• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim yine aç kalıyorr

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
:(

doğum yaptığım günden beri hiç mutlu değilim...

önce sütüm gelmedi sonra bebeğim sarılık oldu hastanede kaldık tsh mız yuksek çıktı böbreğinde genişleme vardı ağladım depresyona girdim yalnız kaldım vsvsvs pamukçuk oldu sütüm az geldi bebeğim doymadı aç kaldı ağladı sızladı

pazartesi rota asısını oldu 30 hazıranda karma asısını oldu gitmeden ağrı kesici verdim gelinde de verdim aşı olduğu gunden beri ağlıyor kusuyor burnu tıkandı acaip gazı oldu huysuz mızımız huzursuz

bitmek bilmeyen bi gaz ağız dolusu kusma cuma gecesi dayanamayıp gece doktoruuza gittik yoğun gazı var dedi ilaç verdi laktoz alerjısı olabilir dedi bebelacın özel laktozsuz mamasını önerdi numune verdi ilkin guzelce yedi sonra ağzına değdiği anda ağlamaya basladı 30 mli zorla yedirir oldum kusma yok fakat aç

doktor birde mılupanın AR mamasını deneyelim dedi 1 gun onu yedi fakat bu seferde acaip katı kaka yaptıçok zorlandı ıkındı macun gibi gaz deva ediyor sıcak havlular zeytinyapları zinco metsil nurse papatya cayı denemediğim kalmadı

aptamil kullanamıyoruz bebelac laktozsuzu içmek istemiyor AR kabız yaptı ve bebeğim aç

bende hiç mutlu değilim.....
gercektek laktoz alerjısı olduğu nasıl anlasılır ???

ne yapmalıyım??? :çok üzgünüm:

Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım.
Şu laktöz intoleransı deyinmek istiyorum, arkadaşım.
Doktor böyle dedi diye çok kafana takma, canım, doğru olmayabilir. Ki,doktor bebeğe Milupa AR maması vermiş. Eminimki o doktor biliyordu ki bu mama laktöz içeriyor. Yani bana biraz çelişkili geldi.
Doktordan laktoz tolerans test veya hidrojen solunumu testi veya dışkı asit testi iste. Eğer pozitif çıkarsa ozaman doğrudur, yapabilabilecek birşey yoktur, laktözsüz mama ile devam edeceksin ve emzireceksin.
Emzirdiğin için sende inek peyniri, sütü, yoğurtu içmeyeceksin arkadaşım.

Ama bebeğin laktöz intoleransi olup olmadığını anlamak için en basit yolunu anlatacam arkadaşım.
Ona normal mama ver, laktöz içeren mama. Emme sırasında barsaklarda çok ses geliyorsa, gaz ile birlikte mama çıkartıyorsa ( reflü) ve en geç 1 saat içinde sulu kaka yapıyorsa, bil ki çocuğun laktöz intoleransı var.
Eğer bunları yapmıyorsa, çocuğun hiç birşeysi yoktur, canım.

Mama konusunda sana tavsiyede bulunmak istiyorum
SMA Plus mamasını ver. Anne sütüne benzer, tatlı, doyurucu, bebek beyenecektir ve fos olmayan kilo yapacaktır.

tekrar geçmiş olsun, canım. Bebeğine öpüçükler.

canım çok tesekkürler.
bu konularda cok bilglisin.
pamukçuk konusundada çok detaylı bilgi vermiştiin.
yasadığımız yerde doğru dürüst bilgi verebilecek bir doktor yok.
üniversite hastanesine gidip bu testleri yapmayı düşünüyorum.

24 saat bi kaka yapıyor fakat cok sulu değil yani ishal seklinde değil.
evet dediğin gibi beslenirken bazen elim karnında oluyor hareketlenmey ve gurultuyu duyabiliyorum.

