Olmaya çalısıyor ama istemeden oda çok üstüme geliyor ve farkinda degil calisiyor zaten o yuzden elinden çok birsey gelmiyorEşiniz size yardımcı olmuyor mu?
21 yasindayim 3 aylik bir oglum var geceleri uyumuyor sutumun yetmediginden yada doyurmadigindan şüphe ediyorum çok huysuzlanıyor bazen çığlık çığlıga gozunden yaslar akiyor doktoruylada görustum hic bir sebebi yokken yapiyor bunu ac kaldigini dusundugum icin ek olarak gece yatarken devam sutu veriyorum emzirmeyede devam ediyorum ama o kadar hircin bir bebek haline geldi ki son bir kac haftadir gogusu mu de fazla tutmuyor buda beni cok uzuyor naptiysam durmuyor kendi kendime evde çığrınmaya basliyorum etrafimda olan herkese bagiriyorum bunu bebegimede yapiyorum cok pisman oluyorum daha sonrasinda ozurler dileyip oturup onunla agliyorum benden nefret etmesinden korkuyorum cok uzgun ve asabiyim vucudum tamamen bozuldu uyku duzenim herseyim tabikide bunlar zaten olacakti ama sanki herşey üst üste gelmis gibi oldu ve sezeryan dogum yaptim 10.gunden itibaren bebegimle ve evimle dikislerim iglesmeden kendim idare etmeye calistim asiri titizim oyle bebegim uyurken ben de uyuyim diyemiyorum girisiyorum temizlige kendimi resmen bitmis durumda buluyorum ve bu halim hem esime hem cevreme hemde en önemlisi bebegime yansiyor iyi bir anne olarak goremiyorum artik kendimi gercekten bu durum beni mahfediyor artik yüzüm hic gulmez oldu hic birseyden memnun olmuyorum saldirgan tavirlar icerisindeyim biri dokunsa ya bagiricam yada agliycam bunu nasil kontrol edicem gercekten bilmiyorum ac kaliyorum ama yemek bile yiyemez hale geldim biliyorum bunlarin hic biri bebegimin sucu degil ona sahip oldugum icin şükür etsemde bu duygu durum bozuklugundan çıkamıyorum büyük ve tecrubeli kiminle konussam abartma bizde cocuk dogurduk vesaire tarzinda dahada moral bozucu karsiliklar aliyorum
Keşke sizin döneminizin çocuğu olsaydım ki keske bu kadar çabuk herseye atlamamis olsaydim ama bu donemin insani olarak herseyi cabuk yasadim yasamak istedim fazla cabuk buyudumyaşın çok ufak.
senin yaşındayken ben sümüğümü toplayamıyodum. Senden 12 yaş büyüğüm ilk çocuğuma hamileyim.
sen şu an ev idare edip, çocuk bakmaya çalışıyorsun benim gözümde daha kendin çocuksun. Ama lohusa depresyonunda bir çocuksun. Keşke yakınımızda olsan buradaki ablaların olarak sana gerçekten yardımcı olabilsek.
Bebek konusunda ben de tecrübeli değilim neden ağlar neden susmaz bilmiyorum. Ama ev temizliğini, yrmek yapmayı biraz sal öncelikle. Her şeye yetmek zorunda değilsin. Abartmıyorsun. Çocuğun senin stresini hissediyor. Bırak evi bok götürsün sen iyi ol. Havalar güzelleşmeye başladı. Koy arabasına gezmeye çıkar her gün. Sen de çocuğun da rahatlarsınız.
Gazı olabilir. Yemeklerine dikkat et gaz yapıcı şeyler yeme. Bir de gaz giderici damlalar falan oluyor. Yine doktorundan öyle bir tavsiye isteyebilirsin.
vitamin takviyesi kullanıyor musun bilmiyorum.
Aile hekimine gidip bir şeyler iste. D vitamini, kalsiyum, balık yağı. Hem süt için hem de lohusa depresyonu için gerekli.
