun zaten ayrı bir travması var, sarılık geçirdi, göbeği erken düştü tedavi gördü bu sebeple, sonrasında reflü çıktı, beyninde minik bir kist çıktı (çok Şükür ciddi bir şey değil birkaç ay sonra tekrar kontrole gideceğiz), ek gıdada sorun yaşadık vs yani tabiri caizse bir türlü belimizi doğrultamadık... Bu süreçte ne yazık ki gurbetteydik ve ailevi sebepler dolayısıyla annemler de kayınvalidemler de yanımızda çok duramadılar. Eşimle inanılmaz yorulduk. Çünkü ne yazık ki uyku sorunumuz da var. Beşiğinde sallanarak uyutmaya alıştı, uyuduğunda yanından ayrılamıyoruz hemen uyandığında için dolayısıyla ne bir iş yapabiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum. Yalnızca ya kitap okuyorum ya da böyle internette takılıyorum. Özellikle de sosyal medyaya sardım ve daha bi moralim bozuluyor. Şimdi birçoğunuz diyeceksiniz ki onlar sahte yalancı vs... Ama öyle olmayanlar da var ve ben sürekli kendimi suçluyorum acaba birinin ahını mı aldım da bu çocuk böyle oldu diye... Çok üzülüyorum, yeterli gelemiyorum bebeğime. aŞuan bayram sebebiyle memlekete geldik birkaç hafta da burada kalmayı düşünüyorduk Allah nasip ederse ammavelakin evdeki hesap çarşıya uymadı bu ikinci üçüncü gelişimi olmasına rağmen bebeğim çok yadırgadı, benden başka kimsede durmuyor, dolayısıyla dinlenemiyorum ve enerjim olmuyor bebeğime odaklanmaka zorluk çekiyorum. Örneğin ona kitap okuyayım diyorum oturmayı istemiyor ağlamaya başlıyor, kucağıma alıp okuyayım diyorum yırtıyor, elinden almaya çalışınca da sinirleniyor. Çok öfkeli bir bebek. Sinirlendiği zaman yumruklarını sıkıyor, kızarıyor, saçlarını çekiyor :KK43: Bu ara diş sıkıntısı da var bunlardan da kaynaklı olabilir ama bazen hakikaten tükeniyorum yetemiyorum. Bileklerimde kas sıkışması oldu, belimde fıtık başlangıcı bir de birkaç hafta önce küçük bir ayak operasyonu geçirmiştim ameliyat yerim hala ödemli ve ağrıyor... Yani bazen çıldırma noktasında geliyorum bebeğimi sakinleştiremiyorum...
Ay sana sarilmak istedim.
O kadar normal ki yaşadıkların. Ve inann sosyal medya gerçek değil. "2 bebekle harikayim. Bakamayan anne olamamış" gibi paylaşım yapan bir tanıdığım kızımın bakıcısını aramış (eski bakicimkz şimdi arkadaşım) gel ben bunlarla kafayı yiyeceğim diye.

Yani bu yoldan hepimiz geçtik. Cidden Allah kolaylık versin. ❤️❤️
Sağlıkla büyüt kuzunu..sosyal medyayı boşver buraya gel laflayalim.

benim bebeğim yok
ama 200 tane filan kuzenim var
çok bebek geldi geçti elimden....

her bebek bir değil. çok zor bebekler var. kimse de kötü anne olduğu için bebeği öyle olmuyor öyle düşünmeyin.

ama siz biraz rahatlamaya çalışın. sizden başkasında durmaz, evet biliyorum. ama 1-2 gün sürer o genelde. en yabani bebek bile onuna tatlı tatlı ilgilenen biri olunca anne de biraz buna yol verince alışıyor. öyle olmasa bu kadar bebeğe bakıcı bakamzdı değil mi? siz "bebek zaten durmuyor" diye diye onu iyice kendinize bağımlı hale getiriyorsunuz. laf sokmak için demiyorum bunu. çok zor bebekler de gördüm onun içn diyorum siz ne kadar yardım alabilir ve ne kadar rahat olabilirseniz inanın sizin karınıza.

