Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebeğime anneanne ve babannenin dönüşülü bakması yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

breeze85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
165
3
Arkadaşlar ilk önce konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Ama en uygun burası vardı.Ben şuan 7 aylık hamileyim.Çalışan bir anne olacağım.Öğretmenlik yapıyorum.Allahım izin verirse bebeğim 8 aylık olana kadar yanında olacağım.Ancak sonrasındaki bakım olayı kafamı çok kurcalıyor.Eşim bu konuda anne anne ve babannenin 1 er hafta dönüşümlü bakmasının uygun olacağını söylüyor.İki tarafında ilk torunu.Ancak internette okuduğum çoğu yazıda ve üniversite hayatımda aldığım çocuk gelişimi derslerinde hocalar bebeğin sürekli bir bakıcısının olması hem güven duygusu hemde yetiştirilişi için daha uygun diyor.Yani dönüşümlü bakımlar uygun bulunmuyor.Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?Bebeğine anneanne ve babannenin dönüşümlü baktıran var mı?

Bebeğe bakacak kişinin anneye hem karekter hem davranış olarak benzemesi uygun bulunuyor.Bebeğime tek kişinin bakması uygun olacaksa doğal olarak bunun anneanne olması daha mantıklı gözüküyor.Ancak bu durumda eşimin ve kayınvalidemin bana kırılacağını düşünüyorum.Bebeğimi istediğim gibi yetiştirme konusunda annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Ona şunu yap bunu yapmayı rahat rahat söyleyebilirim ve annemde beni dinler.Ancak böyle bir durumu kayınvalideme yapmak çok zor gibi geliyor.Aramızda sorun çıkabilir diye korkuyorum.

Bu konuda bana fikir verebilirseniz çok sevinirim.Özellikle bu durumu yaşayan kişiler var mı merak ediyorum.

Canım uzmanlar bebeğe annesinin dışında birinin bakmasıni yanlış buluyor.. bide hem anane hem babane bakicak dönüşümlü, bebeğin kişiliğinin oturması bakimndan çok önemli.. beimde kuzenlerim dogum yaptı.. annesi ve kayinvalidesiyle yakın oturmasına rağmen bakıcı tuttu.. hem bebek birine alışır kafası karışmaz, hem de ne annen ne kayinvaliden kırılır.. valla ben de 7 aylık hamileyim, çalışan biriydim ama sırf bebegime kendims bakmak icin calsmicam 4 yaşından sonra krese vermeyi düşünüyorum daha simdiden he çalışmak zorunda olabilirsin tabiki ama kesinlikle benim düşüncem bakici tutman....

Canım bende oğlum 6 aylıkken işe başladım..Oğluma haftanın 2 günü kendi annem,3 günü kayınvalidem dönüşümlü olarak baktı..Onlar baktığı için işte içinm rahattı...Bakıcıyı hiç düşünme derim çünkü en çok sevgiye ihtiyaçları oluyor eminim kendi torunlarına yeteri kadar sevgiyi fazlasıyla gösterirler...Sorunlar olmadı mı elbette ki oldu mesela kayınvalidem daha çok uyutuyor ayakta sallıyordu ayağından hiç bırakmıyordu bırakınca daha az uyur diye..Annemde de omuzunda uyuyordu dolaşarak ama zamanla ayakta sallanarak uyumaya başladı.Bende ise emerek uyuyakalıyordu...Bişeyleri söylediğin zaman annende kayınvaliden de kimi zman yanlış anlayabiliyorlar bi düzen oturtmak daha zor oluyor.Benim anneminde kayınvalideminde söylediklerimi değil de kendi bildiklerini yaptıkları zamanlar çok oldu....Tartışmalarımız oldu ama aştık hepsini o yüzden bende kendi hallerine bırakmıştım....Mesela kayınvalidem uyutma ve yemek yedirme konusunda daha iyiydi..Annem oyun oynatma,oyalama gezdirme konusunda...Kendi annemin de yaptıklarıma müdahale ettiği oldu kayınvalidmein de ama ben hep tamam deyip kendi bilidğimi yaptım...Bence kayınvaliden de baksın çünkü hem eşin hem kayınvaliden kırılabilir sorun çıkabilir diye düşünüyorum....Eğer kayınvaliden temiz biriyse iyi bakabileceğine inanıyorsan ona da baktır,sonuçta onun da torunu..Hoşuna gitmeyen davranışları olursa güzel bir dille söylersin...Allah yardımcın olsun maalesef bu işler çok zor ama şanslısın bakacak insanın var ya olmasaydı...

canım çok teşekkür ederim.ben ne olursa olsun bakıcıya baktırmayı düşünmüyorum.bu durum ikisini de fazlasıyla kırar çünkü.en önemlisi benim içim anneannesi yada babaannesi farketmez hangisi olursa olsun bakıcıda olduğundan daha rahat olur tabiiki...ama dediğin gibi zor olacak ama çok şükür bakacak bir yakınım var...

Canım ben bakıcı fikrini mecbur kalmadıkça ve hatta anane babanne gibi yakınlar varken pek doğru bulmuyorum.En azından yakınlarıma bir yabancıdan daha çok güvenirim.
malesef benim senin gibi çalışmama şansım yok, olsa bile ücretsiz iznim 2 yıl.Eninde sonunda bakım problemi çıkacak.Ayrıca uzmanların annesinin dışında birinin bakmasının yanlış olduğunu sylediklerini hiç duymamıştım.
Fikirlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.Ama ben bakııcı dışında bir çözüm arıyorum...

canım ne güzel anneannesi ve babannesi varken bakıcıya bakıtma cözümü cok uygun bır cözüm degil..
aslında en guzelı sizin ücretsiz izin alıp 2 yıl kendinizin bakması..
ondan sonra da eger kayınvalidenin kırılıp kırılmayacagı konusunda güzel bır tutum sergıleyıp kırmadan bır tarafa bakıtabilirsin..fakat bu cok zor:18: yani ne yap ne et yinede kırılır gibi gelior..o yuzden dönüşümlü olması daha mantıklı sanki.hangısının evı daha yakın mesela onu merak ettım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…