• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimde Kalça Çıkığı Başlangıcı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
1.5 aylık bir oğlum var 1 aylıkken kalça eklemi ultrasonu çekildik kalça çıkığı varmı diye,çeken doktor kalça çıkığı başlangıcı var çift bez bağla doktorun söyler zaten dedi.Sonucu doktora gösterdik oda bacaklarını hareket ettirdi önce ,evet sanki biraz var gibi dedi sonra yok dedi ama genede ortopediye göster çift bez bağla dedi.Ortopediye gittik doktor baktı bacaklarını serbest bırakın hareket ettirin 3.ayda tekrar ultrason çektirin dedi,çift bez bağlamıyacakmıyım diye sordum?Hayır kanguruda taşı bol bol dedi.
Açıkcası içim rahat etmedi çift bez bağlasammı ki?Sağlık ocağıda bağla dedi.Sizin veya yakınınızın başınıza hiç böyle bişey geldimi başka doktorada gitsemmi ki başlangıçmış sadece ama genede korkuyorum

1.5 aylık bir oğlum var 1 aylıkken kalça eklemi ultrasonu çekildik kalça çıkığı varmı diye,çeken doktor kalça çıkığı başlangıcı var çift bez bağla doktorun söyler zaten dedi.Sonucu doktora gösterdik oda bacaklarını hareket ettirdi önce ,evet sanki biraz var gibi dedi sonra yok dedi ama genede ortopediye göster çift bez bağla dedi.Ortopediye gittik doktor baktı bacaklarını serbest bırakın hareket ettirin 3.ayda tekrar ultrason çektirin dedi,çift bez bağlamıyacakmıyım diye sordum?Hayır kanguruda taşı bol bol dedi.
Açıkcası içim rahat etmedi çift bez bağlasammı ki?Sağlık ocağıda bağla dedi.Sizin veya yakınınızın başınıza hiç böyle bişey geldimi başka doktorada gitsemmi ki başlangıçmış sadece ama genede korkuyorum

merhaba, çok geçmiş olsun. benim ilk çocuğumda başıma geldi aynı sizin durumunuzdaydık, çift bez bağlayın muhakkak, biz 3. aydan sonra askıda taktık, çok şükür 6.ayda düzelmişti. çok şanslısınız erken farkedilmiş hemen önlemini alırsanız hiç birşey olmaz hemen düzelir merak etmeyin ama kesin tanı için iyi bir dr irtibata geçin ve askı takılacaksa hemen başlayın bu süreçtede çift bez muhakkak takın bence. benim kızım hemen iyileşmişti erken müdehale ile ve 10 aylıkken yürümeye başlamıştı 3 yaşına kadar 6 ayda bir kontrole götürmüştük şimdi 9 yaşında ve iyi bir sporcu. hiç merak etmeyin hiç bir şey olmaz ama erken müdehale çok önemli. kolay gelsin

çok sağolun evet çift bez bağlamaya başladım bende inşallah düzelir,bacaklarını rahat hareket ettirebiliyor ama genede korktum,yazdıklarınız çok güzel şeyler teşekkür ederim...

merhaba, Allah şifalar versin bebeklerimize, benim oğlumdada aynı sorun vardı, ultrasonu çeken doktor bir sorun yok demişti, ama genel kontrolüne gittiğim doktorumuzun içine sinmedi ortopediye gönderdi,3 aylıkken röntgene alındı kalça gelişim geriliği vardı. 3 ay gece gündüz palvik bandajı kullandım, 6. aydan sonrada sadece geceleri taktım düzeldi. şimdi 19 aylık rahatlıkla yürüyüp koşabiliyor. Bandajı takmayı hiç ihmal etmedim... zor bir süreçti geçti. şimdide pipide sorunumuz var oda düzelecek inşallah...

güzelim sen çift bez bağla işini sıkıya al sen bezle işi kurtarıyorsun benim kızımın bacaklarını askıya aldılar 2 ay askıdaydı daha 3.5 aylıkdı...kanguru olayıda doğru bayağı faydası var....

Back