Çocuk Hastalıkları bebeğim yeni doğdu...mememi hiç almadı,almıyor...içim çok dolu...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yellowflower

Artik 59a geleyim:)
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
273
1
öncelikle hayırlı bayramlar,Rabbim herkesin evladına hayırlı sağlıklı ömürler versin,benim bebeğim 10 günlük,sezeryan olduğum için ilk iki gün sütüm gelmedi,hemşire besleyemezsek kan şekeri düşer dedi,bizde az az mama verdik,sonra sütüm gelmeye başladı ama almadı mememi,almıyoda,mememi uzattığımda çığlığı basıyo,kafasını geri geri atıyo,parmağımızı yanağımızı ellerini emiyo ama bitek mememi almıyo,bende sütümü sağıyorum,ama yoruluyorum artık,emse benim içinde kolay olur,daha güzel bağ kurarız,göğsümde uyur,iletişimimiz daha güzel olur,denemediğim yol kalmadı,göğsüme şerbet sürdüm,hurma sürdüm,bi ara kaşıkla verdim,olmadı,biberonun akıcılığına alıştı,ama istemiyorum biberonun soğuk plastiğine alışsın,çok doluyum sinirlerim bozuk,durup durmadık yerde ağlıyorum gülüyorum...ama en başta sağlık,Allah yavrularımıza ömür boyu sağlıklı ömürler versin...şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için...

İyi bayramlar
Canim benim kizim hem bib hem memeyle buyudu calisan anneydim senin icin zor olmali
Biraz ac birakip. Memeyi almasini saglayabilirsin henuz cok kucuk daha aliskanlik yapmis olamaz ha almayadabilir ama boyle tanidigim biri vardi hic emmemisti fakat uzulme onemli olan anne sutu almasi sende sagarak beslersin
Biberonu unutturmak icin sagdigini kasikla ver bunlar bi gunde olmaz biraz zamanini alabilir sabirli ol kazanan sen ol ins :)

öncelikle hayırlı bayramlar,Rabbim herkesin evladına hayırlı sağlıklı ömürler versin,benim bebeğim 10 günlük,sezeryan olduğum için ilk iki gün sütüm gelmedi,hemşire besleyemezsek kan şekeri düşer dedi,bizde az az mama verdik,sonra sütüm gelmeye başladı ama almadı mememi,almıyoda,mememi uzattığımda çığlığı basıyo,kafasını geri geri atıyo,parmağımızı yanağımızı ellerini emiyo ama bitek mememi almıyo,bende sütümü sağıyorum,ama yoruluyorum artık,emse benim içinde kolay olur,daha güzel bağ kurarız,göğsümde uyur,iletişimimiz daha güzel olur,denemediğim yol kalmadı,göğsüme şerbet sürdüm,hurma sürdüm,bi ara kaşıkla verdim,olmadı,biberonun akıcılığına alıştı,ama istemiyorum biberonun soğuk plastiğine alışsın,çok doluyum sinirlerim bozuk,durup durmadık yerde ağlıyorum gülüyorum...ama en başta sağlık,Allah yavrularımıza ömür boyu sağlıklı ömürler versin...şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için...

öncelile allah analı babalı büyütsün canım..sanki bu mesajı sen değilde ben yazmışım.birebir aynısını yaşadım...sonra nemi oldu...altı ay gece gündüz demeden sağıp biberonla verdim.altı aydan sonra ne ben nede göğüsüm (göğüsüm diyorum çünkü birinin sütü sıkıntıdan tamamen kesildi)dayanamadı mamayla devam etmek zorunda kaldım..aralıkta üç yaşını bitircek allah nasip ederse..allah yardımcın olsun....