öncellikle bebeğini güle güle büyüt canım benimde 3tane çoçuğum var şimdi büyüdüler ama her biri beni enaz 30yaş yaşlandırdılar çok zor bebeklikleri oldu neyse birincisi doğdu en az 3ay yediğini olduğu gibi kusuyordu diğişik mamalar denendi bir hafta boyunca piriç lapası verildi sürekli bağırıyordu sürekli kusmalar doğumdan sonra bir ay eve gelemedi bir türlü bende depresyona soktu gaz denildi süt alerjisi denildi hiç bir şey işe yaramadı 4.ayın sonuna doğru radyoyu nasıl kapatıyorsun ya öyle oldu kusmalar kesidi bağımalar sona erdi 2.ci çoçuğumda aynen 6ay sürdü 3.çoçuğumda aynen 6ayın sonunda kuzu gibi oldular anlıyacağınız ben bebeklik dönemlerini hiç yaşamadım bunalıma girdim sevemedim ama kendim okadar yıprandımki içime atmaktan hasta oldum şimdi kocaman oldular 3ay kolik dedikleri bu

merhaba canım çok geçmiş olsun bebegin hayırlı ugurlu olsun bu gaz problemini bizde çok yaşadık hiç uyumadıgı geceler oldu metsil zinco ve zeytinyagı denedik fayda etmedi annaannem geldi durumu anlattım tane kimyon kaynatıp içine çok az şekeer atıp biberonla verdi önce biraz tedirgin oldum ama inan aradan yarım saat geçmeden rahatladı ve karnı yumaşacık oldu daha önce o kadar serttiki karnı şimdi gün aşırı küçük fincan ölçüsünde yapıp verioruz yine sıkıntısı var ama önceki kadar diiill çok kasılmıo artık valla önceden kocakarı ilaçlarına sinir olurdum şimdii teşekkür ediorum

buarada biz bebek için DR.Browns gaz önleyici biberon aldık bebek malzemesi satılan yerlerde vardır.

canım bende doğduğu ilk gunden beri DR.Browns kullanıyorum. ilk baslarda cok seviniyordum gaz olmuyor bu biberon harika diyordum şimdi oda işe yaramıyor.

:çok üzgünüm:

kafanı karıstırmak ıstemem ama 2. bı dr un fıkrını almayı bı denesen...
bende ılk dogum doktorumdan hıc ama hıc memnun degıldım sonra cok ıyı bı doktor buldum 4 aydır ona devam edıyoruz ne sıkıntısı oldugunu bılıyo telefonla bıle gecenın korunde arayınca destek verıyo cogu zaman kendı arıyo nasıl oldu dıye soruyo gereksız yere ılac vermıyo kısaca harıka bı kadın...
bazen bı gozun gormedıgını baska bı goz gorebılıyo...
cok gecmıs olsun...
gaz ıcın sab sımplex damla tavsıye ederım. ssk karsılamıyor ıthal bı ılac 20 kusur tl falan ama kullandıgım onca sey ıcınde gaza gercekten ıyı gelen tek damla buydu.

bu arada laktoz alerjısı oyle kafadan soylenebılcek bısey degıl tahlıl yapılması lazım. bence bu konunun uzerınde durun eger boyle alerjık bı durum warsa gercekten senınde beslenmene dıkkat etmen gerek cunku.
mınık bebege sevgılerle...

bebbeğimi 1 saat önce besle3dim ve 1saat ağladı arada 5 dakika susup dinlenip yeniden ağladı gaz değil bu eminim kusma çok hafifdi.
fakat cok ağladı.
bende onunla ağladım yardım edmiyorumdiye hiç mutlu değilim.
dün aksama kadar hiç bişi yiyemedim besle gazını çıkar sakinlestir uyut altı değiş aralıksız gecen zaman dilimleri ve sonra bendede yiyecek iştah kalmıyor.

kendime çok kızıyorum anne sütü için biraz daha zorlasaydımm ama sütüm gelmedi.
yemediğim denemediğim yontem kalmadı.
malt içecekler bol meyva su meyve suları hosaf tahin dereotu cörek otu yeşil soğan ama gelmedi ne duyduysam denedim..
pompa ilede zor oldu bebeğim sabırsız sağdığım süt o öğüne zor yetti tabi ardından mama verdim hep yetersizdi ohh ohhh ohhh eşim ağladığımı grünce kızıyor biliyorum bebeğim hissediyor amam elimde değil...

