Çocuk Hastalıkları Bebeğimde tsh yüksekliği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşlar yüksek çıkanlar kaç çıktı kaç çıkarsa riskli oluyor bizimde topukta çıkmış hastaneye çağırdılar tekrar kan verdi bebeğim ikinci 4,52 çıktı sınır 4,2ymiş Dr ilaç başlamadı ayda bir takip dedi moralim çok bozuk bu konuda hiçbirşey bilmiyorum kaç çıkarsa ilaç başlanıyor

Arkadaşlar yüksek çıkanlar kaç çıktı kaç çıkarsa riskli oluyor bizimde topukta çıkmış hastaneye çağırdılar tekrar kan verdi bebeğim ikinci 4,52 çıktı sınır 4,2ymiş Dr ilaç başlamadı ayda bir takip dedi moralim çok bozuk bu konuda hiçbirşey bilmiyorum kaç çıkarsa ilaç başlanıyor
Bebeginizin degeri gayet iyi bence yenidoganlarin tsh araliklarinin ust siniri 7,8 civari olmasi lazim.bizim sonuc kagidimizda olmasi gereken en ust sinir oyle yaziyor yani.yetiskin bi insanda dahi 2-5 arasi degerler normal kabul ediliyor zaten.bence can sikcaginiz bi durum ve ilaclik bi durum yok.doktor daha iyi bilir tabi.biz hastaneye 44 degerle gittik.yirmiucuncu gununde acil ilac baslandi.44 nerede 4 nerede.cok gecmis olsun iciniz rahat olsun

Bebeginizin degeri gayet iyi bence yenidoganlarin tsh araliklarinin ust siniri 7,8 civari olmasi lazim.bizim sonuc kagidimizda olmasi gereken en ust sinir oyle yaziyor yani.yetiskin bi insanda dahi 2-5 arasi degerler normal kabul ediliyor zaten.bence can sikcaginiz bi durum ve ilaclik bi durum yok.doktor daha iyi bilir tabi.biz hastaneye 44 degerle gittik.yirmiucuncu gununde acil ilac baslandi.44 nerede 4 nerede.cok gecmis olsun iciniz rahat olsun
Size de çok geçmiş olsun arkadaşım cevabınız için teşekkürler dr da aylık kan verememizi istedi korkutulan bir şey yok dedi

Arkadaşlar benim oğlum 12 aylık.Ben hipotiroid hastasıyım sürekli ilaç kullanıyordum.topuk kanı normal çıktı.sonrasında bizde baktırmadık.7-8 aylık olduğunda hareketlerinde yaşıtlarına göre gerilik olduğunu düşündük.bu arada çocuk hep olması gereken kilonun en üst sınırındaydı.önce kiloya bağladılar sonra doktorun biri tsh bakılsın dedi 8.ayında 8,84 çıktı ilaç başlanmadı.takip denildi.sırasıyla 6,64 -5,23-5,01 düşüyor herşey düzelecek dendi.çocuğum şuan 12 aylık geçen gün hafif rahatsızlandı tsh da bakıldı bu sefer 10,75 çıktı.nöro motor gelişimi yavaş hareketleri 6 ayklık bebeğinki gibi.sizden ricam bizim durumuzda olan varmı?tsh ın çocuğunda hareketlerinde geriliğe sebep olduğunu düşünen bunu bizzat yaşayan varmı?yoksa bu konuda yalnız bizmi varız.Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın.acil yardım lütfen.

kızlar meraba benimde bebeğim de tsh hormonu yüksek çıktı öğrenince çok üzüldüm elimden bişey gelmedi veren Allah verdiği bişey vardır dedim artık
tabi ağlamaktan ne yemek iyiyebildim ne su içebildim hemşireyle konuştum şükredin en masumu bu topuk konu sonuçlarında dedi canınızı sıkmayın yani ilaç ile düzelebilecek bir hastalık dedi
bebeğim beş günlük iken vermiştik kanı 14 gün sonra aradılar topmum sağlığı merkezinden
tekrar kan verdik kesin sonuç almak için daha onlar aramadan özel bi hastaneye muayeneye gitmiştim doktor test yapabiliriz burada tekrar dedi bir saate sonuçlanır dedi yaptık testi ve her şey normal dedi şükürler olsun
doğum anında bazı nedenler yüzünden değerler değişebiliyormuş
annenin sütünün geç gelmesi
annenin kullandığı ilaçlar
doğum anında verilen ilaçlar
topuk kanının değerlerini değiştirebiliyormuş bilginiz olsun ve dua edin

Arkadaşlar benim oğlum 12 aylık.Ben hipotiroid hastasıyım sürekli ilaç kullanıyordum.topuk kanı normal çıktı.sonrasında bizde baktırmadık.7-8 aylık olduğunda hareketlerinde yaşıtlarına göre gerilik olduğunu düşündük.bu arada çocuk hep olması gereken kilonun en üst sınırındaydı.önce kiloya bağladılar sonra doktorun biri tsh bakılsın dedi 8.ayında 8,84 çıktı ilaç başlanmadı.takip denildi.sırasıyla 6,64 -5,23-5,01 düşüyor herşey düzelecek dendi.çocuğum şuan 12 aylık geçen gün hafif rahatsızlandı tsh da bakıldı bu sefer 10,75 çıktı.nöro motor gelişimi yavaş hareketleri 6 ayklık bebeğinki gibi.sizden ricam bizim durumuzda olan varmı?tsh ın çocuğunda hareketlerinde geriliğe sebep olduğunu düşünen bunu bizzat yaşayan varmı?yoksa bu konuda yalnız bizmi varız.Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın.acil yardım lütfen.
Allah şifa versin bebeğinize çok zor bir durum.inşallah herşey yoluna girmiştir.bazen topuk kanında belli olmayabiliyormuş.birinde daha duymuştum böyle bişey.kıyamam ben o küçük meleğe. Benim kızımda dokuzbucuk aylık ve ilaç bırakma denemesi yaptık üç hafta 5 e yükseldi.doktor iki hafta daha bakalım kullanmasın dedi sonra olmadı yine başlarız dedi.suan kabız sürekli uykusu var canım sıkılıyor ama beklemedeyiz iki hafta dolsun diye.Allah beterinden korusun tüm bebeklerimize acil şifalar.. :KK43:

Hap kullanıldıgı sürece gerilik olmadıgını düşünüyorum. Bizde 18 gunluktn ıtıbarem kullanıyorz.

Merhabalar bende batikon kullandim tah miz yuksek. T3 ve t4 degerimiz normal idrarinda hafif iyot eksik. Var. dr muz bir ay beklememizi soyledi ama tedirginim. bebegim suan iki aylik ne yaptniz tecrubelerinizi paylasirmisiniz.

X