Çocuk Hastalıkları bebeğimde balgamla beraber öksürük var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mehtapguzeli

Duygusal Peri
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
159
1
36
merhabalar, bebeğim 2 aylık ve hasta oldu balgamı var harıl harıl ediyor. öksürüp duruyo, burnuda dolu ama büyük deil ki dışrı çıkarabilsin, eşim doktora çıkmış nlatmış 2 şurup vermiş 2 gündür kullnıyoruz biraz iyi gibi ama burnu dolu halanöksürüyo ara ara evde ne yapmak lazım ki çabuk iyileşmesi için. hi biyerede çıkmıyorum evden hasta olucak birinden grip falan bulaşıcak diye ama yinede hasta oldu işte terden mi oluyo anlamadım bende hasta deilim ütümden mi geçti üşütüyormuyum farketmeden bilmeddim. minicik bebek daha hemen hasta oldu ya of insan üzülüyo bir an önce iyileşse keşke

atesi yoksa endiselenmeyin, ilaclara yonelmeyin derim. biraz daha uzun surse de gecmesi ilac sonrasi komplikasyonlardan daha iyidir bence. daha 2 aylik, cok kucuk cunku. ihlamur iyi gelebilir, ayina gore icmesi uygun mudur, kac kasik verilebilir, bir doktorunuza sorun. uygunsa cok iyi bir sokturucu. kizimda bol bol kullandik ve cok fayda gordum. anne sutu aliyorsa en iyi ilac. bol bol emzirin. rahat olun, gececek..sizin moraliniz de cok onemli. hele hele emziriyorsaniz. gecmis olsun!

benimde bebegim 1 aylikken ben cok agir nezle oldum beb ege gecti kac gun burnu tikali gezdik cok uzuluyordum doktora goturdum..bana bebekler icin deniz suyu cozeltisi ve bu cozelti pesine burnuna sprey verdi..kucuk oldugu icin cikaramiyordu ama ben deniz suyunu verip pesine biraz bekledikten sonra diger spreyi verdim...birde kucuk ama cok gerek duyarsaniz atesi yukselirse bir surup gibi bir ilac verdi cok sukur kullanmadik...ama deniz suyu yerine 1 bardak su icine 1 cay kasigi tuz atip burnuna damlatabilirsin..buda cok iyi gelir biz bunu deneyecektik ama doktor verince yapmadik..ayrica ben bebege kucuk ama az rezene az anason azda ihlamur bir cay bardagi demleyip 2 cay kasigi icirdik...sabah aksam bazen gun asiri buda baya rahatlati...ama deniz suyu cok isime yaradi hem kimyasalda degildi bence bir doktorani danisip vermesini iste benimki 0 6 aylik bebeklerin kullanmasi icin buyuk cocuklar icin degisiyor cunku...

birde ben yurt disindayim burada doktoruma gittim..doktorum bebek astimlari ve alerjisi uzerine uzman doktor o yonlendirdi...eger cigerlerine inmemeisse cok korkma dedi burnu tikaliysa gecer dedi...

X