Bebeğimde böbrek genişlemesi yardımm

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.379
11.194
Kızlar merhaba. 24 haftalık hamileyim. Geçen ay bebeğimde böbrek genişlemesi olduğunu öğrendim. İnternette okuduğum kadarıyla down sendromu riski varmış çok korkuyorum. 1 ay sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girecem. Umarım gittikçe küçülür. Bunu yaşayan varmı lütfen yardım edin çok korkuyorum. Şimdiden teşekkürler

Bebeğin erkek mi.genelde erkek bebeklerde oluyomuş.bizim oğlana da son bi kaç hafta kala demişlerdi.çok şükür birşey çıkmadı.şimdi bir buçuk yaşında tosun gibi maşallah.

26.haftada gebelik sekeri cikmasi sebebiyle tekrar ayrintili istediler benden
fakültede yaptilar üstelik.ilk once sol böbrekte gormustu buyumeyi.erkek bebegim bu arada erkek bebeklerde olur belkide cisini tutydr gibi sacmaladi.ardindan olculmemesi gerektgi halde ense kalinlgni olctu 26.haftafa ve sınırda dedi.iki bulguyu bulunca down swndromu riski olabkr dedi.yok amniyosentz yok kordosentez yok nifty hepsini sordu yaptrmak istermsn diye yaptrmadm.gitmisken docentte gorsun dedim o da iki bobrekte gordu.dunyam basima yikildi uyumadim butun gece
icim rahat etmedi dedim bi dr daha gorusn ozele gittim.anlattim kadin gulmeye basladi.bu donemde ense olculmez gel bide böbreklere bakalm dedi.gozumun onunde 3 kez olctu hic bi buyume yoktu iki bonrektede kadin yemin dahi etti.ensede normal cikti.
demem o ki bi dr a daha gorun.ha varsada gecici bisey uzulme hemen down u getirme aklina arkadasmn kizindada vardi 5 aylikti gecti.doğunca biaey kalmiyo yani

Ayy çok saol umarım dediğin gibi olur ya. Rabbim senin bebişşde sana bağışlasın

Ne hissettigini cok iyi anliyorum ama soyle dusunmeni tavsiye ederim.

Her insan bir olmadigi gibi her bebekte bir degil ve en ufak bir farklilikta ihtimaller arasina kromozom anomalileri girebiliyor. Cunku kromozom anomalisi olan cocuklarda normal cocuklardan farkli bir cok bulgu oluyor.

benim bebegimde tek arter var kordonunda, detayli ultrasonda cikti, ne oldugunu bile duymamistim, detayliyi yapan perinatolog bana sadece bebegin normalden kucuk bir bebek olabilecegini soyledi. Kendi doktorum da ayni sekilde...

Ben internetten arastirdigimda binlerce risk faktoru oldugunu gordum, ve tabiki kromozom anomalileri de bunlardan biriydi. inan ki bu kromozom anomalileri oyle birsey ki, 100 down lu cocuktan 2 sinde bobrek genislemesi olmussa, bobrek genislemesi direkt bir down sendromu riski olarak geciyor literature. Halbuki bobrek genislemesi olan 100 bebekte 2 tane down sendromlu bebek anca oluyor...

Doktorun sana, herhangi bi anomaliden bahsetmediyse, cok dikkate alma derim. Yapamiyorsun kolay kolay biliyorum, bak yarin doguma giricem, doktorlarimin hicbiri bana cocugumun kromozom anomalisi olabilexeginden soz etmedi, ama ben hala o ihtimalden korkuyorum heyecanim en cok o yuzden.

Son kontrolumuzde doktorum saclari var bebegin dedi, sunu dusundum, saclarina kadar goeunuyorsa ultrasonsa, rabbim isterse ve bi anomali varsa onu da gosterir zaten. Herseye rahmen varsa ve gorunmuyosa kaderim buymus der seve seve basarim evladimi bagrima.

Sanirim isimiz en cok tevekkul...

O yuzden sunu bil, hic bir anomali olmasa da bir cok sorunu olabilir bebeklerin, nasil kasimiz gozumuz bir degilse, onlarda birbirinden farkli...

İki kuzenim iki ay arayla hamile kaldi, birinde dogumda surpriz sekilde down oldugu ogrenildi, o gune kadar en ufak bir aksilik gorunmedi hamilelikte. Dogdugunda makat olusmamisti...

İki ay sonra diger kuzenim dogum yspti, onda sa makat olusmamisti, bu normalde bir down ihtinalidir, ama onun bebeginde hicbisey yok mesela... ikisi de hamiellik suresinde hic bi riskten haberdar degildi.

Hamileligi kendine zehir etme, ben 22. Haftada detayli bittikten sonra sildim o ihtimali kafamdan. Doguma 1 hafta kalaya kadar rahat takildim:) son hafta sardi stresi yine. Sende birak son zaman takarsin kafana takacaksan:) cikinca gorucez zaten ne var ne yok icerde...

Ay çok güzel anlatmışsın allah razı olsun cnm. Herşeyin hayırlısı diyelim. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inş. Hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…