Çocuk Hastalıkları Bebeğimde tsh yüksekliği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
Kızlar topuk kanında değer yüksek çıkmış. Tekrar kolundan kan aldırıp tsh a bakıldı. Yine çok yüksek. Burda bir profa götürdük hemen o gün. Tahlilleri yaptı ve ilaca başladı. Ama moralim çok bozuk. En az 3 sene kullanacakmış bu ilacı.çok şükür ki ilaçla tolere edilebilen bişey ama yüreğim dayanmıyor. Tiroidlrri çalışmıyormuş. Bu da zekayı etkileyebilirmiş. Erken teşhis çok önemliymiş bunda. Benim bebeğim 14. Gün başladı işte ilaca. Umarım erken teşhisdir. Aynı durumu yaşayan bilen var mı kızlar ihtiyacım var size

Allahim tez zamanda sifa versin minigine hastalikla ilgili hicbir bilgim yok,insan basina gelince ogreniyor bazi seyleri ismini bile bilmedigimiz hastaliklar cikiyor.

Allahim tez zamanda sifa versin minigine hastalikla ilgili hicbir bilgim yok,insan basina gelince ogreniyor bazi seyleri ismini bile bilmedigimiz hastaliklar cikiyor.
Aynen öyle bende bilmiyordum. En güzel zamanlarım ağlayarak hastanelerde geçiyor. Allahım sen kimseyi evladıyla sınama

Benim kızımda da yüksek çıkmıştı ama biz ilaç kullanmıyoruz.
Saglık ocağından aradılar biz de o gün hemen gittik takibinin yapildigi hastaneye. Yeniden yapildi 17.23 tü sanırım değer.
Çocuk endokrine yönlendirdiler. O da ek tahliller istedi ve idrarda iyot baktırdı bende ve kızımda. Gata da yapilmiyordu özelde yaptirdik onu da ikimizin de yüksek cıkmış. Sonra 2 şer hafta arayla yine tahlil yapıldı. Normale düştü.
Sebep olarak da bormal doğumda kullanılan batikona bağlı idrarda iyot yükselmesi tsh ı yükseltmiş çıktı.

İnşallah sizin de tez zamanda düzelir...

Bu arada sadece tsh yuksekse zihinsel sorun acisindan tehlikesi azmis. T3 t4 nasil

Benim oglumda da var 3 aylikti ilaca basladigimizda 18 ayligiz su an Allah beterinden korusun ilacla tedavisi olan.bi hastalik sonucta su ana kadar gelisiminde de sorun yasamadik bizim sadece tsh yuksek t3 t4 normal zekayi bunlar etkiliyo daha cok

Benim oğlumda da yüksek çıktı sonra düştü ama aklıma nasıl yer ettiyse ikide bi baktırdım erken teşhis olmasi önemli burdan yakın bir arkadaşım var çocuklarımız akran, o bu konuda bilgi sahibi @NickimTam13Harf girersen yaz buraya bebişim

Benim oglumda da var 3 aylikti ilaca basladigimizda 18 ayligiz su an Allah beterinden korusun ilacla tedavisi olan.bi hastalik sonucta su ana kadar gelisiminde de sorun yasamadik bizim sadece tsh yuksek t3 t4 normal zekayi bunlar etkiliyo daha cok
Hemen bakıcam eve gidince tahlillerine ya o kadar endişeliyim ki bebeğim oldu diye sevinemedim hep bir korku var içimde hiç yüzüm gülmedi onu sevmeye korkuyorum biliyormusunuz hep gözlerim dolu dolu. Siz ilacı nasıl veriyorsunuz şırıngayla mı ? Bebeğinizde farkettiğiniz bir sorun yok değil mi? Allah size bağışlasın

Ilk zamanlar ilaci ezip verdim anne sutunu sagiyodum o zamanlar ona karistirip iciriyodum artik normal.yutabiliyor suyla valla gorunurde.bisey yok cok cin gibi diyor etraf.fiziksel.olarakta iyi 3 yasi bekliyoz artik biz

Geçmiş olsun.hap mi kullanıyorsunuz.
Benim kendim tiroid hastasiyim. Ilaci ömür boyu kullanacağım. Tabi benim ki bebeklikten değil sonradan çıkan. Bebeklikte farklı olabilir. Verilen ilacı düzenli kullanın. Aynı saatte verin. Düzene girer inşaallah.

