bebeğimde geniz akıntısı geçmiyor ne yapabilirim

aycool

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
10
0
36
İstanbul
Selamlar bebeğimde geniz akıntısı var uzun süredir devam ediyor suan 3 aylık doktor aferin ilaç verdi ayrıca sabah aksam burnunu temizliyorum burnu genize aktığı icin migdesi de bulanıyor yardım lütfen :(

merhaba,

öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum, internetde araştırdığımda geniz akıntısı, alerjsi olan bebeklerde daha sık olurmuş, alerjik nezle sonrası, bizde alerjik nezle olduğunda bunun için dr. alerjik nezle için ilaç vermişti, ilaç ismi vermem doğru olmaz ama en azından doktorunuza danışabilirisniz.ben kulllanmadım bağışıklık sistemini yükseltmek için ballı ıhlamur çayı ve kendi sıktım meyve sularını pekmezle vermiştim ama benim kızım 20 aylık.bu şekilde uzun süren alerjik nezlesi geçmişti,birde KBB doktorundan da tavsiye alabilirsin.

benim kızımda bu aralar refü diye tahmin ettiğim sık yutkunmaları var ama okuyunca acaba geniz akıntısı olabilir mi diye düşündüm, dr.a bayram dönüşü gidicez nasip, siz geefniz akıntısı olduğunu nasıl anladınız, reflüden nasıl ayırt edebilirm acaba bir fikir verebilir misiniz.teşekkürler, tekrar geçmiş olsun..

Merhaba
Önerileriniz icin teşekkürler
Söyle anladım burnundan geriye doğru yutkunuyor daha sonra burnunda ki hirilti kesiliyor

Bebeğinize de çok gecmis olsun

Selamlar bebeğimde geniz akıntısı var uzun süredir devam ediyor suan 3 aylık doktor aferin ilaç verdi ayrıca sabah aksam burnunu temizliyorum burnu genize aktığı icin migdesi de bulanıyor yardım lütfen :(

Slm, en basta çok geçmis olsun... Benim kizim kocaman 22 aylik ve su an nezle dun çok oksurdu ama keyfi yerindeydi atesi yoktu diye doktora goturmedim annemin yontemlerini uyguladim (senin bebise olmaz ama çok kuçuk çunku) bugun neredeyse hiç oksurmedi ama aksam yattiktan sonra (yatis pozisyoundan galiba) baya oksurdu ki uyutmadan esim burnunu temizlemisti acaba uyandirip tekrar mi temizlesek diye dusunduk sonra çok duydugum ama mantigini bilmedigim için saçma diye dusunup uygulamadigim bir yonteme basvurdum ve gozlerime inanamadim. 1 kuru sogani alip 6 ya dogradim ve kizimin bas ucuna koydum hemen burnu açildi oksuruk falan kalmadi gayet sahat nefes almaya basladi, buhar makinesi, burun temizleme hiçbiri bu kadar guzel sonuç vermemisti bugune kadar. Kesinlikle denemelisin, fransada çok meshur bir yontem, hiç bir zarari olmaz, kokusu pek hos degil ama bebegini çok rahatlatabilir...

merhaba,

öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum, internetde araştırdığımda geniz akıntısı, alerjsi olan bebeklerde daha sık olurmuş, alerjik nezle sonrası, bizde alerjik nezle olduğunda bunun için dr. alerjik nezle için ilaç vermişti, ilaç ismi vermem doğru olmaz ama en azından doktorunuza danışabilirisniz.ben kulllanmadım bağışıklık sistemini yükseltmek için ballı ıhlamur çayı ve kendi sıktım meyve sularını pekmezle vermiştim ama benim kızım 20 aylık.bu şekilde uzun süren alerjik nezlesi geçmişti,birde KBB doktorundan da tavsiye alabilirsin.

benim kızımda bu aralar refü diye tahmin ettiğim sık yutkunmaları var ama okuyunca acaba geniz akıntısı olabilir mi diye düşündüm, dr.a bayram dönüşü gidicez nasip, siz geefniz akıntısı olduğunu nasıl anladınız, reflüden nasıl ayırt edebilirm acaba bir fikir verebilir misiniz.teşekkürler, tekrar geçmiş olsun..

hem reflu hem geniz akintisi tecrubem oldugu için sunu soyleyebilirim, geniz akintisi bebek hasta ise balgami var ise olur nezle gibi, reflu ise bebek surekli olur, reflude bebegin midesinden gelen asit bogazina ya da agzina kadar geliyor ve bebis onu yutuyor.

Selamlar bebeğimde geniz akıntısı var uzun süredir devam ediyor suan 3 aylık doktor aferin ilaç verdi ayrıca sabah aksam burnunu temizliyorum burnu genize aktığı icin migdesi de bulanıyor yardım lütfen :KK43:
Merhaba konuyu çok geç gordum muhtemelen bebeğiniz buyudu 4 yasında falan ama sormak istedim.

Bnmde kızım 18 aylık su anda 6 aylıktan bu yana geniz akıntısı var ne yaptıysak geciremiyoruz. Uykular harap. Buyudukce geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı iyice arttı. Doktor alerjikmi yoksa geni etine mi bağlı ancak iki yasindan sonra belli olur diyor. Toz koruyucu falan veriyorlar hiç bisey yaramiyor. Sizin nasıl geçti nasil bir surec izlediniz

Allah yardımcınız olsun,odalarda peluş,hali,vs kaldırın.Buhar makinesini kendi odasında çalıştırma.Kaloriferin üzerine ıslak bez koyarak da nemlendirebilirsin ortamı.Yogun nem de iyi gelmiyor çocuğa.Nem halı,perde, koltuğa cokuyor ve çocuğu rahatsız eden bakteriler uruyor

Yaptığım yorum neden silindi anlamadım. Küfür Yok hakaret Yok. Sadece anlattığım buhar makinesinin geniz akıntısı ve buna bağlı olarak öksürüğe neden olduğunu anlatmıştım (benim kızımda) buhar makinesini kaldırdım hiç bir sorun kalmadı. Bu nu bu raya yazma ihtiyacı duydum en azından bu sorunu yaşayanların deneyerek (buhar makinesini kapalı tutarak belirli süre) belkide gereksiz ilaç kullanmayacak. Böyle bir yorumun silinmesi ve üyeliğimin iptaline kim neden karar verdi anlamadım tekrar üye olarak bu yorumu yaptım. Hoşçakalın

Benimde bebeyimin geniz sünizit akıntısı 3aydır geçmiyor hangi doktora göturduysem kâr etmedi serum fizilozik deniz suyu ne aldıysam olmadı antibiyotik kullandim bir gelişme yok burnunuda çekiyorum kar etmiyor öksürüğe yol açıyor boronjit oldu ciğere sızıntı yapıyor balgam atıyor banada yardım edin

Back