aah canım Allah şifalar versin.ama ne denir bilmiyorum.hiç belli olmaz belki doğduğunda fark çokta belli olmayacak bi seviyede olacak.yani gelişimi inşallah doğuma kadar hızlanır.ama bencede kıyma evladına.benim kızım doğumdan 21 saat sonra vefat etti.evlat kaybetmek inan çok zor.ki bu kararı sen veriyorsan eğer daha bi zordur.ileride vicdanen rahatsız olursun.Allah senin ve eşinin yar ve yardımcısı olsun.inşallah evladınada beklenmedik anda şifa versin...
Canim oncelikle gecms olsun cok uzuldm brnde 16 haftalik hamileym simdiden okadar alistmki ona Rabbim kimseyi yavrusndan ayirmasin. Bence artik bu gibi sorunlar eskidn oldgu kadar zor degil teknoloji okadar ilerlediki eminim bi cozumu vardr yuruyemeyn cocuklri yurutuylr dua etki zihinsel bi sorun yok oyle bile olsa kesinlikle kalbi beyni olan bi canliya kiyilmaz. Rabbim boyle uygun gorms size bi imtihan verms dilerm sabirla atlatrsnz esinizle. Allahm sifa versn..Meraba arkadaşlar. Sırf bu sorun için kaydoldum az önce buraya. 15 haftalık hamileyim. 11. Haftada ense kalınlığı ve sol kol gelişim geriliği tespit edildi, kromozomal bi sorun çıkmadı şükür ama sol kol çok kısa, gelişmemiş, 2 profa gittik, gittiğimiz doktorları sayamıyorum bile hepsi kabullenin dedi. Aynı durum başına gelen var mı? Kol parmaklar var ama nerdeyse yarı yarıya kısa. Ailelerimiz kabullenmiyor ve aldırmamız için baskı yapıyorlar. Biz bile henüz kabullenemedik. Ne olur bişeyler yazın.
Meraba arkadaşlar. Sırf bu sorun için kaydoldum az önce buraya. 15 haftalık hamileyim. 11. Haftada ense kalınlığı ve sol kol gelişim geriliği tespit edildi, kromozomal bi sorun çıkmadı şükür ama sol kol çok kısa, gelişmemiş, 2 profa gittik, gittiğimiz doktorları sayamıyorum bile hepsi kabullenin dedi. Aynı durum başına gelen var mı? Kol parmaklar var ama nerdeyse yarı yarıya kısa. Ailelerimiz kabullenmiyor ve aldırmamız için baskı yapıyorlar. Biz bile henüz kabullenemedik. Ne olur bişeyler yazın.
çok üzüldüm ben de aynı fikirdeyim, ileride bi çare düşünülür diyorum ama nasıl olacak bu şekilde nasıl okur, ne okur, ne iş yapar, evlenebilir mi diye düşünmeden edemiyorum
Uzuldum ama eger aldirirsaniz buyuk vebal altina girersiniz cunku bir canı almak en buyuk gunah degil mi? Siz cok dua edin saglikli sihhatli dogmasi icin. Simdi boyle konusmak tabi kolay bizler icin ama yapacak baska bisi yokBilmiyorum çözüm var mı diye günlerdir o doktor bu doktor gezdik, hiç biri umut vermedi. Ben gelişecrğini ve sağlıklı doğacağını düşünüyorum hala umudumu kesmedim ama hangi doktora gitsek Yüzleri düştü, olumlu konuşan olmadı.
Canım Allaha sığın benim ilk gebeligimdi doktor çocuğunuz sakat dedi ikili testte çıktı boyun ve omurilik arası sakat kalacak dediler kayinvalidem çok baskı yaptı ilk çocuğunuz aldırin sakat çocuklami uğraşacaksiniz dedi biz eşimle karar verdik kesinlikle aldirmicaz bu rabbimizin bir hediyesi hediyenin iyisi kötüsu olmaz dedik aradan biraz zaman geçti doktorum türkiyede iki doktor var bu iş üzerine dedi ankarada eyyup ekinci diye doktora gidin dedi oraya gittik daha ikibuçuk üç aylık civarında hamileydim dr ultrasonda baktı çok sağlıkli koca ayaklı bir oğlunuz olcak dedi aynende öyle oldu şuan oğlu fen lisesinde ikinci sınıfta okuyor rabbime çok şükürler olsun sen dua et bolca derimMeraba arkadaşlar. Sırf bu sorun için kaydoldum az önce buraya. 15 haftalık hamileyim. 11. Haftada ense kalınlığı ve sol kol gelişim geriliği tespit edildi, kromozomal bi sorun çıkmadı şükür ama sol kol çok kısa, gelişmemiş, 2 profa gittik, gittiğimiz doktorları sayamıyorum bile hepsi kabullenin dedi. Aynı durum başına gelen var mı? Kol parmaklar var ama nerdeyse yarı yarıya kısa. Ailelerimiz kabullenmiyor ve aldırmamız için baskı yapıyorlar. Biz bile henüz kabullenemedik. Ne olur bişeyler yazın.
Bebegınızı saflıkla doğdu mu merak ettim benim de ilk gebelıgım spina bfida beyın su toplamış gıbı bı suru sıkıntı.Su an 13 haftalık gebeyım çok korkuyorum çok endişemi anlatamam her hastaneye gıdısım benim ıcın travma.Hep ilk bebegımdeki şeyleri hatırlıyorum rabbım merhamet etsin yanı yıllarca gebe kalamadım ılk bebekten sonra sımdı gebeyım sevınemıyorum.Hastaneye gıdıyorum ultrasona ya bakamıyorum bile bısey olur mu dıye.Bu arada benim ilk gebelihim 20. Haftada sonlandirildi bebekte yasamayacak kadar cok anomali vardi karnimda ölür diye acil sezeryanla aldi doktor acisi hala icimde oglumun. Simdi kizima hamileyim rabbim onu bize bagislasin doktorum cvs amniyosentez onerdi ilk gebelik oykusu yuzunden hicbirini yaptirmadim allaha emanet dedim kizimda tek umblikal arter var bebegi besleyen 2 damar yerine tek damar ona rağmen rahatim hic bir test yaptirmiyorum allaha emanet ettim sende oyle ol rabbim evlat acisi yasatmasin kimselere ufak sorunlar hallolur.