her beslenmeden sonra buağlama krizleri beni öldürüyor. ne yapıcam bilmiyorum

bı sey daha. bebegın kac aylık?
meyve suyu yada puresı verılebılcek kadarsa yanı ek gıdaya gecebılcek kadar buyukse bı de oyle beslemeyı denesen...

ben cok konustum ama gercekten uzuldum bebegın durumuna.
beslenme sonrası aglama gazdan degılse yanı buna emınsen açlık olabilir.
çeşitli mamalar war birinden birini mutlaka sevicektir diye dusunuyorum.
zor bi durum Allah yardımcın olsun ama kendını hırpalama.
bebek bu boyle boyle buyuyecek.
bu arada diş çıkarıyor falan olabilir mi? kaç aylık bebek?

ben cok konustum ama gercekten uzuldum bebegın durumuna.
beslenme sonrası aglama gazdan degılse yanı buna emınsen açlık olabilir.
çeşitli mamalar war birinden birini mutlaka sevicektir diye dusunuyorum.
zor bi durum Allah yardımcın olsun ama kendını hırpalama.
bebek bu boyle boyle buyuyecek.
bu arada diş çıkarıyor falan olabilir mi? kaç aylık bebek?

canım çok tesekkürler bana yardımcı olman beni çokkk mutlu ediyor. burda yazdıklarım bana terapi gibi geliyor.
evin içinde bunalıyorum bebeğim böyle huzursuzken hiç bi yere gitmek istemiyorum henuz çok küçük ek gıdaya baslıycagımız gunleri iple cekiyorum zaten.

bebeğim 72 gunluk

aç olduğunu sanmıyorum.
kustuğu zamn cok beslediğimi düşündüm ilk baslarda gelişimi iyi boyu doğduğundan beri 12 cm uzadı 3 kiloya yakın kilo aldı
bir çok mamayı denedik
HıPP organik dedi doktorumuz onu denedik acaip kabız oldu 3gun zorlandı kestik

aptamil AR dedi doktor kabız yaptı

conformil dedi doktor su seklinde kustu

bebelac laktozsuz u ilk baslarda severek yedi sonra ağzına değdiği anda bastı feryadı

şimdi eczacımız SMA PLUS arıyor

Son düzenleme:
bebbeğimi 1 saat önce besle3dim ve 1saat ağladı arada 5 dakika susup dinlenip yeniden ağladı gaz değil bu eminim kusma çok hafifdi.
fakat cok ağladı.
bende onunla ağladım yardım edmiyorumdiye hiç mutlu değilim.
dün aksama kadar hiç bişi yiyemedim besle gazını çıkar sakinlestir uyut altı değiş aralıksız gecen zaman dilimleri ve sonra bendede yiyecek iştah kalmıyor.

kendime çok kızıyorum anne sütü için biraz daha zorlasaydımm ama sütüm gelmedi.
yemediğim denemediğim yontem kalmadı.
malt içecekler bol meyva su meyve suları hosaf tahin dereotu cörek otu yeşil soğan ama gelmedi ne duyduysam denedim..
pompa ilede zor oldu bebeğim sabırsız sağdığım süt o öğüne zor yetti tabi ardından mama verdim hep yetersizdi ohh ohhh ohhh eşim ağladığımı grünce kızıyor biliyorum bebeğim hissediyor amam elimde değil...

her beslenmeden sonra buağlama krizleri beni öldürüyor. ne yapıcam bilmiyorum

Canım, tekrar çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm.

Nerden aklıma geldiğini hatırlamıyorum, ama sanırım senin bebeğin 3-4 aylıktır.
Senin anlatın şeylerden ilk aklıma gelen şudur " Bebeğin aç".
3-4 aylık bir bebek bir kerede en az 120 ml mama tüketir. Eğer bebeğin bu miktardan daha az yediyse, aç kaldığı için ağlıyor. Mama miktarını artırman gerek.

