Çoook teşekkür ederim cevapladığınız için bende bugün yaşadıklarımı yazayım bizim durumumuza gelenler boş yere karnında onlara muhtaç bebişleri varken kendilerini üzüp harap etmesinler.. Bizde bu sabah üniversite hastanesine gittik en iyi doktorlar makinalar orda dediler, ama proff lara aynı gün içinde randevu veremiyorlarmış asistan ve yardımcılarıyla görüşerek perinatologlara evraklarımı ulaştırdık, o hastanede perinatoloji doktoru yok ki bir asistan nasıl bu kadar şey söyler hastaya mom değeri çok iyi ense kalınlığıda öyle bunları hiç mi görmedi, diye sinirlenmişler zaten evraklarımın üstünde yazıp çizdiği amniyosentez bilgisi verildi,istenmedi, biyokimya sonucumun düşük gibi altını çizdiğini gördüler, ayrıntılı ultrason birde biz yapalım bakalım dediler, fakat 8 gün sonraya attılar bizim o güne kadar bekleyecek gücümüz yoktu ayrıntılıya bugün girip bilgi almalıydık. Özel çallı tıp merkezine gittik, hemen muayene olabilir yarım saat içinde de ayrıntılı ultrasonada girebilirsiniz dediler. Doktorun yanına girdim ikili testimi ve kist çıkan tarama testimi önüne koydum riskim var mı dedim, ikili taramanda sonuçların iyi aslında zaten önemli olan değerin değerin değil biyokimyada düşük olmadığı halde onun altını çizmiş ama önemli olan kombine riskidir o sonucunda da zaten bir tehlike yok, kist içinde taramadan sonra konuşalım dedi, evraklarımı alıp taramaya girdim, Rad. Dr Mustafa Ünal bakıyor ben 2 günlük biriktirdiğim sorularımı soruyorum :) bu kist neden olur, zararı nedir, geçmezse ne olur, ikili taramamla birlikte riskim çoğalmış mı ? Ya seni amma korkutmuşlar merak etme dedi, bu kadar yazıp çizmişler bu kağıtları hiç bilgi vermediler mi dedi, insan ilk duydugunda şoka giriyor zaten hiç birşey soramıyor, hele karşısında her sorduğuna çıkışı olmayan cevaplar veren bi asistan varsa, sormaktan bile korkuyor. Neyse Doktor sorularımın sonu gelmeden , tek tek anlatarak öyle tatmin edici cevaplar verdi ki, 26. haftanda gel kistin kayboldugunu beraber görelim, yada istersen 27. haftanda gel daha net olsun, bu kist normal olan birşey ve yanında bir bulgu yoksa ki sende yok %90 geçiyor merak etme dedi, ikili tarama testinde de sıkıntı yok, bu evraklarda korkulacak hiç birşey yok. Kist kaç mm olmuş dedim , 5. dediği anda ben sevinçten havalara uçtum 2 günde 5.1 olmuştu bile :))) Sakın hiç birşey yaptırmaya başka biryere gitmeye kalkma tamam mı dedi :) tamam dedim, 26 yada 27. haftamda gidicem inşallah kaybolmuş olur ama küçülmesi ve bu öğrendiklerim bile beni çook çook mutlu etti, sadece 30 tl muayene 30 tl tarama ücreti beni 1 saat içinde dünyalar kadar mutlu etti, Allah herkese yardım etsin, kimseyi evladıyla sınamasın, vicdansız hastane çalışanlarından korusun aminnnn