bebeğimde gaz var

ılık zeytinyağı biraz işe yarar ama tam değil.gaz için rezenen varsa küçük bir çay bardağı sıcak suya 1 çay yada yemek kaşığı at ve üstünü çay kapağıyla kapat biraz demlensin ılınsın.ıldıktan sonra 2-3 çay kaşığı bebeğine içir.oldukça rahatlatır.bi de evinde yoktur muhtemelen ama yarın hemen alabilirsen kızıl kantaron yağını ılıt ve karnına masaj yap.bire bir iyi gelir.mutlaka ayaklarına karnına ılıtılmış,tülbent yada havluyla sarki ısınsın.tecrübeyle sabit :)

rezene çayı çok iyi geliyor gaza.
en etkili budur bildiğim doktorlarda öneriyor
bitkisel olduğu için zararı da olmaz diye düşünüyorum

Günde 3 su bardagı rezene içmelisin sutunda gaz kalmıcak..bebeğini emzirdiğinde 25dk.yı gecmesin..ve uyuturken bebeğini sırt ustu değil yuz ustu yatır..

ilk önce bebeğini emzirirken hava yutmamasını sağlamalısın. meme başını tam olarak kavramalı.

beslemeden sonra mutlaka gazının çıkarılmasını sağlamalısın, sırtını sıvazlayarak.

sonrasında , gaz yapan yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçın.

masaj bebeğe iyi geliyor.

rezene çayı rahatlatır, gazını kolay çıkarmasını sağlar.

kolik sancılar akşam saatlerinde çok daha yoğunlaşır, durup dururken bebek şiddetli bir şekilde ağlar, mutlaka karnına masaj yaparak rahatlatmaya çalış...

Moralini bozmak gibi olmasın sen herseyi denerken bir bakmıssın bebeginin gaz sorunu bitmiş...
Ben tamany di,ye bir krem almıstım onunla masaj yapıyorum, onun dısında sample sımplex,ınfacol, biogate diye bir sürü ilaç denedim gecici rahatlık sagladı ama en güzeli hergün sabah ögle aksam sevmesemde bir cay kasıgı kimyon içiyordum o cok iyi geliyordu birde bir fincan suyu kaynatıp cay kasıgı kimyonu içine atıp yine çay kasıgı ucuyla şeker koyup karıştırıyordum hepsi dibe çökünce bir çay kaşıgı bebege veriyordum... ben böyle hurafeleri yapmamak için cok direndim bebegime anne sütünden hariç hiçbirşey vermek istemedim çaresiz kalınca kimyonu atıp suya dibe cökünce verdim... bebek cok rahatladı ama sonra yaptımmı yapmadım hatırlamıyorum inan sadece bunu söyleyene dua etmiştim...
birde karnının saat yönünde ov buda gittigim bebek kursundan bir masaj yöntemi bagırsaklar sagdan sola bosalırmıs bebegin karnınıda sagdan sola ovuyordum oda iyi geliyordu...

canım bebeğe gaz konusunda herşeyi denemiştim bende hiçbiri fayda vermemişti, sonra Biogaia isimli bir damla kullanmaya başladık, uyumadan önce 5 damla veriyorsun, bir ay yetiyor, 35 tl, içinde probiyotik bakterilerden var, insanlarda bu yararlı bakteriler oluyormuş,yemekleri sindirmeye yarıyormuş,bebeklerde bu bakteri yeterli değilmiş,o nedenle gaz oluşuyor sindiremedikleri için, biz 2 ay kullandık, çok rahat ettik geceleri,doktoruna danışarak alırsın.

Son düzenleme:
canım bebeğe gaz konusunda herşeyi denemiştim bende hiçbiri fayda vermemişti, sonra Biogaia isimli bir damla kullanmaya başladık, uyumadan önce 5 damla veriyorsun, bir ay yetiyor, 35 tl, içinde probiyotik bakterilerden var, insanlarda bu yararlı bakteriler oluyormuş,yemekleri sindirmeye yarıyormuş,bebeklerde bu bakteri yeterli değilmiş,o nedenle gaz oluşuyor sindiremedikleri için, biz 2 ay kullandık, çok rahat ettik geceleri,doktoruna danışarak alırsın.

Bende nurse harveysden sonra doktorumun ve arkadaşımın tavsiyesiyle bıogaia aldım çook memnun kaldım bebişim rahat etti uykusuda düzene girdi çokşükür maşşallah tavsiye ederim

Back