2 gün önce konu açmıştım.17 haftalık gebeyim cumartesi günü doktora gittiğimde bebeğimde koroid pleksus kisti olduğunu söyledi çok korktum ve bu günü bekledim heyecanla.tahlillerim ve üçlü testim yapıldı.doktorum sonuçlar çok güzel bir problem yok dedi.ben ikili testi yaptırmamıştım ve korkuyordum.doktorum bir problem yok bu kist geçer ve endişe edilicek bişey yok dedi ama üçlü test ve ultrasonlar kesin sonuç değil eğer kesin çözüm almak istiyorsanız amniyosentez yaptırabilirsiniz,eğer riskli çıksaydı kesin yaptırın derdim ama risk olmadığı için siz bilirsiniz dede.yaşım 24,bebeğimin ense kalınlığı normal ve hareketleride normal,üçlü testide iyi fakat ikili test yaptırmadığım için vede kist olduğu için korkuyorum ve eşimle kararsız kaldık amniyosentez konusunda.aslında yaptırmak istiyoruz çünkü kistten korkuyoruz ama riskleride var.yaşayan yada bilgisi olan var mı ne yapmalıyım?
2 gün önce konu açmıştım.17 haftalık gebeyim cumartesi günü doktora gittiğimde bebeğimde koroid pleksus kisti olduğunu söyledi çok korktum ve bu günü bekledim heyecanla.tahlillerim ve üçlü testim yapıldı.doktorum sonuçlar çok güzel bir problem yok dedi.ben ikili testi yaptırmamıştım ve korkuyordum.doktorum bir problem yok bu kist geçer ve endişe edilicek bişey yok dedi ama üçlü test ve ultrasonlar kesin sonuç değil eğer kesin çözüm almak istiyorsanız amniyosentez yaptırabilirsiniz,eğer riskli çıksaydı kesin yaptırın derdim ama risk olmadığı için siz bilirsiniz dede.yaşım 24,bebeğimin ense kalınlığı normal ve hareketleride normal,üçlü testide iyi fakat ikili test yaptırmadığım için vede kist olduğu için korkuyorum ve eşimle kararsız kaldık amniyosentez konusunda.aslında yaptırmak istiyoruz çünkü kistten korkuyoruz ama riskleride var.yaşayan yada bilgisi olan var mı ne yapmalıyım?
Merhaba, öncelikle sakin ol, doktorların para tuzağının bir parçası oldunuz yavrun ve sen! Acayip sinirlerim bozuluyor bunları okuyunca..Merhabalar 24 yaşındayım, 3 aylık hamileyken ikili test yaptırdım, sonuçlarım, ( Doktor iyi çıkmış diyerek 3lü istemedi)
papp a 1 mlU/ml 0,26
fß- hCG 30 ng/ml 0,66
yaş riski 1:947
biyokimyasal trisomy 21 riski 1:393
kombine trisomy 21 riski 1:2628
trisomy 13/18 + NT 1:4266
Nuchal translucency mom 0,80
NT si 1.2 mm ölçüldü ( Bugün 21 hafta 3 günlük hamileyim organ taramasında Koroid pleksusta 6 mm çapta kist çıktı. Ultrasona bakan bayan kist bilgisini yazdırdı ben bebekte olduğunu anlamadım bende diye sormadım, oda çok normal birşey gibi davrandı doktorun yanına gittim korkulacak hiç birşey yok bu normal birşey sen git perinatolojiden 24. haftaya ayrıntılı ultrason al dedi, bayan bu sonuçlarıma baktı BİYOKİMYASAL TRİSOMY nin altını çizdi risk çıkmamış ama koroid pleksus la birleşince risk olabilir, amniyosentez yada kramozom testi öneririm dawn sendromu yuksek dedı, ne olursa olsun doğuracağımı söyledim, ağlamamak için kendimi zor tuttum ilacı tedavisi yok mu dedim sadece maalesef dedi amniyosentez istemedi diye imza attım. 1: 250 düşük riski bile bana fazla geldi öğrensem ne olacak diye düşündüm içimden hergün sürekli tekme yumruk atan bebeğime alıştım bile, Allah ım nasıl verirse kabulum dedim, Bugun cuma oldugu ıcın ve saat 4 de işlemlerın bittiği için başka bir doktora ulaşamadım, p tsı 8 30 da randevum var başka doktorlarada sormak ıstıyorum ama aklımızdan çıkmıyor sürekli araştırıyoruz bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir mi, sonuçlarım çok mu kötü, 4 yaşında oğlum var şükür çok sağlıklı ama ilk doğdugunda kafasında şişlik vardı bir kaç aya indi acaba odamı kistti lütfen bu konuda bilginiz varsa paylaşın((
Merhaba, öncelikle sakin ol, doktorların para tuzağının bir parçası oldunuz yavrun ve sen! Acayip sinirlerim bozuluyor bunları okuyunca..
