MERHABA,
yazdıklarını okudum ve yeni doğum yapmış çoğu annenin yaşadığı şeyi yaşadığını gördüm,ben de doğum yaptığım ilk günlerde emziremicem diyordum çünkü göğsümü almıyordu,normal doğum yaptım ama sütüm 3 gün sonra geldi,geldi ama bebğim emmek istemiyor,göğüsler taş gibi oldu,pompa ile sağdım,kaşıkla verdim ilk baştan ama baktım olmuyor,dedim anne sütü alsın da nasıl alırsa alsın,biberona koyup vermeye başladım,dedim heralde emmicek beni,aradan 10 gün geçti,bu arada ısrarla meme vermeye devam ediyorum emmese de,yavaş yavaş çekmeye başladı,ama sol göğsümü emen bebek sağ tarafı emmek istemiyo bu seferde,solu emziriyorum,sağı sağıp biberonla veriyorum,derken çenesi daha da kuvvetlendi ve 1. ayın sonuna doğru emmeye başladı,pompayı bıraktık,ilk başlarda sarılık oldu bebeğim benim 2 gece hastande kaldı,mama takviyemiz vardı başlarda ,önce günde 1 kereye indirdim sonra da mamayı tamamen kestim şimdi sadece anne sütü alıyor,hastanede kalırken oradaki bebeklerin hepsi biberon alıyor bir der emzirme saatinde sen gidip emzşiriyorsun,ama bebekler hem biberonu hem de memeyi alıyordu,hemşire bana biberonla emmeye alıştır dedi,önce biberonu ver bir kaç dk sonra biberonu çek memeni ver dedi,gerçekten de böyle yapınca emmeyi öğrendi oğlum,bir arkadaşım da emzikle alıştırdı,ayrıca ben biberon alan bebek emmez olayına da inanmıyorumn artık,çünkü başlarda biberon ve memeyi arka arkaya veriyodum ,ikisini de alıyodu.1 ay önce doğum yapmış arkadşım var,ilk haFTağlıyodu emmiyo bebeğim diye,pompayla sağıp verdi şimdi emiyormuş,yine bebeği benimkinde 2 ay büyük başka bir arkadaşım var,onun bebeği ilk günler emmiyodu,sonra emmeye başladı,yani öncelikle emmicek diye düşünme ve asla pes etme,o istemese de ısrarla emzirme denemeleri yap,tabi aç da bırakma ,sütünü pompayla sağ ver,eminim çenesi güçlendikçe emmeye başlıcaktır,ama düzene girmesi bir kaç hafta sürüyor,biz zannediyoruz ki doğum yaptık hemen o gün süt gelicek ve bebek de hemen şapur şupur emicek,yok öyle bi şey,süt zaten damla damla geliyo,yavaş yavaş artıyo,o nedenle moralini bozma,pes etme sakın,imdiki aklım olsa doğduğı gün kaŞIKLA mama vermeye çalışmz biberonu verirdim,sarılık da olmazdı açlıktan,ille de emzircem diye korka korka mama verdim ama 2. çocuğum olursa kesinlikle aynı hatayı yapmıcam,bir bebek eğer emmeyi bırakjacaksa ya da emmeyecekse bbieron olsun olmasın zaten bırakıyor,bebekler emme refleksiyle doğdukları için kaşlıkla beslemek zor ama yine de biberon oalyını sen bilirsin tabi,piyasada anne memesi gibi az akışkanlığı olan bşneronlar var,onları kullananilirsin,dediğim gibi önce bbieronu verip onu içerken biberonu ağzından çekip hemen memeni ver,imeme olduğunu anlamadan çekicektir,ilk başlarda meem olduğunu farkedip bırakabilir ,çok zeki oluyolar çünkü,sakın pes etme,yine biberonu ver içmeye başaldın biraz,sonra tekrar çek memeni ver,böyle böyle alışır umarım