Bebeğimde gaz sorunu

gulsah_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
38
0
36
Bursa
arkadaşlar gaz ilacının fayda etip etmediğini yada gaz ilacınızı ne kadar süre deneyip değiştirdiniz.ben 2 gün sap simpleks kullandım daha kötü oldu sonra 2 gün zinco kullandım daha iyiydi ama tam değil bugünde metsile başladım szice yanlışmı yapıyorum bebeğim 1 aylık ıkınmaktan tam uyku uyayamıyor siz ne kadar süre kullanıp karar verdiniz paylaşırsanız sevinirim

canım geçmiş olsun zor bişeymiş bu bebişlerin gaz sancısı benimde meleğim 6 günlük oldu iki gecedir zinco kullanıyoruz
ilaç iyi geldi fakat bu seferde çok uyumaya başladı bu gece kullanmayacağım seninde öyle bi sorunun oldumu acaba ilaçtan ötürü

valla zinco bizde uyku yapmadı benim oğlum doğduğundan beri bir kere 2 saat uyudu onun dışında gece dahil 1 yada 1.5 saat uyuyor

Gördüüğüm en gazalı bebek benim oğlumdu. 16 saat aralıksız uyanık kaldığını bilirim. Ben 3,5 aylık olana kadar sürekli damla kullandım. Ama bir yere kadar fayda ediyor. Bebeğe zararı olan birşey olmadığı için kullandım gene de.
Ama çare değil işte.
Bir anımı anlatayım. Birgün doktoru aradım. Ağlıyorum, "Dayanamıyorum artık, öğleden sonra başlardı ağlamaya, iki gündür sabah 11'den itibaren ağlıyor, ne yapacağım ben?" dedim.
Dedi ki; "Üzülme sakin ol, damlanızı değiştireyim ama bil ki damla da çözüm değil. Bu bir hastalık değil, 3 ay süründürecek sizi ve bıçak gibi geçecek."
Dediği gibi de oldu.
Bu yazdığım sizi üzmesin, tam tersine içiniz ferah olsun. Gazlı bebek zor ama 3. ay bitince geçiyor. O süreçte kendinizi çok üzüp strese sokmayın.
Bol bol masaj yapın karnına. Saat yönünde. Ayaklarına sık sık sıcak su torbası koyun. Siz kendiniz bol bol rezene içip kimyon yiyin. Başka da yapacak birşey yok. Sallamak gazlı bebekleri çok rahatlatır ama ayakta veya beşikte sallamaya alıştırmamanızı tavsiye ederim. Kucata gezdirin bol bol. Ha bir de bebekler dışarıda çok rahat ediyor. Dışarıdayken hiç ağlamazdı bebeğim.

Bebeğimde kolik vardı, zincoyu kullandım ama doktorum (ünlü bir çocuk doktorudur) zinconun işe yaramayacağını sab simplex önerdi. Günde 5 kez 8 damla şeklinde.
Ayrıca Nurse Harvey's bitkisel şurup önerdi. O da günde 1 ya da 2 kez verilebilir. Ancak 3 ay dolmadan gaz sorunu tam olarak düzelmiyor...

arkadaşlar dün doktora gittim etsil zinco sap simpleks kullandım fayda etmedi dedi bize kolix bitkisel şurp verdi dünden beri daha hafif geçiyor birde akşam sancıda saç kurutma makinası çalıştırdık sakinleşene kadar rahat atlattık denemek isteyen varsa tavsiye ederim

arkadaşlar dün doktora gittim metsil zinco sap simpleks kullandım fayda etmedi dedi bize kolix bitkisel şurp verdi dünden beri daha hafif geçiyor birde akşam sancıda saç kurutma makinası çalıştırdık sakinleşene kadar rahat atlattık denemek isteyen varsa tavsiye ederim

O ilaçların hepsini denemiştim hiç biri fayda etmedi. Sab simplex bence uyutuyor. Sonradan vicdan azabı çektim o ilaçları verdiğimden dolayı. 3 ayda da kesilmedi. 6 aydan sonra s.... markasının bebek yoğurdunu verdik müthiş faydası oldu.

O kadar uykusuzdum ki saç kurutma makinesini ben de denedim çok işe yaramıştı anne karnındaki sese yakın diyorlardı. Çok pişmanım çünkü 5 yaşındaki çocuğum tüm makina seslerinden inanılmaz korkuyor. 2 yaşında da farketmiştim korktuğu bir ses duyunca uyuyordu çocuk. Bence korktukları için sesleri kesiliyor. Anne karnındaki sesle alakası yok. Siz bilirsiniz ama tavsiye etmiyorum.

benim oglumda cok gazli bir bebekti 3.5ay gunduz saat 5-8.5arasi gece 2.5-6 arasi kesintisiz agliyordu hatta aglamaktan sedinin kisildigini biliyorum denemedigim damla bitkisel caylar kalmamisti hicbiri ise yaramadi bazen metsil gazini cikarttiriyordu ama yetmiyordu bazen gun icinde damla degistirdigimde oluyordu caresizlikten 1ayin sonunda arkadasimin onerisiyle sanvi saatletinde sac kurutma mak.aciyordum aninda susup emiyor hatta uyuyordu mak.kapandigi an kiyamet kopuyordu kendimde birsuru bitkisel cay ictim kimyon,rezene,isirgan... hicbiri ama hic biri ise yaramadi yukarda arkadasin dedigi gibi 3.5ayin sonunda bicak kesmis gbi bir anda gecti sonra araliklarla devam etmisti
Allah yardimcin olsun insallah damlalardan biri iyi gelir....

canım benim bebeğinede kendinede hiç sıkıntı çektirme. kimyon içir

1 çay bardağı suya
1çay kaşığı kimyon cezvede 1taşım kaynat soğuyunca suyundan 1 çay kaşığı ver.

anında rahatlar bebeğin.

benim bebeğim 6,5 aylık doğduğundan beri veriyorum. ilk bi kaç ay her gün veriyordum şimdi rahatsız olduğu zamanlar. anında rahatlıyor.
hemde daha doğal olduğunu düşünüyorum.

günde bir defamı veriyordun

arkadaşalr kolix şurup fayda etti galiba dedim ya geri alıyorum çocuğumu kabız eti keşke hiçbirini denemeseydim çocuğum ağzından gaz çıkartamazdı zatende popodan kendi gaz çıkarırdı şimdi hep ben ayak masajı yaparak çıkarttırıyorum ilaçlar düzenini bozdu galiba acaba hep benim ayak masajı yapmamla çıkartıyor bu sorun olurmu kendi kendine çıkartmaya başlarmı yoksa alışkanlık yaparmı merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…