aynı beni anlatmışsın bende çok doluydum geçen yıl bu zamanlar.ben sana hemen anlatayım tecrübelerini.
bende sezeryanla doğum yaptım.kızım ben gelmeden odasına gelmiş anneannesine ve babaannesine kavuşmuş.onlara tembih etmiştim önce ağzına acze hurmasını verin diye.bu hurma Peygamber Efendimizin kendi eliyle diktiği bi hurma ve sünnetmiş önce bunu vermek bebeğe.
öyle yalıyormuş ki parmaklarını benim odama gelmemi sabırsızlıkla beklemiş yavrum.ben geldim odaya ama sezeryan olduğum için dolayısıyla süt gelmiyor.yavrum açlıktan ağlaya ağlaya uyuyordu.ama karnı aç olduğu için mızıldayarak yine uyanıyordu.ilk akşamda gelmedi doktor mama verelim dedi ve hemşire yarım çay bardağı mama hazırladı onu çay kaşığıyla verdi biberona alışmasın diye.ertesi gün oldu sütüm yine yok ama bu safarde kızım hiç emmeye yeltenmiyordu ben göğsüme yaklaştırdıkça kafasını öbür yana çevirip kıyameti koparıyordu.azar azar 1. günü akşamı sütüm gelmeye başladı ama kızım hiç emmediği için çok gelmiyordu.
2. günü sabah göğüslerim şişti ateş bastı halk arasında süt sıtması deniliyormuş kızım emmediği için süt inmiyordu ama şiştikçe şişiyordu.eşim pompa aldı pompayla sağdıkça kaşıkla vermeye uğraşıyorduk.derken böyle başladık .
karnı acıkınca uyku sersemi göğsüme alıp 1-2 dakika çekiyordu sonra basıyordu yaygarayı ondan sonrada sağmaya başlıyordum ilk zamanlar kaşıkla verdim ama sonra sabredemedim biberona başladım en büyük hatayı burda yaptım.sabretmeye çalış ama asla biberonla verme her fırsatta göğsünü dene sonra sağdığın sütü kaşıkla vermeye çalış.
tabi mamaya başladık bu yüzden onuda biberonla verdiğimiz için benden iyice emmeye başladı. bi ara kafaya koyuyordum mama vermicem ağlasın dursun karnı acıkınca emer diyodum ama asla o benden daha inadtı ve dahada emmiyordu dolayısıyla kilo kaybedip ilk haftalarda sarılık oldu.
benden sana küçük bi tavsiye uyku arasında,mutluyken,sana gülücükler saçarken yada uyuyacağı zaman sürekli al göğsüne.ama zorlanarak yada off yine emmiyecek diye değil.sende ona gül mutluluğunu hissetsin senin .çünkü senin stresini üzüntünü hemen anlıyor ve emeceği varsada emmiyor.vede sağdığın sütüde kaşıkla ver eğer mamada verceksen kaşıkla ver biraz zor ve sabır ister ama başarabilirsen zafer senin olur.
şimdiyi sorarsan 9-10 aya kadar zorla emzirebildiğim kızım şimdi 14 aylık ve her fırsatta emmek için deli oluyor elinden gelse göğsümden hiç ayrılmayacak ve hep orda uyuyacak.
sana bu zorlu yolda kolaylıklar dilerim.eğer yardımcıların varsa biraz onlara bırak bebeği kendine bak,dışarı çık,1 saat eşinle dolaş,hava al.çünkü kafan dağılıyor ve insan çok mutlu oluyor hem sütün artar hem kızınla iletişimin daha güzel olur.
GÜZEL ANNE sen mutlu olursan hem bebeğin hem eşin mutlu olur ama önce sen....
sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:
zorla biraz canım daha 10 günlük bebek biberona alışmış olamaz.çok acıkana kadar bekle mutlaka emer.ağlayınca panik yapma ayakta emzirmeye çalış,kucağında sallayarak dene,bir şekilde emecek.bol şanslar:KK39:

cnm ben yaşamadım henüz ama gördüğüm bişeyi anlatayım. teyzem doğum yaptığında hastanede bebek anne göğsünü reddediyordu orada süt anne dedikelri bir hemşire vardı anneleri emzirmede yardımcı olan. geldi emmriyormu gene dedi anne yok emziremedim biberonlamı beslesek yine demişti. yok dedi kızdı hemşire aç göğsünü bebeği aldı eline ters çevirdi hoplattı poposunada iki vurdu hemen annenin göğsüne dayadı almadı yine aldı poposuna vurdu tekrar dayadı aman öyle bir yapıştıki ehrkes şlaştı kaldı. hemşirenin dediği bebek inat ediyor sende inat ediceksin göğsünden ememsi gerektiğini anlıyacak siz onalrı bişeyden anlamazmı sanıyorsunuz felan. benim yeğenlerimde sezeryan oldu ilk başta biberon verdik sonra inatla emzirmeye çalıştık birkaç ayda olsa emdiler annenin sütü gelmeyince bıraktılar. yani bu esnada annelerin pes etmemesi gerekiyormuş. birde dra danış bazı kişilerinde sütü acı oluyormuş bebekler ondan almazmış. allah sabır versin başarılar