Arkadaşım şu an 33+2 yiz, 19. haftada bize de aynı tanı konuldu artı suyunda çok çok az bebek yaşamaz dedi bi perinatolog prof.! Özele gitmiştim malum illa bi test yapılası gerek dedi bedeli 2.500tl, düşün bizdeki hayal kırıklığını !!! Sonra biz de aynı senin gibi eşimle yıkıldık deli gibi doktor araştırdık, neyseki son doktorum şeker tontiş hocamı bulduk Üniversite hastanesinde alanında çok iyi bir perinatolog prof. kızım bebeğinin hiç birşeyi yok için rahat etsin diye sana testi yapıcam sırf diğer adamın foyasını ortaya çıkarmak için dedi, 2500 tl olan testi yaptı ve hiç birşey çıkmadı, demem o ki o kist zaten 28. haftaya kadar kendiliğinden kaybolurmuş ve bana da dan diye yaşamaz dedikleri bebek gayet de güçlü bir kız şu an :):) Canını sıkma, yardımcı olabileceğim bir şey olursa özelden de ulaşabilirsin, hayırlı doğumlar :):)
Oh ne kadar sevindim bilemezsin :):) İçinin rahat ettiği bir doktorla devam etmeni tavsiye ediyorum, bak bizim başımıza gelen kötü olay şu anki doktorumla tanışmama vesile oldu :):) Vardır her şerde de bi hayır :) sağlıklı doğumlar olsun :)Çoook teşekkür ederim cevapladığınız için bende bugün yaşadıklarımı yazayım bizim durumumuza gelenler boş yere karnında onlara muhtaç bebişleri varken kendilerini üzüp harap etmesinler.. Bizde bu sabah üniversite hastanesine gittik en iyi doktorlar makinalar orda dediler, ama proff lara aynı gün içinde randevu veremiyorlarmış asistan ve yardımcılarıyla görüşerek perinatologlara evraklarımı ulaştırdık, o hastanede perinatoloji doktoru yok ki bir asistan nasıl bu kadar şey söyler hastaya mom değeri çok iyi ense kalınlığıda öyle bunları hiç mi görmedi, diye sinirlenmişler zaten evraklarımın üstünde yazıp çizdiği amniyosentez bilgisi verildi,istenmedi, biyokimya sonucumun düşük gibi altını çizdiğini gördüler, ayrıntılı ultrason birde biz yapalım bakalım dediler, fakat 8 gün sonraya attılar bizim o güne kadar bekleyecek gücümüz yoktu ayrıntılıya bugün girip bilgi almalıydık. Özel çallı tıp merkezine gittik, hemen muayene olabilir yarım saat içinde de ayrıntılı ultrasonada girebilirsiniz dediler. Doktorun yanına girdim ikili testimi ve kist çıkan tarama testimi önüne koydum riskim var mı dedim, ikili taramanda sonuçların iyi aslında zaten önemli olan değerin değerin değil biyokimyada düşük olmadığı halde onun altını çizmiş ama önemli olan kombine riskidir o sonucunda da zaten bir tehlike yok, kist içinde taramadan sonra konuşalım dedi, evraklarımı alıp taramaya girdim, Rad. Dr Mustafa Ünal bakıyor ben 2 günlük biriktirdiğim sorularımı soruyorum :) bu kist neden olur, zararı nedir, geçmezse ne olur, ikili taramamla birlikte riskim çoğalmış mı ? Ya seni amma korkutmuşlar merak etme dedi, bu kadar yazıp çizmişler bu kağıtları hiç bilgi vermediler mi dedi, insan ilk duydugunda şoka giriyor zaten hiç birşey soramıyor, hele karşısında her sorduğuna çıkışı olmayan cevaplar veren bi asistan varsa, sormaktan bile korkuyor. Neyse Doktor sorularımın sonu gelmeden , tek tek anlatarak öyle tatmin edici cevaplar verdi ki, 26. haftanda gel kistin kayboldugunu beraber görelim, yada istersen 27. haftanda gel daha net olsun, bu kist normal olan birşey ve yanında bir bulgu yoksa ki sende yok %90 geçiyor merak etme dedi, ikili tarama testinde de sıkıntı yok, bu evraklarda korkulacak hiç birşey yok. Kist kaç mm olmuş dedim , 5. dediği anda ben sevinçten havalara uçtum 2 günde 5.1 olmuştu bile :))) Sakın hiç birşey yaptırmaya başka biryere gitmeye kalkma tamam mı dedi :) tamam dedim, 26 yada 27. haftamda gidicem inşallah kaybolmuş olur ama küçülmesi ve bu öğrendiklerim bile beni çook çook mutlu etti, sadece 30 tl muayene 30 tl tarama ücreti beni 1 saat içinde dünyalar kadar mutlu etti, Allah herkese yardım etsin, kimseyi evladıyla sınamasın, vicdansız hastane çalışanlarından korusun aminnnn
Yıllar geçmiş ama yazdıklarınız içime su serpti.Allah razı olsunŞu anda 28 haftalık hamileyim, 20.haftada yapılan detaylı ultrason kontrolunde memorial hastanesinde bebeğimizin beyninde pleksus kisti buldular, bizim kendi doktorumuz Hospitalium hastanesinde. Gerek Memorial Şişli deki Cihangir bey, gerekse Hospitalium şişilde ki ali bey pleksus kistinin tek başına izole olduğu durumlarda hiçbirşey ifade etmediğini, ilerde kaybolup gideceğini, kaybolmasa bile bebeğin zekasıyla alakası olmadığını söylediler.
