• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegım ve uykusuzluk :(

nevkaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
1.022
315
123
merhaba arkadaslar zor bı durumdayım tecrubelı annelerden yardm beklıyorm
5 aylık bı bebegım var dogdugundan berı uyku sorunumız vardı on dakıkada bır uyanırdı lohusalık dönemım zaten berbat gectı hatırlamak bıle ıstemıyorm annelık cok guzel duygu ama cok yorucu helede dınlenemıyorsanız baZen zıvanadan cıkabılıyosunız
Bebegımı sallamayacm dıyen annelerdenım bnde ama öyle olmadı saatlerce sallayıp ayakları cürüyenlerden olmak üzereyum gece 12-1 olmadan uyumuyor sabaha karsı emzıyrm mızıkdanmalar baslıyo besıgıne tekrar yatırınca sankı altında diken var sureklı bı mızıkdanma kafayı sıyırtcm artk bacagımda sallamaua başlıyorum tekrar hala tam dalmıs degıl ve mızık mızık..
Byle sabah 9 u edıyoruz uyuklayıp kalıyorm kalktgmda uyusmus bacaklar ve sızlayan ayaklarım..
Bı cözüm bulmam lazım buna dınlenemıuorm hıc gündüzlerı 2-3 saat uyuyo kalkıyo ama gece oldu mu bsey oluyo cocuga uyku yapıcı bsey ısteyecm doktordan dıyorm sonra vıcdanım rahat etmıyor ıstemıyorum tecrubelı anneler napcam ben uykusuzşuk yorgunluk beynıme vurdu artk buna bı çözüm bulmam lazım :(

Oncelikle yapmanız gereken sallamamaya alıştırmak. Benim oğlumda ilk 11 ay uyku düzeni kötüydü hep uykusuz geçti o süreç. Sonra bikaç ay düzelir gibi oldu ve yine bozuldu :) Uykusuzluga bir süre sonra alısıyosunuz bunu soyleyebilirim. Hepsi geçecek inşallah. Ben bikaç ay sonra daha iyi olcağını dusunuyorum.

5 aylık bı bebegım var dogdugundan berı uyku sorunumız vardı on dakıkada bır uyanırdı lohusalık dönemım zaten berbat gectı hatırlamak bıle ıstemıyorm annelık cok guzel duygu ama cok yorucu helede dınlenemıyorsanız baZen zıvanadan cıkabılıyosunız
Bebegımı sallamayacm dıyen annelerdenım bnde ama öyle olmadı saatlerce sallayıp ayakları cürüyenlerden olmak üzereyum gece 12-1 olmadan uyumuyor sabaha karsı emzıyrm mızıkdanmalar baslıyo besıgıne tekrar yatırınca sankı altında diken var sureklı bı mızıkdanma kafayı sıyırtcm artk bacagımda sallamaua başlıyorum tekrar hala tam dalmıs degıl ve mızık mızık..
Byle sabah 9 u edıyoruz uyuklayıp kalıyorm kalktgmda uyusmus bacaklar ve sızlayan ayaklarım..
Bı cözüm bulmam lazım buna dınlenemıuorm hıc gündüzlerı 2-3 saat uyuyo kalkıyo ama gece oldu mu bsey oluyo cocuga uyku yapıcı bsey ısteyecm doktordan dıyorm sonra vıcdanım rahat etmıyor ıstemıyorum tecrubelı anneler napcam ben uykusuzşuk yorgunluk beynıme vurdu artk buna bı çözüm bulmam lazım :KK43:
birşey rahatsız ediyor olmasın.. gazı tam çıkmıyor olabilir mi acaba? yada başka birşey... öyle bir problemin olmadığına eminsen bebek sakinleştirici müzikler var youtube'da. bir dene istersen. hafif tonda onları çal öyle uykuya dalsın uyanana kadar da çalsın.

Gündüz çok uyutuyo olabilir misiniz?