MERHABA,
yazdıklarını okudum ve yeni doğum yapmış çoğu annenin yaşadığı şeyi yaşadığını gördüm,ben de doğum yaptığım ilk günlerde emziremicem diyordum çünkü göğsümü almıyordu,normal doğum yaptım ama sütüm 3 gün sonra geldi,geldi ama bebğim emmek istemiyor,göğüsler taş gibi oldu,pompa ile sağdım,kaşıkla verdim ilk baştan ama baktım olmuyor,dedim anne sütü alsın da nasıl alırsa alsın,biberona koyup vermeye başladım,dedim heralde emmicek beni,aradan 10 gün geçti,bu arada ısrarla meme vermeye devam ediyorum emmese de,yavaş yavaş çekmeye başladı,ama sol göğsümü emen bebek sağ tarafı emmek istemiyo bu seferde,solu emziriyorum,sağı sağıp biberonla veriyorum,derken çenesi daha da kuvvetlendi ve 1. ayın sonuna doğru emmeye başladı,pompayı bıraktık,ilk başlarda sarılık oldu bebeğim benim 2 gece hastande kaldı,mama takviyemiz vardı başlarda ,önce günde 1 kereye indirdim sonra da mamayı tamamen kestim şimdi sadece anne sütü alıyor,hastanede kalırken oradaki bebeklerin hepsi biberon alıyor bir der emzirme saatinde sen gidip emzşiriyorsun,ama bebekler hem biberonu hem de memeyi alıyordu,hemşire bana biberonla emmeye alıştır dedi,önce biberonu ver bir kaç dk sonra biberonu çek memeni ver dedi,gerçekten de böyle yapınca emmeyi öğrendi oğlum,bir arkadaşım da emzikle alıştırdı,ayrıca ben biberon alan bebek emmez olayına da inanmıyorumn artık,çünkü başlarda biberon ve memeyi arka arkaya veriyodum ,ikisini de alıyodu.1 ay önce doğum yapmış arkadşım var,ilk haFTağlıyodu emmiyo bebeğim diye,pompayla sağıp verdi şimdi emiyormuş,yine bebeği benimkinde 2 ay büyük başka bir arkadaşım var,onun bebeği ilk günler emmiyodu,sonra emmeye başladı,yani öncelikle emmicek diye düşünme ve asla pes etme,o istemese de ısrarla emzirme denemeleri yap,tabi aç da bırakma ,sütünü pompayla sağ ver,eminim çenesi güçlendikçe emmeye başlıcaktır,ama düzene girmesi bir kaç hafta sürüyor,biz zannediyoruz ki doğum yaptık hemen o gün süt gelicek ve bebek de hemen şapur şupur emicek,yok öyle bi şey,süt zaten damla damla geliyo,yavaş yavaş artıyo,o nedenle moralini bozma,pes etme sakın,imdiki aklım olsa doğduğı gün kaŞIKLA mama vermeye çalışmz biberonu verirdim,sarılık da olmazdı açlıktan,ille de emzircem diye korka korka mama verdim ama 2. çocuğum olursa kesinlikle aynı hatayı yapmıcam,bir bebek eğer emmeyi bırakjacaksa ya da emmeyecekse bbieron olsun olmasın zaten bırakıyor,bebekler emme refleksiyle doğdukları için kaşlıkla beslemek zor ama yine de biberon oalyını sen bilirsin tabi,piyasada anne memesi gibi az akışkanlığı olan bşneronlar var,onları kullananilirsin,dediğim gibi önce bbieronu verip onu içerken biberonu ağzından çekip hemen memeni ver,imeme olduğunu anlamadan çekicektir,ilk başlarda meem olduğunu farkedip bırakabilir ,çok zeki oluyolar çünkü,sakın pes etme,yine biberonu ver içmeye başaldın biraz,sonra tekrar çek memeni ver,böyle böyle alışır umarım

Merhaba. Uzuun yıllar geçmiş mesajınızın üzerinden ama sanki bu mesajı ben yazmış gibi hissettim. Aynı hisleri paylaşıyorum sizinle. 4 gün önce sezeryan ile doğum yaptım sütüm gelmedi mecbur mama verdiler hastanede enjektör ile.
Ama evde öyle veremedik tabi biz biberonla verdik ve 3.gün oğlum asla göğsümü almaz oldu. Her dakika ağliyorum resmen lohusa depresyonuna girdim anlaşılan.

Merhaba. Uzuun yıllar geçmiş mesajınızın üzerinden ama sanki bu mesajı ben yazmış gibi hissettim. Aynı hisleri paylaşıyorum sizinle. 4 gün önce sezeryan ile doğum yaptım sütüm gelmedi mecbur mama verdiler hastanede enjektör ile.
Ama evde öyle veremedik tabi biz biberonla verdik ve 3.gün oğlum asla göğsümü almaz oldu. Her dakika ağliyorum resmen lohusa depresyonuna girdim anlaşılan.
Enjektorle vermekten korkmayın.Videolari izleyin o şekilde enjektör ile verin ,biberon alan bebeklerin bazıları memeyi emmiyor...Daha çok küçük,biberinu unutturun.E bebekte kaşık biberon var ,onunla da verebilirsiniz ama asla biberon kullanmayın.İnat ettirmeden sakince memeye yaklastirin.Banyodan sonra anne karnında hissettikleri için emer ,hemen havluya sarıp memenize tutun.Ama kafasını bastırıp zorlamayın sakın...Sürekli gogsunuzde tütün
Doğum yaptığınız hastaneye gidin orada emzirme danışmanı vardır,size yardım etsin,zaman gectikce daha da zorlaşır.Emzik veriyorsanız o da meme reddi yapıyor emzik te vermeyin.

X