Bebeğimizin ikili ve üçlü testleri gayet güzeldi, kimse amniyosentez önermedi, unutun dediler hatta,takılmayın,geçer gider,zaten moda oldu herkeste çıkıyor bu kistler artık dediler.Biz eşimle çok korktuk, internetten deli gibi araştırdık, başka bir göze göstermeyi düşündük, Rıza Madazlı hocayı aradık, daha pleksus der demez kendisi bana gelmenize gerek yok, geçer takılmayın dedi. Biz ikna olmadık, Atıl Yüksel hocadan 25.hafta için randevu aldık, bir de Atıl hoca baktı kist yok olmuş dedi, yani 4 hafta sonra yok olmuştu ve artık kapı kapı dolaşmayın diye de bizi fırçaladı, Atıl hocanın fiyatı 500TL demekki kendisi de bunu diyorsa boşuna gitmişiz diye düşündük. Şu anda rahatız, bunu yazmamın sebebi de internette biz araştırma yaparken herkes bende de var bende de var demiş ama kimse takip sonucunu yazmamıştı bende hep merak ediyordum, ben kendim yazmak istedim. Bizim bebeğimizde kist 4 hafta sonra kayboldu. Bu arada Cihangir bey demişti ki bu kistler trisomi 18 hastalığında belirtilerden sadece biriymiş ama bu hastalık çok ağır bir hastalık olduğu için başka büyük belirtileride olurmuş, ve bariz belirriler olurmuş. Bariz başka belirtiler yoksa kapı kapı gezmek boşuna oluyor, umarım bebişiniz sağlıklı olur, iyi günler.
merhaab sizin bebeginizdedemi kist vardıYıllar geçmiş ama yazdıklarınız içime su serpti.Allah razı olsun
merhaab sizin bebeginizdedemi kist vardı
banada bugün dediler sag tarafta sadece diye
siz 30. haftaya gelmişsiniz geçtimi?
Valla hafifledim eşimde bende mahvolduk 2 gündür devamlı kötü rüyalar vesveseler. Bende 4 nisana detaylıyı aldım inşallah geçerCanım hiç üzme kendini 24te gittim geçmişti bile.Tek taraftaydı.İlk günler o kadar ağladım ki.Üzüldük çok.Başka birşey yoksa stres yapma bebeğine de kendine de.Bir dahaki gittiğinde ya da en geç 28 yazıyordu internette geçermiş.Doğduktan sonra geçenler bile varmış.Dün girmedim hiç.Görür görmez yazdm şimdi.
Doktora söyledim üzüldüğümü kızdı.Ben sana geçecek önemsiz demiştim dedi.Üzme kendini
Canm doktorum bunu umursamayarak söylemişti.Üzüleyim mi dedim gülmüştü geçecek diye.Ben de o kadar çok ağladım ki.Eşim üzüldü çok.Doktor sık görülüyor dedi baktım internette %1-2 yazıyor.1 ay geçip de doktora gidemeyeceğim sanmıştım.Valla hafifledim eşimde bende mahvolduk 2 gündür devamlı kötü rüyalar vesveseler. Bende 4 nisana detaylıyı aldım inşallah geçer
Peki suyla yada vitaminle ilgili olabilirmi acaba omega 3 alsam ve çok su içsem geçermi etkilimidirki
amin inşallah benimde kızCanm doktorum bunu umursamayarak söylemişti.Üzüleyim mi dedim gülmüştü geçecek diye.Ben de o kadar çok ağladım ki.Eşim üzüldü çok.Doktor sık görülüyor dedi baktım internette %1-2 yazıyor.1 ay geçip de doktora gidemeyeceğim sanmıştım.
Şu sebeple olur falan yazmıyor.Ya da şunu yaparsan geçer demedi kimse.Memlekette doktor bulmam gerekiyordu o ara.2 doktora daha gittim hepsi aynı şeyi söyledi.Yanında başka bir bulgu olsaydı trizomi 18den şüphelenirdik dediler.Tek taraflı olması da iyi bişey.
O kadar üzüntü boşunaymış.Kızçemin ultrason videolarını seviyorum şimdi.Senin de geçecek Allah n izniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?