Arkadaşlar ilk önce konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Ama en uygun burası vardı.Ben şuan 7 aylık hamileyim.Çalışan bir anne olacağım.Öğretmenlik yapıyorum.Allahım izin verirse bebeğim 8 aylık olana kadar yanında olacağım.Ancak sonrasındaki bakım olayı kafamı çok kurcalıyor.Eşim bu konuda anne anne ve babannenin 1 er hafta dönüşümlü bakmasının uygun olacağını söylüyor.İki tarafında ilk torunu.Ancak internette okuduğum çoğu yazıda ve üniversite hayatımda aldığım çocuk gelişimi derslerinde hocalar bebeğin sürekli bir bakıcısının olması hem güven duygusu hemde yetiştirilişi için daha uygun diyor.Yani dönüşümlü bakımlar uygun bulunmuyor.Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?Bebeğine anneanne ve babannenin dönüşümlü baktıran var mı?
Bebeğe bakacak kişinin anneye hem karekter hem davranış olarak benzemesi uygun bulunuyor.Bebeğime tek kişinin bakması uygun olacaksa doğal olarak bunun anneanne olması daha mantıklı gözüküyor.Ancak bu durumda eşimin ve kayınvalidemin bana kırılacağını düşünüyorum.Bebeğimi istediğim gibi yetiştirme konusunda annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Ona şunu yap bunu yapmayı rahat rahat söyleyebilirim ve annemde beni dinler.Ancak böyle bir durumu kayınvalideme yapmak çok zor gibi geliyor.Aramızda sorun çıkabilir diye korkuyorum.
Bu konuda bana fikir verebilirseniz çok sevinirim.Özellikle bu durumu yaşayan kişiler var mı merak ediyorum.
Bebeğe bakacak kişinin anneye hem karekter hem davranış olarak benzemesi uygun bulunuyor.Bebeğime tek kişinin bakması uygun olacaksa doğal olarak bunun anneanne olması daha mantıklı gözüküyor.Ancak bu durumda eşimin ve kayınvalidemin bana kırılacağını düşünüyorum.Bebeğimi istediğim gibi yetiştirme konusunda annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Ona şunu yap bunu yapmayı rahat rahat söyleyebilirim ve annemde beni dinler.Ancak böyle bir durumu kayınvalideme yapmak çok zor gibi geliyor.Aramızda sorun çıkabilir diye korkuyorum.
Bu konuda bana fikir verebilirseniz çok sevinirim.Özellikle bu durumu yaşayan kişiler var mı merak ediyorum.