Bebeğimde vur5

fatma altu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
10
2
32
Herkese merhaba. üç ay önce doğum yaptım doğum yapar yapmaz bebegimi kuvöze aldılar böbreğinde şişme var dediler voiding çekildi sonucunda vur5 çıktı.
Bu süreçte hep pastanede yoğun bakımda kaldı yanına sadece emzirmek için girebildim bebeğim sürekli sonda ile durdu. Daha sonra Stetoskop yapıldı damarda tıkanıklık olup olmadığına bakıldı çok şükür çıkmadı sünneti yapıldı ve bizi taburcu ettiler ardından eve gider gitmez idrar yolları enfeksiyonu geçirdi tekrardan hastaneye yatış yapıldı ve bebeğimin karnına Vezikostomi açıldı. İdrarın karnından da geliyor. Üroloji Doktoru çocuğumun 2:30 yaşından sonra karnındaki deliği kapatılacağını söyledi iyi olacağını söyledi daha sonra böbrek doktoru DMA çekti böbreğim biri %39 biri %60 çıktı böbrek doktoru bakalım 2:30 yaşından sonraki ameliyat ameliyattan sonra kaçak olup olmayacağı önemli dedi çocuğum şu an üç aylık Her gün yüzüne bakıp üzülüyorum çocuğum doğduğu günden beri hep bir imtihanla buradaki anneleri görüyorum benimle aynı problemi yaşayan çocuğu iyileşen her şey yoluna giren var mı bana moral verecek kimse var mı .

Çok geçmiş olsun. Böyle bir şey yaşamadım ama size destek vermek istedim. Umarım 2,5 yaşındaki ameliyatı başarılı geçer ve tüm bu sıkıntılarınız sona erer. Doktorlar her ihtimali aileye söylemek zorundalar. Ancak bu tür ameliyatlar genelde başarı bile sonuçlanır. Ben inanıyorum ki çocuğunuz sağlığına kavuşacak ve 3 yaşında her şey normal olacak

Çok geçmiş olsun. Böyle bir şey yaşamadım ama size destek vermek istedim. Umarım 2,5 yaşındaki ameliyatı başarılı geçer ve tüm bu sıkıntılarınız sona erer. Doktorlar her ihtimali aileye söylemek zorundalar. Ancak bu tür ameliyatlar genelde başarı bile sonuçlanır. Ben inanıyorum ki çocuğunuz sağlığına kavuşacak ve 3 yaşında her şey normal olacak
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Allah acil şifalar versin yavrunuza
Size güç kuvvet versin
Zaman çok çabuk geçiyor, inanın bu zorlukları da atlatıp güzel zamanlarınız da gelir, oyun oynayıp birlikte güldüğünüz hayırlı anlar zamanlar nasip etsin Rabbim

Allah şifa versin bebeğinize. Sizi çok iyi anlıyorum bende benzer süreçlerden geçiyorum şuan. Anne karnında sol böbrek genişlemesini öğrendik. Up darlık olabilir dedi doktorumz, şaşırdık perinatologa gittik oda vur olabilir dedi. Ama herşey doğunca belli olacak dediler. Doğdu 1 haftalık olnca çocuk üroloji götürdük up darlık dedi. Nefrostomi takıldı sol böbrekteki idrar sonda tarzı birşeye geliyor. Oda enfeksiyon yapıyor sürekli malesef. Ve bebek olunca anlamıyor dikkt etmek gerekiyor, bakımı zor biraz. Ameliyt olack bebeğim sintigrafi çekimini bekliyor doktorumuz. Çok zor sürekli doktorda kontroldeyiz ama yinede halime şükür ediyorum en azından çaresi var ve geçecek. Sende öyle düşün şuan zor ama hepsi geçecek iyi olacak bebeğiniz. Allah dermansz dert vermesin. 🙏🙏💕💕

