Herkese merhaba 19 aylık bir oğlum var erken doğdu (8aylik). Doğduğundan beri çok evhamlı bir anneyim ne zaman oturdu yuruyecek derken bugünlere geldik.Simdide otizm korkum başladı 10 kelimesi var bilinçli yerinde kullanıyor.Komut alması iyi göz teması ismine tepki hepsi güzel Allah'a şükür.Fakat son bir aydır bazı tekrarlayan hareketleri var sevindiginde kanat çırpıyor, durduk yere kulaklarını kapatıyordu onu bıraktı.Geri geri yürüyor bunu oyun icinmi yapıyor anlayamıyorum önceden seyrekti sadece dışarıda yapardı şuan evin içinde geri geri yürüyor.Her şeyi ağzına sokmayı seviyor.Sadece müzik dinlerken dans edip etrafında döner.Dönen nesnelere ilgisi yok işaret parmağını kullanıyor.Apartmanda olan tadilat seslerinden vs korkuyor.oyuncaklari amacjna yönelik oynar.Kitap okumayı çok çok sever yani akşama kadar okusam oturur dinler buda beni korkutuyor takıntısi mi bu acaba diye.. akranlarıyla birleştiğinde önce yabancılık cekiyor 15 dk sonra açılıyor oynuyor.Biri onu sevdiğinde gülümser ve utanır. Bu ay psikiyatriye götürdük sorun yok dedi ama içim asla rahat etmiyor ne yapicam bilmiyorum günlerim gecelerim zehir oluyor her hareketini manyak gibi durup izliyorum ağlıyorum gecelerce Doğduğundan beri sıfır ekran sıfır tel.evde 3 kişiyiz kimsemiz yok.oyun grubuna gidiyor haftada 6 saat.Lutfen deneyimli anneler yazın sizin bebekleriniz ne zaman konuştu bu aylarda böyle hareketler gördünüzmu