Bebek Beslenmesi Bebeğim yorgun düşüp DOYAMIYOR :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilenolmak

çağanımmmmmmm
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
319
2
66
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Bugun oğlum 8 günlük oldu.

Sorunumuz ise şu;

uyuduğu zaman o kadar zor uyandırıyorum ki bizimkini tam ayılamıyor bile..

Memeye aldığımda yine uyuya kalıyor. Hemencik yorgun düşüyor. Dolayısıyla tam doyamıyor sanırım.

Mama takviyemiz vardı ben de onu içiyorum onu da içiyor.

1,5 saat mememde dursa diyelim ki, ara ara durup emiyor. sonra yine de uyuyor memede.
Hani doktorlar istediği kadar, yada 20 dk muhabbeti ediyolar ya ben bunu da yapsam , üstüne mamayı da versem yiyor..

Benim anlamadığım Allahıma şükür sütüm bol.. bebek neden böyle yapıyor? hemencik yorgun düşmesi, uyuya kalması, doymaması neden ?

çiş , kaka sayısı vs normal.
uyku düzeni henüz oturmadı.
ama bu emzirme durumu neden oluyor sizce?
tam doymuyor mu ?

sakın ama sakın mama falan verme sütün eksilir ve sonunda kaçar hep ole olur yenıdoğan bebek ne mamasıymış mınıcık yavruya...
işin ne sankı dursun kucagında ılk 15 20 gun hep ole olur sonra emer senın bugunlerde hatta 40 ı çıkana kadar işin onu memeye alıştırmak...
10 gun daha ugras sonra uyanmaya baslar..

Aynı şekilde 3 hafta geçirdim.Kızım günün toplam 20 saati falan göğsümdeydi.Gece uykudan uyandıramıyordum.Uyandığında da 1-2 kez içip tekrar uyuyakalıyordu.Tabi buna bağlı çatlaklar oluştu,kremler falan kullandım.Sanırım çoğu annenin yaşadığı sıkıntılı ama geçici dönem.Sarılık durumu nasıl ayrıca ? Benim kızımda hafif sarılıkta vardı ama fototerapi falan almamıştı.Gece uyandırmak bir işkenceydi.Sinirlerim öyle yıpranmıştı ki hababam ağlıyordum.İlk haftaki kontrolde hastane çıkış kilosundaydı hiç almamıştı.Ama dr 1.ay kontrolündeki kilosunu görene kadar mama vermem dedi.Sonuç olarak 3 hafta sonunda tekrar dr gittim 200 gr almıştı.Dr bir hafta göğsümü sağıp ölçülü vermemi istedi süt yetiyor mu doyuruyor mu emin olmak için.1 hafta 2 saatte bir sağarak verdim çok iyi kilo aldı.Sorun benim göğsümden sütün yavaş akışındandı.Kızım emiyor ama az geldiği için doyamadan uyuyakalıyordu.Ama şu da var bazı bebek çok iştahlı olduğu için doyumsuz olup fazla fazla da içebiliyor.Bir arkadaşımın bebeği öyle mesela.Sen kilo takibi ile anlarsın nedenini.Sağlık ocağı evime çok yakın.O dönem kapısını çok aşındırmıştım tartmak için.1.ayın sonunda herşey netleşir.

Ayrıca mama veriyormuşsun ilk ay biberonla vermeni tavsiye etmiyorum memeyi istemeyebiliyorlar sonra.1.ayından sonra biberonla meme arasındaki farkı anlayabiliyorlarmış.İkisinde farklı emiyorlarmış.Benim kızım biberon vermeye başlayınca göğsümü istememeye başladı.Bendeki süt akışının yavaşlığından da kaynaklı tabii.

Hiiç üzülme herşey yolun girer.Daha bebişcikte alışma sürecinde şuan.Tek güvendiği senin göğsünde emmek :)

canım benimde kızım 12 haftalık oldu .benimde ilk15 günüm işkenceydi ;kızım emmez emsede çok az emer b enim göğüslrim çatladı .ağlayarak emdirdim resmen ama pes etmedim ve kesinlikle ağlasada mama vermedim .benim tavsiyem mama verme. sütümde var diyosun daha ne .
inanki bugünler geçiyo ;biliyorum hiç gçmicekmiş gibi gbeliyo ama öyle değil .bak ısrarcı davran nasıl emipde doyduğunu göreceksin.
güle güle büyüt bebişini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…