Allah yardımcın olsun
Keşke sizin döneminizin çocuğu olsaydım ki keske bu kadar çabuk herseye atlamamis olsaydim ama bu donemin insani olarak herseyi cabuk yasadim yasamak istedim fazla cabuk buyudum
Merhaba..ben de oglumda tam 9 ay depresyondaydim hicbiseye yetisemiyodum kendimi yetersiz hissediyodum eşimde cok yogun calisiyodu yardimci olamiyodu..cok zorlandim..söyle düsün sürekli bu günler gecici hic bitmicekmis geliyo ama biticek büyücek degiscek hep böyle gitmicek.. ve bana kalirsa üstesinden gelemiyosan destek almalisin..lohusa sendromu hic de basite alincak bisey degil..bi psikologa gitmeni tavsiye ederim21 yasindayim 3 aylik bir oglum var geceleri uyumuyor sutumun yetmediginden yada doyurmadigindan şüphe ediyorum çok huysuzlanıyor bazen çığlık çığlıga gozunden yaslar akiyor doktoruylada görustum hic bir sebebi yokken yapiyor bunu ac kaldigini dusundugum icin ek olarak gece yatarken devam sutu veriyorum emzirmeyede devam ediyorum ama o kadar hircin bir bebek haline geldi ki son bir kac haftadir gogusu mu de fazla tutmuyor buda beni cok uzuyor naptiysam durmuyor kendi kendime evde çığrınmaya basliyorum etrafimda olan herkese bagiriyorum bunu bebegimede yapiyorum cok pisman oluyorum daha sonrasinda ozurler dileyip oturup onunla agliyorum benden nefret etmesinden korkuyorum cok uzgun ve asabiyim vucudum tamamen bozuldu uyku duzenim herseyim tabikide bunlar zaten olacakti ama sanki herşey üst üste gelmis gibi oldu ve sezeryan dogum yaptim 10.gunden itibaren bebegimle ve evimle dikislerim iglesmeden kendim idare etmeye calistim asiri titizim oyle bebegim uyurken ben de uyuyim diyemiyorum girisiyorum temizlige kendimi resmen bitmis durumda buluyorum ve bu halim hem esime hem cevreme hemde en önemlisi bebegime yansiyor iyi bir anne olarak goremiyorum artik kendimi gercekten bu durum beni mahfediyor artik yüzüm hic gulmez oldu hic birseyden memnun olmuyorum saldirgan tavirlar icerisindeyim biri dokunsa ya bagiricam yada agliycam bunu nasil kontrol edicem gercekten bilmiyorum ac kaliyorum ama yemek bile yiyemez hale geldim biliyorum bunlarin hic biri bebegimin sucu degil ona sahip oldugum icin şükür etsemde bu duygu durum bozuklugundan çıkamıyorum büyük ve tecrubeli kiminle konussam abartma bizde cocuk dogurduk vesaire tarzinda dahada moral bozucu karsiliklar aliyorum
Yok hayir cocugum olduguna ve onun annesi oldugum icin şükür ediyorum sadece cok bilgisiz ve yanliz oldugumu anladim o yuzden tesekur ederim yinede
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ilk 40 gün bende öyleydim inan yarım elma yemek için bile zamanım olmuyordu en son bayılacak hale geldim ve kv den ricada bulundum 4 gün falan gelip bizimle kaldı o yemek vs ile ilgilendi ben bebek ile abartısız söylüyorum 24 saat boyunca hiç uyumadan bebegim sakinleşsin diye emzirip durdum en son gögüs uçlarım açılıp yara olmuştu çok zor Bi süreç uykusuzluk ekstra sinir stres yapıyor zaten ben o sinir anı gelince bebegime kızmamak için sesli şekilde dua okuyordum hem bebegin kulagına yakın okuyunca o da biraz duruluyordu hem ben rahatlıyordum. Eşin yardımcı olmuyor mu bırak biraz o baksın sen bi duş al kendine gel seni iyi hissettiren bişeyler yap. Bu günler geçecek kendine bunu sürekli hatırlat kendini de suçlu hissetme bu düşünce seni daha çok strese sokar. Ayrıca temizlik vs den biraz taviz verip bol bol uyumaya çalış Süt üretiminde uykunun önemi çok fazla hem uyumadıkça sinirlerin daha gergin olacak uyku için her fırsatı degerlendir. Çevrende sana bizde çocuk büyüttük vs gibi dırdır eden insanları da umursama herkesin psikolojisi aynı degil her bebek de aynı degil ben 6 yegen büyüttüm emzirmek dışında herşeyi yaparım anneleri gibiydim buna ragmen bende çok zorlandım alışacaksın bebeginde bi düzen oturtacak merak etme21 yasindayim 3 aylik bir oglum var geceleri uyumuyor sutumun yetmediginden yada doyurmadigindan şüphe ediyorum çok huysuzlanıyor bazen çığlık çığlıga gozunden yaslar akiyor doktoruylada görustum hic bir sebebi yokken yapiyor bunu ac kaldigini dusundugum icin ek olarak gece yatarken devam sutu veriyorum emzirmeyede devam ediyorum ama o kadar hircin bir bebek haline geldi ki son bir kac haftadir gogusu mu de fazla tutmuyor buda beni cok uzuyor naptiysam durmuyor kendi kendime evde çığrınmaya basliyorum etrafimda olan herkese bagiriyorum bunu bebegimede yapiyorum cok pisman oluyorum daha sonrasinda ozurler dileyip oturup onunla agliyorum benden nefret etmesinden korkuyorum cok uzgun ve asabiyim vucudum tamamen bozuldu uyku duzenim herseyim tabikide bunlar zaten olacakti ama sanki herşey üst üste gelmis gibi oldu ve sezeryan dogum yaptim 10.gunden itibaren bebegimle ve evimle dikislerim iglesmeden kendim idare etmeye calistim asiri titizim oyle bebegim uyurken ben de uyuyim diyemiyorum girisiyorum temizlige kendimi resmen bitmis durumda buluyorum ve bu halim hem esime hem cevreme hemde en önemlisi bebegime yansiyor iyi bir anne olarak goremiyorum artik kendimi gercekten bu durum beni mahfediyor artik yüzüm hic gulmez oldu hic birseyden memnun olmuyorum saldirgan tavirlar icerisindeyim biri dokunsa ya bagiricam yada agliycam bunu nasil kontrol edicem gercekten bilmiyorum ac kaliyorum ama yemek bile yiyemez hale geldim biliyorum bunlarin hic biri bebegimin sucu degil ona sahip oldugum icin şükür etsemde bu duygu durum bozuklugundan çıkamıyorum büyük ve tecrubeli kiminle konussam abartma bizde cocuk dogurduk vesaire tarzinda dahada moral bozucu karsiliklar aliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?