Ama yeterli mama miktarı almışsa ve bebek halen ağlıyorsa, büyük ihtimalde karnı ağrıyordur. Radikal bir çözüm için mamayı değiştirmelisin. Kullandın mamayı bebeğine uygun değildir. Başka normal biberon mamaları dene arkadaşım.
Mama değiştirene kadar bebeğini kucağına dik pozisyona tut, gazını çıkart, dizin üzerinde, elini karnı altında tutarak sağla, karnı hafifçe ovala. Karnı üzerinde ılık bir havlu koy. Eminim ki sen bunlarını zaten yapıyorsun, ama hatırlatmak istedim arkadaşım.

Gaz damlası gibi ilaçları pek bir şey yaramıyor düşüncedeyim ben. Zaten sen bir çoğunu kullanmıştın, arkadaşım.
Bebeğim, tahmin ettim gibi 3-4 aylıksa, yavaş yavaş şu gaz ve karnı ağrısı atlatmalıydı.
Senin bu problemleri halen sürüyorsa, kullandım mamalardan kaynaklıdır. AR, Aptamil, Bebelac. Yani bebeğin bağırsak florasını dengeyi kaybetmiş. Kendine gelene kadar biraz zaman alacaktır, sabır arkadaşım.

Sana gelince, biraz sakin olmaya çalış. Stres yapma. Bunlar geçici şeylerdir. Düşün ki sen hastalanırsan, bebeğine kim bakar?

Bence mamayı değiştir ve aksine gerekmedikçe onu kullan.

Çok konuştum ben. kafamçokkarıştı

Bebeğine iyi bak, arkadaşım
Öpüyorum.
Durumdan haberdar et bizi.

Son düzenleme:
Canım, tekrar çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm.

Nerden aklıma geldiğini hatırlamıyorum, ama sanırım senin bebeğin 3-4 aylıktır.
Senin anlatın şeylerden ilk aklıma gelen şudur " Bebeğin aç".
3-4 aylık bir bebek bir kerede en az 120 ml mama tüketir. Eğer bebeğin bu miktardan daha az yediyse, aç kaldığı için ağlıyor. Mama miktarını artırman gerek.

Ama yeterli mama miktarı almışsa ve bebek halen ağlıyorsa, büyük ihtimalde karnı ağrıyordur. Radikal bir çözüm için mamayı değiştirmelisin. Kullandın mamayı bebeğine uygun değildir. Başka normal biberon mamaları dene arkadaşım.
Mama değiştirene kadar bebeğini kucağına dik pozisyona tut, gazını çıkart, dizin üzerinde, elini karnı altında tutarak sağla, karnı hafifçe ovala. Karnı üzerinde ılık bir havlu koy. Eminim ki sen bunlarını zaten yapıyorsun, ama hatırlatmak istedim arkadaşım.

Gaz damlası gibi ilaçları pek bir şey yaramıyor düşüncedeyim ben. Zaten sen bir çoğunu kullanmıştın, arkadaşım.
Bebeğim, tahmin ettim gibi 3-4 aylıksa, yavaş yavaş şu gaz ve karnı ağrısı atlatmalıydı.
Senin bu problemleri halen sürüyorsa, kullandım mamalardan kaynaklıdır. AR, Aptamil, Bebelac. Yani bebeğin bağırsak florasını dengeyi kaybetmiş. Kendine gelene kadar biraz zaman alacaktır, sabır arkadaşım.

Sana gelince, biraz sakin olmaya çalış. Stres yapma. Bunlar geçici şeylerdir. Düşün ki sen hastalanırsan, bebeğine kim bakar?

Bence mamayı değiştir ve aksine gerekmedikçe onu kullan.

