Çocuk Hastalıkları bebeğimde torticollis var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mimimine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
3
0
86
Burdur
merhaba.oğlum şu an 3,5 aylık ve doğduğu günden beri hep sağ yayına yatıyor.bu durumu söylememe karşın drumuz düzelir dedi.Önce kafası deforme oldu oğlumun .çok ciddi derecede yamukluk söz konusu.geçen hafta çocuk cerrahisine götürdüm ve torticollis yani doğuştan boyun eğriliği olduğunu söyledi.ilerde daha ciddi deformasyona uğrayıp yüz şeklinin bile bozulacağını öğrendim araştırmamda; ama gittiğim her iki doktorda masaj yap geçer diye geçiştiriyor.Benimle aynı sorunu yaşayan anneler varsa lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?

sürekli aynı tarafa yatırma diyenlere kızardım .demek böyle sonuçlar doğurabiliyormuş..canım çok geçmiş olsun..bu boyun eğriliği doğuştan demişsin yan yatırmadan kaynaklı değil yani öylemi...bence daha uzman bir dr a götürmelisin..

benim kızımda genelde soluna yatıyor sen baktığında fark edebiliyor musun yoksa doktorlar mı anlıyor. bence uzmanına git doktorlar nedense çok rahat oluyorlar anlamış değilim. ne desem geçer ne desem önemli değil diyolar..

geçmiş olsun canım benim naçizane fikrim de eğer durumun uygunsa bu konunun uzmanı bir profesöre göstermen ne yapılması gerektiğini söyleyecektir

hepinize teşekkür ederim.baktığımdada anlayabiliyorum.sağ boyun kası sola göre sert ve kısa.kafasını zorla sola çevirsem bile orada tutamıyor çünki sağ kas çekiyor.tıp fakültesine gitsem iyi olacak dediğiniz gibi.

benim bebeğimdede torticollis rahatsızlığı var.ben bebeğimde bunu çok şükürki erken farkettim.Farketiğim zaman 21 günlüktü .kastaki sertliği emzirirken farkettim.Hemen internetten neden olabileceğini araştırdım .bu hastalığı okudum.bu rahatsızlığı malesef doktorlar da çok bilmiyo.halk arasındada hiç duyulmamış .eğri boyun hastalığını ilerleyen koplikasyonlarını okuyunca moralim çok bozuldu o gün kabus gibiydi.Doktora götürdüm ne olur bu hastalığın olmadığını söyleyin dedim doktor bu hastalığın olmadığını söyledi masaj yap geçer dedi.Allahtan o doktora inanıp tek ona göstermekle kalmadım .Başka doktora kızımı götürdüm .Ultrasona kızımın girmesini istedi.Ultrasando kas oldukça sertleşmiş çıktı
( sağ kasımızda sertlik )çocuk cerrahına sonuçları gösterdik .Erken teşhisin öneminden bahsetti ve bu hastalığın fizik tedavi ile geçebileceğini söyledi.1 yaşına kadar geçmezse sonrasında cerrahı müdahalle yapılıyo.ben kızıma 23 günlükten itibaren hergün fizik tedavi uyguluyorum.gün içerinde de egzersizler yaptırıyorum .doktorun verdiği bir krem var onu sabah akşam masajla sürüyorum.kasımızda yumşama var kızım 3,5 aylık oldu her iki tarafa kolayca kafasını döndürebiliyo.
sevgili arkadaşlar bu hastalık sebebi bilinmemekle beraber normal doğumlarda ve anne karnındaki çocuğun duruş şeklinden oluşmakta denmektedir.çocuklarınızı kontrol edin her iki trafa başlarını döndürebliyorlar mı diye hastalığın teşhisi geciktiğinde yüzün asimetrisi bozulmakta el ve kollarda hatta kalçada sonrasında sorunlar yaşanmaktadır.Benim başımdan geçti çok üzüldük şükür ki atlatma yolundayız .

