light zeytin lerden al tuzsuz amaaz az al çabuk bozuluyor:)
cicibebe verme çinde süt ve yumurta var.
ekmek verirken de dikkat et bazı ekmeklerde de süt olabiliyor. alerjinin ilerlememesi için senin çok dikkat etmen gerekiyor ve ehr verdiğin şeyi en ince detayına kadar incelemelisin anca bu şekilde alerjiyi atlatabilirsin!
Keçi oeynirini de kendin yapabilirsin peynir mayası alarak veya köyünüz varsa mutlaka keçisi olan biri vardır ordan kendine yoğurt ve peynir mayalatabilrisin. Ben köyümüzden keçi yoğurdu ve peyniri istiyorum annemler gittiği zaman.
ceviz ve özellikle fındık falan verirken de dikkat et önce çok az dene, çünkü bunlar da alerjen. birde soya da alerjeniş bende sonradan öğrendim ama mamasını içiyorsa onla sorunu yok demekki oğlunun:)
ben kızıma 2 light zeytin, keçi sütüne ıslatılmış 2 dilim tuzsuz etimek içine 1 tepme tk öğütülmüş ceviz ve ya yumurta sarısı yada peynir veriyorum bazen de ikisini bir:)
kabız olduğu zamanlar şu tarifi yapıyorum bunu rahatlıkla oğluna yapabilirsin. 1 sb suya 2 yk (ama tepme olmasın) irmik, 1 kuru kayısı ince ince doğranmış varsa başka bir meyve daha elma, armut veya (piştikten sonra eklediğim) muz da olabilir, biraz da ceviz ekliyorum pişiriyorum muhallebi gibi oluyor neva bayağı seviyor buna genelde kabak çekirdeği de ekliyorum onu unutmuşum . ıstersen su yerine keçi sütü de kullanabilirsin:)
Neys çok karışık yazdım çok geçmiş olsun oğluna! Sağlıkla büyüsün inşallah!