Geçecek elbet. Reflü hala devam ediyor mu? Reflü yatakları var bakın isterseniz. Bir de salıncak var aparatları içinde evde tavana kurabileceğiniz sever bebekler sallanmayı. Ben bakıyorum ilk bebeğimden bu yana zaman çok değişmiş ve kolaylıklar çoğalmış. Onun el kol becerisi gelişmesine yardımcı kitaplar var içinde tekerlekler vs döndürme hareketi yapabileceği.Kitaplar kalım baskılı yırtma olasılığı yok. Elinizde telefon sosyal medyada gerçekleri takip edin sahte gülüşleri değil. Size kendinizi kötü hissettiren hesapları silin. Faydalı hesapları takip edin.

Allah kolaylik versin. Benimkiler de ayniydi, hatta küçüğüm 2,5 yasina geldi ama hala ben evdeysem her seyi benden ister. Mesela susadigi zaman babasi su getirir illa anne icirsin diye aglar, icmez o suyu. En kotusu de uykusuzluk. Butun yaramazliklarina, huysuzluklarina katlaniyor insan ama uykusuz olmuyor. Ama bak simdi buyuk 4,5, kucuk 2,5 yasinda, kucagimda tasimaktan kambur oldugum, kollarimin koptugu o günler sanki cooook eskide kalmis gibi. Ben de burada senin gibi bir suru konu açmıştım. Bitmeyen aglama krizleri ( buyuk oglum kolikti), 10 dkda bir uyanan bir bebek, sac bas birbirine girmis bir ben 😁 hepsi cok sukur gecti. Simdi de koltuk tepelerinde geziyorlar. Annelere rahat yok yani. 😊

Hepsini hatta daha fazlasını gani gani yaşamış bir anne olarak diyorum ki sadece sabır et annesi 😊 Kitap sevmiyor mu ,okuma. Aktivite oyuncakları al. Uyku sorunu mu var , uyku eğitimi veremesen bile saatlerine özen göster. Atak haftalarını ve diş dönemlerini takip et, sebebini bilmek bile sakinleştirir insanı. Yemiyor mu? Yemesin, 8 aylık daha , elbette yiyecek. Acele etme. Sosyal medyada 8 aylık bebek elinde tutup yer der belki senin çocuğun yemek istemiyor, belki senin çocuğun motor beceriler konusunda değil algı konusunda daha üstün. Lütfen kıyaslama, şu zamanda şu olur dediklerine bakma ,her bebek kendine özel. Bir daha hiç bir zaman bu kadar küçük olmayacak, böyle kokmayacak. Bol bol sarıl öp resim çek. Sıkıntıları dertleri önemsememeye çalış. İlerde resimlere baktığında ne kadar küçükmüş ne kadar üstüne gitmişim boş yere diyeceksin çünkü.

Gel sarılalım arkadaşım 8 ay 20 günlük oğlumla benzer durumdayım. Benimki de tüm gün memnuniyetsiz I Iııh sesi çıkarıp duruyor 6 dişi aynı anda kabarmışx. Ek gıdayı tükürüp öğütüp duruyor. Dün gece milyon kere kalktım. Burnu tıkalı nefes alamıyor ememiyor burnunu açmama , temizlememe izin vermiyor.. ama olsun be o an isyan etsem de razıyım o sağlıklı olsun da.. biz uğraşıp duralım napslım artık sabredeceğiz.. geçecek bu günler de..

Zor bir gebelik süreci, erken doğum, sonrasına bir sürü sağlık sorunları, ameliyat vs atlattım. Kızım 50 günlükken yoğun bakımda kaldı.
Bazen üst üste geliyor sorunlar.
Havalar güzelleşiyor.
Bebeğinizi sabah güneşinde dışarı çıkarsanız parkta toprağa değmesini sağlasanız. Yine duş aldırabilirsiniz. Sevdiği şeyleri gözlemleyip ihtiyaçlarının geldiği anlarda ağlamadan vermeye gayret etseniz belki bir nebze fayda eder.

X