• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim yemiyor yardım lütfen!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nesbar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
165
3
96
42
Bursa
kızlar merhaba 5 aylık bir kızım var. önceleri çok iştahının olmasına rağmen dr 15gün önce kan damlasına başladı bunu takibende iştahı yok denecek kadar azaldı. emziremediğim için mama veriyorum mecburen. mamayı sürekli yarıda kesiyor. ek gıdaya da başladık ama öğlen pürelerden 4-5kaşık yiyiyor . ek gıda ya da damla iştahı keser mi..? mama vermesem isteyeceği yok aç kalıyor diye üzülüyorum.. gözle görülür derece de iştahındaki azalmanın başka nedeni olabilir mi.? zorlarsamda öğürmeye tükürmeye başlıyor.ne yapacağımı şaşırdım. bu arada kullandığım damla ferro sanol.. yardımlarınız için şimdidenm teşekkürler...

kızlar merhaba 5 aylık bir kızım var. önceleri çok iştahının olmasına rağmen dr 15gün önce kan damlasına başladı bunu takibende iştahı yok denecek kadar azaldı. emziremediğim için mama veriyorum mecburen. mamayı sürekli yarıda kesiyor. ek gıdaya da başladık ama öğlen pürelerden 4-5kaşık yiyiyor . ek gıda ya da damla iştahı keser mi..? mama vermesem isteyeceği yok aç kalıyor diye üzülüyorum.. gözle görülür derece de iştahındaki azalmanın başka nedeni olabilir mi.? zorlarsamda öğürmeye tükürmeye başlıyor.ne yapacağımı şaşırdım. bu arada kullandığım damla ferro sanol.. yardımlarınız için şimdidenm teşekkürler...

Ek gıdaya yeni başladıysanız alışmaya çalıştığı için iştahında oynamalar olabiliyo alışana kadar.
Birde diş belirtileri var mı bilmiyorum?ama diş çoğu zaman büyük iştah sorunları yaratabiliyor..:56:

2 aydır eller hep ağızda ağzının suyuda durmuyor ama kabarma falan yok kontrol ettim ama ilk bebeğim olduğu için onu da anlamıyorum açıkcası...

benim kızım da 5.5aylık aynı şeyi ben de düşünmüştüm acaba damladan mı diye 5 saat emmiyodu.2gün kestim damlayı ama yine aynı damlayla ilgisi yok herhalde dişten olabilir.dişler çıkmadan 2 ay önce huzursuzluklar başlarmış

canım bizde tam tersine iştahını açtı damla.. sabah aç karnına veriyorum.. unuttuğum günlerde neredeyse yarı yarıya daha az yiyor :44: ne veriyorsun katı gıda olarak? unutma katı gıdalarım miktarları attıkça aldığı sıvı miktarı ona oranla azalacaktır.. ayrıca su vermeyi de unutma benim oğlum susuz kalırsa hem daha sık uyanıyor hem de çok yiyemiyor..

Kan damlası olarak o markadan pas kokusu tadı geliyor mu ona bi dikkat et,kendi ağzına bir damla damlat, ağızda demir metal tadı bırakıyorsa markasını değiştir.Ondan da yemek istemeyebilir.Çunkü sağlık ocaklarından verilenlerde bu durum var.Örneğin dr.ya ferrum yazdırabilirsin. Ben ilk ferrumla başladım,sonra ferrosanol verince çocuğun midesi bulandı.Tadına kokusuna baktım,çocuk haklı:-)

Back