• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimde astigmat

Yldzyldzay

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2021
557
352
33
Kızlar merhaba bebegim 6 aylıkk göz doktoruna göturdum ve 2.5 tam sinirda astigmat oldugunu ögrendik başka bi sorunu yok nedir bu duyunca eşimle bi şok yaşadık ve çok üzüldük gözlük kullaması gerekebilirmiş bende de miyop var ondan mı oldu acaba 8.ayi dolunca yine gidicez ozamana kadar düsebilir ona gore hareket edicez dedi bu durumda olan varmı ne yapmam lazım çok üzgunüm

Çok geçmiş olsun.

Astigmat bende de var. Göz normalde futbol topu gibiyken biz astigmatlarda yumurta şeklinde oluyor ve ışığı kıramıyor, bu yüzden ışığa bakmak, parlak tabelalara bakmak çok yoruyor ve gözü kısma ihtiyacı duyuyoruz. Benim 1 numara, miyop da olduğum için zorluyor.

Bu fotoğrafta astigmatlı birinin görüşünü göstermişler, ben sağdaki gibi görünüyorum lens ya da gözlük takmadıysam.
BCEE1232-6708-4531-AB75-4DC7AB7268C8.jpeg

Bu arada anne baba da göz problemi varsa çocuklarda da olma ihtimali yüksek. Benim anne ve babam da gözlüklü, kardeşimin gözlerinde sorun yok ama ben 18 yaşımdan sonra gözlük kullanmaya başladım

Bu arada anne baba da göz problemi varsa çocuklarda da olma ihtimali yüksek. Benim anne ve babam da gözlüklü, kardeşimin gözlerinde sorun yok ama ben 18 yaşımdan sonra gözlük kullanmaya başladım
Teşekkür ederim yorumlariniz için benim de 17 yasindan sonra miyopum basladı aslinda ama kizımın doguştan inşallah düşer bidahaki kontrolunde

Teşekkür ederim yorumlariniz için benim de 17 yasindan sonra miyopum basladı aslinda ama kizımın doguştan inşallah düşer bidahaki kontrolunde

Rica ederim, inşallah düşer 🤲 sanırım bebeklikte daha kolay halloluyor göz problemleri, Allah şifa versin inşallah 🙏🏼

Merhaba, ben oğlum 20 aylıkken götürdüm, bizde de çıktı ancak doktor bunun normal olduğunu söyledi. + değerdeyse sorun olmadığını, büyüme ile birlikte göz küreleri de olması gereken noktaya geldiğini söylefi ancak - değerse sanırım farklı uygulama yapılıyormış. Harfleri yukarı aşağı şeklinde betimleyebildiği zaman tekrar gelirsiniz o zaman görmesine bakarız dedi. Yani çok yaygın bir durummuş anladığım kadarıyla.

Geçmiş olsun İnşaAllah kalıcı değildir bende de var astigmat.
Bebeğinize nasıl baktılar benim kızıma normal muayene ettiler bebeklere nasıl yapıyorlarsa hani görüyormu ışık algısı nasıl falan. 1 yaşından sonra götürdüğümde yine aynı baktı muayene etmediler bile düzgünce yaşında devlete götürdüm ondan dolayı mı acaba

Bebeğinize nasıl baktılar benim kızıma normal muayene ettiler bebeklere nasıl yapıyorlarsa hani görüyormu ışık algısı nasıl falan. 1 yaşından sonra götürdüğümde yine aynı baktı muayene etmediler bile düzgünce yaşında devlete götürdüm ondan dolayı mı acaba
Damlalı muayene yapıyorlar bebeklere

Merhaba, ben oğlum 20 aylıkken götürdüm, bizde de çıktı ancak doktor bunun normal olduğunu söyledi. + değerdeyse sorun olmadığını, büyüme ile birlikte göz küreleri de olması gereken noktaya geldiğini söylefi ancak - değerse sanırım farklı uygulama yapılıyormış. Harfleri yukarı aşağı şeklinde betimleyebildiği zaman tekrar gelirsiniz o zaman görmesine bakarız dedi. Yani çok yaygın bir durummuş anladığım kadarıyla.
Hiç bilmiyorum sadece sinirda oldugunu ve biraz bile duşse gözluk kullanmasina gerek kalmaz dedi bakalım daha çok küçük benim kızım baska doktorlarada götüreceğim belkide buyudukce gececek derler

merhaba canim bende devlete goturdüm ilk once normal isikla muayene etti gozlerine bakti sonra saga sola asagi yukari takip ediyor mu tembellik yada kayma varmi diye bakti sonra bi damla damlatti 30 dk sonra gelindedi goz bebekleri buyudu girdik fotograf makinesi gibi bi cihazla cekti o cihazdada bebegin ilgisini cekicek sekildede isik ve ses vardı o şekilde sonrada baska bi cihazla bakti yakindan o sekilde tespit etti basitti ve doktor ilgiliydi sagolsun

merhaba canim bende devlete goturdüm ilk once normal isikla muayene etti gozlerine bakti sonra saga sola asagi yukari takip ediyor mu tembellik yada kayma varmi diye bakti sonra bi damla damlatti 30 dk sonra gelindedi goz bebekleri buyudu girdik fotograf makinesi gibi bi cihazla cekti o cihazdada bebegin ilgisini cekicek sekildede isik ve ses vardı o şekilde sonrada baska bi cihazla bakti yakindan o sekilde tespit etti basitti ve doktor ilgiliydi sagolsun
Ayy gerçekten bakmışlar düzgünce yeni doğduğunda sigorta yaptırmıştık özele götürmüştüm ama yaş gözüne kalmamıştı bende götüreyim o zaman başka bir kontrole yaşında bile ışık tutup göze baktı 3-4 yaşında gelin aşağı yukarı diyr işaretleri öğretin dedi

Benim kıza yapmadı bende öyle biliyordum yapmadı yani Allah Allah zaten kızımın göz akı gri ondan iyi kontrol olaun derken ışıkla baktı tamam dedi 🤦
yapmaları gerekiyordu aslında, tekrar bir muayene ettirin isterseniz. içiniz rahatlar. zaten özel bir durum yoksa senede bir muayene istiyor doktorlar

Ayy gerçekten bakmışlar düzgünce yeni doğduğunda sigorta yaptırmıştık özele götürmüştüm ama yaş gözüne kalmamıştı bende götüreyim o zaman başka bir kontrole yaşında bile ışık tutup göze baktı 3-4 yaşında gelin aşağı yukarı diyr işaretleri öğretin dedi
Gotür canım hem iyice emin olursun bisey var mi yokmu diye

yapmaları gerekiyordu aslında, tekrar bir muayene ettirin isterseniz. içiniz rahatlar. zaten özel bir durum yoksa senede bir muayene istiyor doktorlar
Gotür canım hem iyice emin olursun bisey var mi yokmu diye
Ya aklıma takılmıştı o zamanda ama hastalık falan peşimizi bırakmayınca gidemedim bayram gelmeden götüreyim bazıları kafadan salıyor gönderiyor

Benim kuzenimin kızına da 6. Ay da teşhis kondu. İşin garibi ne anne ne baba ne dedi ne nine de göz sorunu yok. Doktor çekinik olarak gelmiş dedi. 1 yaşında gözlük verdi kuzenim de aşırı üzülmüştü yapamaz gözlük Küçük daha takmak istemez ben ne yapacağım gibi sonra gözlüğü taktik ilk kez berrak gördüğü için sanırım hiç gözlüklerini çıkarmadı simdi 8 yaşında gözlükleri hala var ve şikayeti yok

Back