• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebegimde kas zayifligi varmis

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mineralcik

canim ßeßegim x
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
35
0
36
- Yurtdışı
cok üzülüyorum 11 aylik oglum oturuyor ama emeklemiyor doktor 4hafta muddet verdi emeklemezse ameliyat olacak dedi cok sacma yaa viyanada oturuyorum turkiyedekii doktorlar böylemi yapiyor

cok gecmis olsun cok üzüldüm:5::5:
rabbim sifa versin.
ne ameliyati yapacaklarmis peki.

Öncelikle çok geçmiş olsun.Valla burada emeklemeden direk yürüyen birsürü bebek var.Emeklemiyor diye çocuk ameliyat edilir mi ki?Başka bir neden olmasın arkadaşım?Herhangi bir tahlil, röntgen vs.birşey yaptılar mı?

ben de emeklememişim bebekken popomun üstünde sürünerek gitmişim gideceğim yere, çabuk da yürümüşüm, her bebek emeklemez ki, başka bir doktora gidin bence geçmiş olsun

1 ay öncesinde yani oglum 10 aylikken oturmuyordu kendi basina ..doktorumuz desteklerle otutturmamiz gerektini söyledi.ve bu bölumle ilgilenen doktora gitmeniz gerekli dedi bizde söyledigi gibi yaptik randevu aldik ama 1 ay gecmeden oturmaya basladi oglum. randevu alinan yere gittik ordada oturtmamamiz gerektigini sirt üstü yüz üstü yatmasi gerektigini kaslarinin bu sayede guclenecegini söyledi. ama bnim oglum kendine göre agir olan seyleri kaldiriyor. yürürken bütün agirligi kendinde biz sadece dengede tutuyoruz adim atiyor yürüyor. kaslari gelismeyen insan celimsiz olur herhalde.ama öyle degil benim oglum. yerde yuvarlaniyor.sadece kollariyla kendini kaldiramiyor henuz. tamam biz sürekli kucagimizda tuttuk bu yüzden yavas oluyor hepsi ama doktor 4 hafta icinde emekleyecek pozusyana gelmezse narkoz vericez boynundan ameliyat gibi birseyler yapicaz dedi .bu 4 hafta icindede fizik tedavisi görecekmisiz. moralim cok bozuk . allaha sükür oglum saglikli . ama emeklemezse ne olacak yani istiyorsa gec yürüsün. türkiyedeki dr. illaki emekleyecekmi bebekleriniz diyor. burda cok abartiyorlar herhalde . türkeyeye gelip bide orda göstermeyi düsünüyorum. narkoz fln verdirmek istemiyorumm

birde normal bi bebek 6 aylikken oturup emeklemeye basliyorsa ben oglumu her ay kontrole götürdum neden bana erkenden gidin gösterin baska bi dr. demedi 10 ay oldu hersey normal dedi. bende herkesin bebegi oturuyor benimki oturmuyor dedim internette okudum 7 aylikken yapamayan bebekleri dr.lar kontrol icin baska bölume gönderiyormus dedim .oda siz destekle oturtun yinede burayada bi gidin dedi. ben söylemesem oda yoktu yani.

birde normal bi bebek 6 aylikken oturup emeklemeye basliyorsa ben oglumu her ay kontrole götürdum neden bana erkenden gidin gösterin baska bi dr. demedi 10 ay oldu hersey normal dedi. bende herkesin bebegi oturuyor benimki oturmuyor dedim internette okudum 7 aylikken yapamayan bebekleri dr.lar kontrol icin baska bölume gönderiyormus dedim .oda siz destekle oturtun yinede burayada bi gidin dedi. ben söylemesem oda yoktu yani.

Allah Allah her bebeğin gelişimi farklıdır, yani hepsi aynı şeyleri yapar genelde ama farklı zamanlarda yapar bence, bu konuda çok da bilgili değilim ama kendi kızımdan örnek verecek olursam, şu an 6 aylık, destekle oturuyor( en fazla 5 dk, sonra sıkılıyor mecbur kaldırıyoruz) sırtüstü ve yüzüstü yatıyor( en fazla 5 dk, sonra yine sıkılıyor) ayakta duruyor( bıraksam 1 saat durur, çok seviyor), yürüyor (destekle 30 adım atar durmadan), ama dönemiyor daha hiç dönmedi, doktoruna söyledim, dönmeye gerek duymuyordur hazır değildir dedi. yani dediğim gibi farklı bir doktora gösterseniz belki ameliyattan başka bir çözüm vardır mutlaka.

emeklemiyor diye cocok amelyatmı olurmuş bence trde doktorlara göster. internetten kadir tuğcu diye doktor var bi sitede bebek sağlıyla ilgili sorulara cevap veiyor ( http://www.anneoluncaanladim.com/fo...=cocuk-sag-ve-hastaliklari-uzm-dr-kadir-tugcu)
orada belki sana yardımcı olur hemen amelyat yaptırma yazık bebeğine bi arkadaşım var 3 yaşına kadar yürümemiş :) her bebeğin gelişimi bir değil sakın amelyat yaptırma

Son düzenleme:
benim kızım tam 11 aylık emekledi şimdi13 aylık daha yeni tutunarak yürümeye başladı.ben hiç endişelenmedim çünkü büyük kızım da aynı şekildeydi emeklemesi ve yürümesi.14 aylık yürümüştü.her çocuk farklıdır.bence başka doktora götürün.

Back