Bebeğimde pamukçuk(pamuçak)

Sultan3434

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2019
357
184
103
35
Selam kızlar
2 aylık bebeğim var 1. Ayından beri dilinde pamukçuk var doktora götürdüm ilaç verdi diline damlatıyordum yalnız geçmedi. Başka doktora götürdüm o da dilini iyice gazlı bezle temizledi dili pembeleşti her gün dilini temizle ilacı da damlat dedi. Dediğini uygguluyorum 2 hafta oldu ama 1 gün bırakayım hemen pamukçuk oluyor tekrardan. Ne yapmam lazım çok üzülüyorum pamukçuk mantar enfeksiyonuymuş her şeyini de dezenfekte ediyorum. Bu arada bebeğime sütüm yetmediği için ek olarak mama veriyorum

Selam kızlar
2 aylık bebeğim var 1. Ayından beri dilinde pamukçuk var doktora götürdüm ilaç verdi diline damlatıyordum yalnız geçmedi. Başka doktora götürdüm o da dilini iyice gazlı bezle temizledi dili pembeleşti her gün dilini temizle ilacı da damlat dedi. Dediğini uygguluyorum 2 hafta oldu ama 1 gün bırakayım hemen pamukçuk oluyor tekrardan. Ne yapmam lazım çok üzülüyorum pamukçuk mantar enfeksiyonuymuş her şeyini de dezenfekte ediyorum. Bu arada bebeğime sütüm yetmediği için ek olarak mama veriyorum
Temiz bir tülbenti ıslatın karbonat dökün dili temizleyin,bilinen en eski uygulamadır bu iş.

Sizin mantarı besleyen gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Şekerli, unlu, kızarmış yiyeceklerden uzak durun. Bir müddet meyveyi azaltın. Probiyotik takviyesi alın. Çok sürmez geçer siz beslenmenize dikkat ederseniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Mamadan sonra tülbentle siliyorum artık bebeğim de alıştı ilk zamanlar zor oluyordu

Back