Canim seni cok iyi anliyorum.beni de saglik ocagindan aramislardi. Cok uzuldum yuksek diyince. Hatta bebgimi yikamistik annemle uyuyordu. Yuzune bile bakamadim uzuntumden.sonra arastirdim ki topuk kani ile bakilan diger hastaliklar daha tehlikeli. Tsh iclerinde en masum olani.bu yuzden cok yipranma.ilacla duzelir insallah
Allaha sukur ki dustu sonra dogumdan sonra ac kalmisti sutum gelmedigi icin.
Senin de oyle olabilir mi bebegin hala cok doymadiysa belki ondan yuksektir.

Benim oğlumda 44 değerle doğdu 3yaş 7 ay kullandık ve bıraktık çok şükür,suan 6 yaşını bitirecek inşallah ve hiçbir sıkıntı yok maşallahı bile var yani o kadar zeki...hiç korkmayin hayatı benim o zamanlar yaptığım gibi kendinize zehir etmeyin lütfen...çok geçmiş olsun

Valla aynı durumdayız 20 gunlukten beri hap kullanıyoruz. 50lık tamla başladık. Her hafta gıt kan ver. Minicık daha hastane sıralarında bekle.. akla gelmeyen başa gelıyor ne yazıkkı.. her gun aynı saatte verıyoruz hapı. Üzülmeyın bence. Allah baska dert vermesın. Hiç olmasaydı iyiydi ama tedavısı olan bi durum ve erkn başlamışşınız. Hormonların yapamadıgı o görevi hap yapacak. İçiniz rahat olsun. Kabızlık gıbı bı sorunu var mı?

1 buçuk aylık bebeğim dün aradılar tsh yüksek çıkmış diye hem topuk kanı verdik hem kolundan aldılar tsh 6,8 çıktı doktora gidicez birazdan ne diycek bilmiyorum ağlamaktan gözlerim şişti

Merhaba.benimde 4 aylik kizim var.23. gunden beri ilac kullaniyoruz.bizim yukselmesinin nedeninin batikon oldugu soylendi.saglik ocaginda 44 cikti.hastaneye gittigimizde 13 cikti.ilaca uc yil diyorlar..siz hangi sehirdesiniz acaba ve gittiginiz ozel endokrin neresi.cevap verirseniz cok sevinirim.Allahim tum bebeklere acil sifa versin.

merhaba. inşallah kendiliğinden normale döner kızınızin değerleri de.
ankara'dayım, özel hastaneye gitmiyorum sadece tahlili özelde yaptırmiştım sonucu yine doktorumuza götürmüştüm.
GATA'ya gidiyoruz biz, orada doğum yaptım kontrollere de orada devam ediyoruz şimdilik. bu arada endokrin takibi gerekli görmedi ve ilaç vermedi.

Merhaba bizde 18 gunluktn beri ilaç kullanıyoruz. Takıplerımız ankara ünversitesi cocuk endokrın bölümünde oluyor. Tavsıye ederim. Düzenli her ay gıdıyoruz.

Her ikinizede tesekkur ediyorum.bizde ankaradayiz.hatta gataya cok yakiniz.doktor ismi verebilir misiniz bi de oraya goturelim.saglik ocagindan hemsiremiz kecioren arastirma hastanesini tavsiye etti.oraya devam etmekteyiz bizde.insallah dualariniz icin tesekkur ederim.suan icin degerlerimiz guzel.gecici oldugunu dusunuyor doktor batikon olayindan dolayi.Allahim dermansiz dert vermesin.

gata bize cok yakin etlikteyiz.doktor ismi verebilir misiniz? Bizde o doktora bi gitsek diyoruz.

gata bize cok yakin etlikteyiz.doktor ismi verebilir misiniz? Bizde o doktora bi gitsek diyoruz.

doktorun ismini hatırlamıyorum maalesef. ben orada doğum yaptım ilk topuk kanı yenidoğan bölümunde alınmıştı, rutin kontrolleri de orada yapılıyor. yenidogan bölümünden konsültasyon istediler öyle gittik. tahlillerin adını da endokrindeki dr yazdı istegi yenidogandaki dr yapmıştı. direk endokrine gidiliyor mu bilgim yok maalesef.

sağlam bebek'e randevu alıp gidiyorsunuz, normal poliklinik için randevuya gerek yok.

Tesekkur ederim .Allah razi olsun.iyi gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…