Çok konuştum ben. kafamçokkarıştı

Bebeğine iyi bak, arkadaşım
Öpüyorum.
Durumdan haberdar et bizi.

bebeğim 2. ayında henuz ...
sakin olmayı deniyorum fakat o böyle ağlarken dayanamıyorumkendimi yetersiz buluyorum karnın doyduğundan eminim çünkü 2 3 saatte bir 120 ml yiyor hatta bi ara çok yediğini düşündüm bu kusmalar olunca miktarı azalttım90 ml verdim ilk baslarda bende ac mı acaba dedim 150ml mi istiyor diye düşündüm aç olabileceğğini sanmıyorum

azda versem cokta versem kustu denedim.
az önce mama verdim çok güzeldi ağlamadı huzurluydu 30 dakika geçmediki ağlamaya basladı hiç bi sekilde sakinlesmiyor durmuyor daha sonrra bi kustu lapa lapa mama çökelik gibi ama ağız dolusu ağzı bembeyaz panikledim daha rahat çıkarması için dik tuttum dizime yatırdım bu neden oldu acaba ???

bbebeğimi doğumundan beri 2 doktora götürüyorum yarın diğer doktoruna gidicez özel hastanede calışıyor orda LAKTOZ TOLERANSI TESTı yapılıyormuş

desteğin için tesekkürler arkadasım çok yardımcı oldun.a.s.

olmazsa hafataya üniversite hastanesine gidicez.

Son düzenleme:
canım sen oncelıklı olarak laktoz testını yaptır belkıde problemı budur mınıgın...
once o ıhtımal bı aydınlıga kavussun bakalım...
eger cok kusuyorsa bebekr reflusu olabılır doktorunla bunu bı konus ıstersen benım kızımda cok kusuyo hele son 10 gundur abartmıs durumda. motılıum surup verıyorum sabah aksam kılosuna gore,kusmasını baya bı kestı. kusarken huzursuz olup aglıyo cunku bızım cadı. yıne doktorunla bunuda konusabılırsın.
bı emzık vermeyı denesen. bazen bebek doyar ama sırf emme refleksını tatmın etmek ıcın hala emer de emer bu sefer de cok emdıgınden kusar. emme refleksını tatmın etmek ıcın bı emzık vermeyı dene belkı kendı kendıne emerken sakınlesır...
gaz ıcın karnına bebekler ıcın sıcak su torbaları war onlardan alıp koyabılırsın dıcem aha hava cok sıcak rahatsız etmesın ıyıce...
aksam uykusundan once bı banyo yaptır rahatlar belkı.
gelısmelerden bızlerıde haberdar et...

Merhaba arkadaşım

Çok oluyorum, biliyorum ama yazmadan edemiyorum.

Yarın madem doktora gidiyorsan laktöz tolerans testini yaptır.
Onunla birlikte bi de idrar tahlili iste.

Bunlar temiz çıkarsa bi de karnı ultrasonu iste, arkadaşım.

Durumdan haberdar et, arkadaşım

Merhaba arkadaşım

Çok oluyorum, biliyorum ama yazmadan edemiyorum.

Yarın madem doktora gidiyorsan laktöz tolerans testini yaptır.
Onunla birlikte bi de idrar tahlili iste.

Bunlar temiz çıkarsa bi de karnı ultrasonu iste, arkadaşım.

Durumdan haberdar et, arkadaşım

selamlar gunesmy arkadasım..
dun doktorumuzu gitmeden aradık laktoz ile ilgili sıkıntımız olup olmuyacağı konusunda bilgi aldık ve buna dair tes-tlerin hastanede yapılıp yapılmadığını sorduk
test yapılıyormuş

sabah gittik idrar gaita testlerimiz yapıldı lektoz testini 4gun sonra veriliyor.
bebeğimi çok sağlıklı buldu 10 gunde 500gr kğ almış bi rahatsızlığı olsa bu kiloyu alamazdı dedi.
aklınıza kötü birsey getrmeyiin dedi 10 gun sonra yeniden gelin dedi kusmayı önleyici surup verdi
debridat verdi bağırsak sistemi için gaz var bu kadar yoğun gaz birden olmaz gazı tetikleyen ne var bulalım dedi.mama değiştirmemize kızdı aptamile şimdilik devam edn dedi.
gaitasında kaka olup olmadığını sordu.yoktu ultrasonda gaz göründü.

bebişim sıcaktan mayışmış durumda desteğin için çok tesekkurler arkadasımm.

sanırım senınde minik bi kızın var çok öpüyorum minik kızımızı:) opuyorumnanaktan

Back