• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim

nickitam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
829
649
158
Arkadaslar merhaba 7,5 aylik bebegim bronsit oldu bugun doktora goturdun sadece hava verdi devlet hast.oldugu icin pek ilgilenmediler hiriltisi ve balgamli oksurugu var acaba sekrol kullansam fayda edermi birde bildiginiz bitkisel yontem deneyip memnun kaldiginiz seyler varmi lutfen yardimci olun

Hava verdikten sonra sırtına sertçe vurun bir kaç kez. Balgamı atması kolaylaşıyor. Çok küçük olduğu için doktora danışmadan ilaç kullanmanızı tavsiye etmem. Çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum

başka yapılacak birşey yok ki zaten hava vermekten .. tıkandığında temiz havaya çıkarın .. ıhlamur vs içirin ..

Arkadaslar merhaba 7,5 aylik bebegim bronsit oldu bugun doktora goturdun sadece hava verdi devlet hast.oldugu icin pek ilgilenmediler hiriltisi ve balgamli oksurugu var acaba sekrol kullansam fayda edermi birde bildiginiz bitkisel yontem deneyip memnun kaldiginiz seyler varmi lutfen yardimci olun
antibyotik yazması gerkirdi 6 ayını geçmiş çünkü

Burnunu surekli acik tutun. Ben aspiratorle temizliyordum. Benim kizim tikandiginda acilde burnunu tazzikli suyla yikamislardi. O gunden sonra iyilesmeye basladi. Ortami nemli tutun ve sık sık burnunu temizleyin. Gecmis olsun.

Yani ilac verilmemesi normal mi tikaniyor ememiyor bu yuzden en azindan balgamini atmayi kolaylastiracak birsey verseydi hic birsey icemiyor bitkin dustu artik

Balgam sokturuculer cok kucuk olduklari icin daha da kotulestiriyor. Cunku guclu bir sekilde oksuremiyorlar. Bir de ihlamur tavsiye etmisler. Sakin vermeyin tozlu oldugu icin ters etki yapabilir. Ilık su verebilirsiniz.

Her halta ilaç yazan doktordan şüphe etmek lazım asıl, ne güzel gerek görmemiş. Bol bol su verin,siz ıhlamur için sütünüze geçsin,bebeğe de biraz içirebilirsiniz.

Hava verdikten sonra sırtına sertçe vurun bir kaç kez. Balgamı atması kolaylaşıyor. Çok küçük olduğu için doktora danışmadan ilaç kullanmanızı tavsiye etmem. Çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum

Ya o yastaki cocugun ic organlari icin tehlikeli sertce vurmak filan..

Buradan herhangi bir yorumla bebeğinize ilaç vermeyin, bitkisel bir şey denemeyin. Bebeğinizi riske atıyorsunuz. Doktora tekrar gidin
Sosyal güvenceniz var 10-20 lira arası fark alan klinikler var. Gerekirse öyle bir yer bulun içinize sinsin doktor.

Kafanıza göre bir şey içirmeyin. İyi bir doktora götürün. Hırıltı, tıkanma, balgamlı öksürükler, nefes alamamak, emememek kesinlikle normal değil. Götürün hemen.

Benim kızımıda o yaşlarda bronşite yakalatmıştık neyseki doktor tecrübeliydi zaten genç doktora gitmemiştin ki ben çok üzülmüştüm ama doktor teselli etti geçireceğini kızımın iyileşeceğini sabah ve akşam iğne yazdı birde şurup bu bronşiti hafife alma uzman ve yaşlı olan doktora git genç doktorlar hafife alır ilerler ve astım oluşur

Sirtina sertce vurmak mi!!!ya hu bebek 7.5 aylik daha ne vurmasi ..

Konu sahibi arkadasim ,doktorunu taktir ettim ilac konusunda,yapacagin tek sey burnunu acik tutmak serum fizyolojik kullanabilirsin birde bol sivi ve aliyorsa anne sütü baska bir seye ihtiyac yok burdan duydugun ilac ve bitkisel ürünleri danismadan kullanma..

Ya o yastaki cocugun ic organlari icin tehlikeli sertce vurmak filan..
Buradaki doktorların tavsiyesi ile ıyguladık merak etmeyin. Sertçr vurarak ciğerleri hareket ettiriyormuşsunuz aynen böyle söylediler. Küçük kızım 18 günlükken bronşit olmuştu. öksüremiyordu bile :(( o zaman ıygulamıştık,faydasınıda görmüştük. Geçmiş olsun tekrardan

Bende bugun aile hekimine gittim balgamli oksuruk ve hiriltisi var doktor sirtini dinledi kulaklarina bakti cigerden gelmiyor sadece soguk alginligi dedi bronsit oldugunu nerden anladi doktor muayene ettimi bende balgam sokturucu ilac verin dedim bi yasin altindakibebeklere vermiyoruz dedi.sadece oksuruk icin peditus surup devlet odemiyormus ama eczaneden aldim dort liaymis birde rhinfant burun spreyi verdi.bu spreyide mecbur kalirsan burnu cok tikali olursa ver dedi.ben suan daha once verdigi serum fizyolojik olan tuzlu suyu veryom verdigim an sumukcukler akiyo iki defa verdim bunlari sanki biraz daha azaldi rahatladirahatladi benimkide yefi bucuk aylik

başka doktora götür. ıhlamur vs. de neymiş allah aşkına 7 aylık bebek...

Zeytinyagi ile gogus bolgesine bolca masaj yapin ve ilik bi banyo yaptirin.Sizde bol bol bitki cayi tuketin sutunuze gecsin.Umarim sagligina kavusur yavrunuz

Back