caanım benim basını yatarken küçük kum torbalarıyla öbür tarafa destekle önce rahatsız oluyo ama sonra alışıo dr götür ihmal etme

sevgili mimimine
benimde oğlumda vardı bu rahatsızlık doğdunda hep sağ tarafına yatıyordu ama bizimki ileri boyutta değilmiş çok şükür.bence doktoruna kızma hakkaten masajla fizik tedaviyle geçiyo.biz sağ tarfaına yatmasına engel olmaya çalıştık başının altına destek koyarak sola yatmasını sağladık. şimdi çok şükür geçti geçmicek bişey değil panik yapma .ama hergün masaj yapmaya calış ve diğer tarafına yatmasını sağla .bizim 2 ayda geçti .seninkide gecicek üzülme.

kızlar benim bebeğimin sğa köprücük kemiği kırılmıştı doğumda hep soluna yattı şimdi hem kafasının arkasında eğrilik oldu hemde başını sağa çevirmiyor benim bebeğimdemi böyle olduki dr a götürdüm röntgen çekildi bir şey demedi nasıl msaj yapıyorsunuz

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun

benim oğluşum da 3.5 aylık o da hep sağ tarafa yatmak istiyor, başlangıçta izin veriyordum ama son 1.5 aydır yastıkla engel olmaya çalışıyorum ya da sol yan yatırıyorum...gerçi normalde kafasını her iki tarafa döndürebiliyor (oyun yaparken ya da beni takip ederken), ama yazdıklarınızı okuyunca şüpheye düştüm ben de...
birdaheki kontrolde doktoruma da bahsedeceğim...
ne dersiniz fikirleriniz benim için çok önemli...
çok teşekkürler

Canım geçmiş olsun sen masajını yap ama uzman dr götürmeyi ihmal etme tekrar geçmiş olsun sağlıklı hayat dilerim.:emir_bebek:

merhaba benimde bebeğim 6 aylık doktorumuz sırtüstü sağa yatırın dedi
biz 20 gün kadar ilk doğduğunda yatırdık sonra hep sağa istedi ve şimdi hep sağa yatıyor ben sola yatırıyorum o sağa çeviriyor kafasında yamukluk var ama doktorumuz düzelceğini söyledi ama şimdi sizleri okudukça ciddi sonuçlar doğurabileceğini görüyorum sola ve sağa çevirebiliyor ama şimdi ilk konrolde doktora soracağım acaba geç mi kaldım?

öncelikle çok çok geçmiş olsun..22 yşındayım ve aylardr yüzümdeki asimetrinin sebebini araştırıp duruyorum..bugün torticollis gözüme çarptı..ve evet maalesef bahsedilen tüm şişlik ve asimetri var..sonunda sorunumu buldum sanırım ama 22 sene kadar geç kalınmış maalesef ve mecburen estetik ameliyat olunacak..eğer annem de sizin kadar dikkatli davranmış olsaydı zamanında şuan en güzel olmam gereken çağları, makyajmla nasıl kapatırım ne yaparım da bugün eşit gösteririm her iki yanımı diye düşünmek zorunda kalmazdım..sizden ve tüm annelerden ricam lütfen bebeklerinize çok dikkatli bakın ,hergün bi kaç dakikanızı ayırmanız yeterli ve en ufak bir tuhaflk gördüğünüzde de birçok uzmana gösterin..ve henüz bebeğiniz 5-6 aylık geç kalmış değilsiniz :) allah acil şifalar versin bebeğinizin de hem kendinin hem bahtının çok çok güzel olması dileğiyle..:)

tatlım geçmişl olsun moralini bozma.erken farkedilen vakalarda egzersiz ve masajla tedaviyle başarı oranları çok iyi.

benim bebeğimde de bu sorun var. araba koltuğunda otururlen ken solda boynu iki doktora götürdüm ikiside masaj yap geçer dedi. gerçekten masajla biraz farketti ama tamamen düzelmiş değil. bu ayki kontrolünde de düzelmezse ortopediste götürmeyi düşünüyorum

bebeğime tortikollis teşhisi konuldu:(
bu problemi olanlar ve tedavi ile geçirenler tedavi süreci ve sonucu hakkında bilgi verirse sevinirim.

Merhaba geçmiş olsun aradan onbir yıl geçmiş durumunuz nasıl oldu 2 aylık bebeğim var ayni sorun bizde de var ama doktorlar bilemiyor düzelme olduysa neler yaptınız ve hangi branş teşhis koydu neler yaptınız kaç ay sürdü bilgi verirseniz sevinirm şimdiden tesekkur ederim.

Back