Allah şifa versin bebeğinize. Sizi çok iyi anlıyorum bende benzer süreçlerden geçiyorum şuan. Anne karnında sol böbrek genişlemesini öğrendik. Up darlık olabilir dedi doktorumz, şaşırdık perinatologa gittik oda vur olabilir dedi. Ama herşey doğunca belli olacak dediler. Doğdu 1 haftalık olnca çocuk üroloji götürdük up darlık dedi. Nefrostomi takıldı sol böbrekteki idrar sonda tarzı birşeye geliyor. Oda enfeksiyon yapıyor sürekli malesef. Ve bebek olunca anlamıyor dikkt etmek gerekiyor, bakımı zor biraz. Ameliyt olack bebeğim sintigrafi çekimini bekliyor doktorumuz. Çok zor sürekli doktorda kontroldeyiz ama yinede halime şükür ediyorum en azından çaresi var ve geçecek. Sende öyle düşün şuan zor ama hepsi geçecek iyi olacak bebeğiniz. Allah dermansz dert vermesin. 🙏🙏💕💕
Ne zaman ameliyat olacak tkibini nerde yaptırıyorsunuz ya

Takibini konya şehir hastanesi çocuk ürolojide yaptırıyoruz. Ameliyat tarihi tam net değil, doktor sintigrafi çekimini bekliyor. Siz nerede takiplisiniz?
Biz Kayseri’de Erciyes üniversite hastanesinde takibi yapılıyor . Nefrolojidoç. Dr Sibel yel . Üroloji de prof. deniz Demirci . Çok araştırdım ürolojide kayseirde çok ünlü

Biz Kayseri’de Erciyes üniversite hastanesinde takibi yapılıyor . Nefrolojidoç. Dr Sibel yel . Üroloji de prof. deniz Demirci . Çok araştırdım ürolojide kayseirde çok ünlü
Bende doğumdan önce çok araştırdım ankarada prof.dr berk burgu var iyi bir çocuk üroloji doktoru. Eğer konyada netice alamasaydm ona götürmeyi düşünüyordum. Şuan doktorumuzdan memnunuz. Sizinde aklınızda bulunsn VUR konusunda da youtubede videoları var bakabilirsiniz.

Bende doğumdan önce çok araştırdım ankarada prof.dr berk burgu var iyi bir çocuk üroloji doktoru. Eğer konyada netice alamasaydm ona götürmeyi düşünüyordum. Şuan doktorumuzdan memnunuz. Sizinde aklınızda bulunsn VUR konusunda da youtubede videoları var bakabilirsiniz.
Tamam teşekkür ederim . Sizin derece kaç . Voiding çekildi mi . Bi de sintigrafi ne zaman yapacaklar biz 3 ay bitince yaptık

Tamam teşekkür ederim . Sizin derece kaç . Voiding çekildi mi . Bi de sintigrafi ne zaman yapacaklar biz 3 ay bitince yaptık
Bizim 4 derece. Voiding çekimi nefrostomi takıldıktan 1 gün sonra yapıldı daha taburcu olmadan. Kaçak yok demişlerdi. Sintigrafide cuma günü çekilecek. Sizin sintigrafi çekimi yapıldı mı?

Bizim 4 derece. Voiding çekimi nefrostomi takıldıktan 1 gün sonra yapıldı daha taburcu olmadan. Kaçak yok demişlerdi. Sintigrafide cuma günü çekilecek. Sizin sintigrafi çekimi yapıldı mı?
Evet sintifrafi yapıldı . Voiding de kaçak çıktı bizim . Simtigrafi de bir taraf %40 bir taraf %60 denildi

Anladım. Sizin açtıkları şey enfeksiyon yapıyor mu bakımı nasıl oluyor. Biz antibiyotik kullanmamıza rağmen enfeksiyon oluyo malesef çok üzülüyorum :KK43:
Bizim mesane dışarıda küçük göbek deliği gibi bir delil açıldı . Sürekli bezin içine hem pipiden hem de vezikostomiden idrar geliyor . Bakımına alıştık zamanla . Özelden de görüşelim isterseniz bir kaç krem falan var

X