Emzirdikten hemen sonra gazını çıkarıyor musunuz?
Gaz bebekleri hiç uyutmaz

Bende sabırlı davranıp uyku eğitimi verin derim daha çok kucukmus çabuk alisabilir.Vakit olduğunda uyku eğitimi hakkında yazılar okuyun faydasını görürsünüz

Çalışıyor musunuz merak ettim
Bayanların işi gerçekten çok zor
Bekarım ama evlensek hem çalışıp hem bebek üstesinden gelmek çok zor görünüyor

benimde 19 aylık bebegim var... hala ayakta salliyorum uyku egitimi de veremedik.. hep babasi yüzünden..:(
ben çalıştığım için ayaginda salayarak uyutuluyor.:(

8-9 aylık olana kadar kendi yatağınızda uyutun memede garanti yöntem.Gece en ufak mızıldanmada memeyi verin hemen tekrar dalar.Sizin için çok rahat olur yerinizden kalkmazsınız bebekte kokunuzu alır , kendini güvende hisseder ve rahat uyur.

Öncelikle Allah yardimciniz olsun. Gunduzleri ne kadar uyuyor ? Aksam ustu 4-5ten sonra uyutmayin, 9-10 gibi yatagina birakmaya calisin. Elini tutun mesela ninni soyleyin. Ciddetli aglamadigi surece biraz sabredin yaninda, sakin olmasini soyleyin yaninda oldugunuzu felan. Tabi gaz sprini degilse bebeginizin sorunu. Gaz icinde rezeneyi oneriyorum kesinlikle. Deneyin, hatta bebeginizede cok az icirin, benimki gordu faydasini belki sizinde isinize yarar.

Herhangi problemi yoksa yatagina koyun elini tutarak ninni soyleyin ama hep ayni saatte. Bi sure sonra alisiyor. Benim bebegimde ayni dediginiz gibi cok zor bebekti, hala biraz zor ama oncekine gore cok cok iyi, insallah sizkide duzelir.

Yorumlarınız icin tesekkurler arkadaslar anca okuyabıldım
Öncelıkle gaz sorunumız yok cok skur gazını hep cıkarır alttan üstten farketmıyo :)
Aksam üstü 5 den sonra uyumuyo ama gece 12-1 den once yıne gece uykusu yok bünyesı alıstı sanırım 5 dk kestırme yapınca dha ileri atıyo saatı malesef
Uyku egıtımını okuyorm denemekten korkuyorum ama deneyecem ınsallah erken saatte yatsa da yıne uyanıuor anlamıuorm neden böyle ama cok bsey dinlenemıyorm
Suan için calısmıyorm braz büyüsün öyle calısmayı dusunuyorm su durumda zaten bı de calısırsam naparm bılmıyorm acıkcası
Fikirlerınz icin tekrar tesekkr ederm suan da sallıyorm yıne uyuması ıcın uyudu ınsallah egitim için bı sure evden cıkmamam gerekıyo dha ıyı alısırmıs ona baslayacm ınsallah hfta içi dualarınızı beklıyorm hem işe yaraması için hemde sabırlı olmam için :(

Bı cözüm bulmam lazım buna dınlenemıuorm hıc gündüzlerı 2-3 saat uyuyo kalkıyo ama gece oldu mu bsey oluyo cocuga uyku yapıcı bsey ısteyecm doktordan dıyorm sonra vıcdanım rahat etmıyor ıstemıyorum tecrubelı anneler napcam ben uykusuzşuk yorgunluk beynıme vurdu artk buna bı çözüm bulmam lazım :KK43:
gunduz uykusuna kacta yatiyor?12-1yatma saati olmamali.uzuldum bebeginize.yorgun oldugu icin uyuyamiyor olabilir.simdi bebeginiz 8 aylik sanirim.bu aylarda 2 gunduz uykusu olmasi gerekiyor.uyanik kalacagi sure 3 bucuk 4 saat.gece uykusunu one cekmeniz gerekiyor.bebeginiz uyku sinyalleri verdiginde onu hemen yatiriyor musunuz?uyku oncesi rutininiz var mi?

Back