• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğime biberon mamasını hangi aralıkla vermeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

naz_80

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
15
0
0
İstanbul
sevgili anneler

bugün doktora gittim kizım az kilo almış doktor 3 saate bir 90 cc biberonmaması ver dedi ,benim aklim karıştı biraz, kzıım 7 aylık oluçak şimdi hem annesütü hem mama hem ek gida

sahah kalktında anne sütü
sonra kahvaltı
öğlende meyva yogurt
ikindi çorba
aksam üstü kaşık mama
aralarda hep anne sütü veriyordum

şimdi biberon mamasını hangi ara vericem , kafam fena karıştı :))
siz nasıl yapardınız ????

demek sütünüz artık yetmiyor cnım aralarda veriyom demişsinz ya anne sütünü azaltıp biberonu onun yerine koycaksınız yada yine biberon verin sonra öğün 1.5 saat sonra anne sütüvern biraz sonra yine mama ola bilir tabi iştahsızsa içmeye bilir....

bence hiç bir şekilde mama verme ne gerek var ek 7 aylık olmjuş artık çorbalar yap anne sütünü sık sık ver. hazır gıda nedne girsin bebeğin vucuduna . benim kızım 3 aylıkken 200 gr almıştı yinde mama vermedim. zaten doktorda gerek yok demişti.

bencede mama verme taze sebze çorbalarını çoğalt..arada anne sütü ver..mama verirsen bi daha memeyide almaz...

benim komşumun çocuğu 1 kilo doğdu ama doktor ilk aylarda mama verdirmedi
daha sonra kilo almayına mama önerdi komşumda 1 ay denedi ayda 100 yada 200 gram alıyordu baktı oda olmadı evde kendi mamalar hazırladı 6 aydan sonra yavaş yavaş yemek vermeye başladı faydasınıda gördü.hazır mamaların pek sağlıklı olmadığı söyleniyor.katkı maddeleri çoğunluk bebek mamaları ve hazır çorbalarda olduğunu okumuştum sebze çrbasını denedinizmi bebekler için çorba tarifleri bulabilirsiniz:emir_bebek:

önce emzir arkasından dr.un tavsiyesi kadar mamayı ver. Mamanın hepsini bitiriiyorsa demek ki sütün yetmiyor.Ama mamayı içemiyosa,sütün kafi geliyordur. O zaman hiç mama verme derim. Onun yerine meyva, evde yapılmış yoğurt gibi,doğal gıdalar ver

süt varsa mamaya ne hacet?arkadaşın dediği gibi emzir,arkasından mamayı ver,almıyorsa sütün yetiyordur.şimdi aralara mama serpiştirince çocuk doyacak ve seni emmek istemeyecek...
ben arada veriyorum mama ama gerçekten mecburiyetten.benim kızım emmiyor ve sadece 3,5 aylık.sütümü sağarak veriyorum.onu da binbir nazla alıyor.bazen almayınca dökmek zorunda kalıyorum sütü,çünkü ya ısıtılmış oluyor,ya da fazla beklemiş.sonrasında aniden ağlamaya başlarsa göğüslerimi boşalttığım için ya da o an sütü sağma zamanım olmadığı için biraz veriyorum.çoğu zaman içmiyor bile çünkü çok iştahsız.keşke hiç vermek zorunda kalmasaydım...

Back