• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğime hangi mamayı vermem gerek

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nubahar86

kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
501
13
118
39
Van
merhaba arkadaşlar sütüm bebeğime yetmiyor ve mama vermek zorundayım milupanın hangi mamasını vereceğimi bilmiyorum bebeğim 41 günlük düzeltilmiş yaşı ise10 günlük aptamilin hangi ürünü verebilirim yardım edermisiniz?çok acil cevap bekliyorum

Canım sütünün yetmediğini nerden anladın? Sen sağarak bir bak miktarına. Bir de bebeğin kilo alıyorsa sütün yetiyor demektir. Senin sütün bebeğin için çok değerli ve mümkün olduğunca sağarak sütünü artırmaya çalış. Doktoruna sorduğunda tartısını düşük bulursa mayaya başlatabilir milupa kullanacaksan Pre Aptamil kullanabilirsin. Ama lütfen mutlaka doktoruna danış.

bizim doktorumuz hiç doğru dürüst bilgi vermiyor.................. sütümü zaten sağarak biberonla veriyorum bazen çok az bazen ise yetiyor............. şu anda kızım 2 buçuk kilo..................... peki bu mama hazırmı yoksa kendimizmi hazırlıyoruz kendimiz hazırlıyorsak hazırlanış şeklinide anlatırmısın

Canım o halde başka bir doktora git. Ama mutlaka bir doktora sormadan mamaya başlama.
Mesela bebeğinin kilosu düşük olduğu için düzeltilmiş 10 günlük olsa da
Pre Aptamil yerine erken doğan düşük ağırlıklı bebekler için Prematil verebilir.
Bu mamaların hazırlanışı hep aynı. Kaynatılıp ılıtılmış 30 cc suya mama kabının içindeki ölçekle 1 ölçek koyarak çalkalayıp hazırlıyorsun. Eğer fazla hazırlayacaksan 60 cc suya 2 ölçek.

kesinlikle doktoruna sor ..
Mehtap'ın dediği gibi doktorunuzu değiştirin...
biz hep conformil kullandık...

cumartesi yeni bir doktora gideceğiz........... çünkü eşim dün doktorumuzla konuşmuş oda istediğiniz mamayı verin demiş................ böyle saçmalık görmedim ömrümde resmen eşimi başından savmış..................... biz preaptamil aldık dün akşam içti sanki kızım kabız oldu çok zorlanıyor........................ en iyisimi kullanmayayım cumartesiye kadar idare etmek en iyisi

Evet canım en doğrusunu yapmış olursun. Erken doğan bebeklerin sindirim sistemleri çok gelişmediği için kabızlık problemi çok yaşanıyor. Doktor onun sindirim sistemine uygun bir mama önerecektir.

istediğinizi kullanın demesi garip...
normal bebek değilki istediğimizi verelim..
canım iyi yapmışsınız doktorunuzu değiştirmekle...

aa nasıl bi doktor bunu der helede prematüre bi bebeye benim kızım hastaneden çıktıktan sonra bile yoğunbakım ünitesini arayıp ordaki doktordan ve hemşirelerden sürekli yardım aldım

kızlar sütüm çok az ne yapacağımı şaşırdım mamada vermek istemiyorum 20 dakika sağıyorum ancak 50 cc çıkıyor en iyisi yarın doktora gitmek

tabiki buna en iyi doktorun karar verir ama,bende 35 haftalık ikiz bebek doğurdum,bebeklerim ikişer kilo doğdu,hastaneden çıkarken doktorumuz bize aptamilin pdf adında özel bi mamasını yazdı,marketlerde falan bulamazsın,hatta eczanelerde bile hazır bulunmuyo,bize eczacı arkadaşımız özel olarak getirtiyodu,ama gerçekten süper bi mama,bebeklerim bu mamayla kısa sürede toparlandı,şimdi bir ay erken doğmalarına rağmen gelişimleri yaşıtlarıyla aynı,ben 2 ay kadar kullandım bu mamayı,sende doktoruna sorarak kullanabilirsin,aptamilin sitesindende bu mamaya bakabilirsin,detaylı açıklaması var zaten

doktora gittik mamayı değiştirmedi preaptamil iyi dedi dört kilo olunca aptamil bire geçin dedi............... ne hikmetse mamayı aldığımdan beri sütüm çoğaldı darda kalmadıkça mama vermiyorum artık kızıma..............şimdi ise kızıma göğsümü tutmayı öğretmeye çalışıyorum zavallım tutuyor ama çok çabuk yorulduğu için hemen uyuyor bende dayanamayıp hemen biberonla veriyorum:ecrin_bebek:

Hazır mama konusunu görmüşken arkadaşlar sorayım dedim. Benim sütüm yetmediği için günde 2-3 öğün mama veriyoruz 4 haftadır. İlk zaman doktorumuz aptamil PDF önerdi, onu kullandığımız sürede zor tuvaletimizi yaptık ve her mama arkasından kustuk az çok. Geçen hafta konusunca bunu aptamil pretamili verdi. Onu kullanıyoruz ve sorunumuz yok şükür ama milupanın sitesinden baktım 3.5 kg olana kadar kullanılır yazıodu. biz 3900 olmuştuk doktor verdiğinde. bu mamayı bu kilolarda kullanan var mı içinizde merak ettim.

Hazır mama konusunu görmüşken arkadaşlar sorayım dedim. Benim sütüm yetmediği için günde 2-3 öğün mama veriyoruz 4 haftadır. İlk zaman doktorumuz aptamil PDF önerdi, onu kullandığımız sürede zor tuvaletimizi yaptık ve her mama arkasından kustuk az çok. Geçen hafta konusunca bunu aptamil pretamili verdi. Onu kullanıyoruz ve sorunumuz yok şükür ama milupanın sitesinden baktım 3.5 kg olana kadar kullanılır yazıodu. biz 3900 olmuştuk doktor verdiğinde. bu mamayı bu kilolarda kullanan var mı içinizde merak ettim.

Canım biz hiç PDF kullanmadık. 3 kilo olana kadar Prematil kullandık. Doktor isterseniz 4 kgye kadar kullanabilirsiniz isterseniz Pre-Aptamile geçebilirsiniz demişti. Biz 3 kg'den sonra Pre-Aptamile geçtik.
Bazı doktorlar 4-4.5 kg olana kadar prematili kullandırıyorlar.

Canım biz hiç PDF kullanmadık. 3 kilo olana kadar Prematil kullandık. Doktor isterseniz 4 kgye kadar kullanabilirsiniz isterseniz Pre-Aptamile geçebilirsiniz demişti. Biz 3 kg'den sonra Pre-Aptamile geçtik.
Bazı doktorlar 4-4.5 kg olana kadar prematili kullandırıyorlar.

Hmm her doktorun önerisi farklı her zamanki gibi anlaşılan. neyse artık bu kutuyu bitirip doktorla konuşacağım pre ye geçmek için.

Back