Benm kizimda ayni malasef bugun helikopterden korkdu bakyr ama gozden kaybolana kadar kucagimda saklandi evet ozellikle motor sesinden cok korkuyor bide sokaklari yikadiklari belediye aracinin sesinden cok korkuyor ben goturuyorum beraber sokagi yikayislarina bakiyoruz kendisjni birakiyorum izliyor sknti yok ama ertesi gun aniden duysun yine bagira bagira kacip isaret ederek bak die benden yardim istyor normal bence artik anlam vermye calsiyorlar duyduklari seslere bide benm kizim robot oyuncaklardan korkuyor22 aylık bir kızım var. Şükürler olsun bu zamana kadar hiç bir konuda beni yormadı üzmedi. 1 buçuk aydır korkulari başladı. Ani seslerden çok korkuyor. Otobüs, kamyon ozellikle motor geçtiği zaman bana koşup sarılıyor. Elektrik süpürgesi, çamaşır makinesinden korkuyor. Internetten baktım bu yaşlarda korkularin normal olduğu yazıyor. Kime danıştıysam normal dedi. Ama bu korkular bana rahatsızlık vermeye başladı. Resmen elimi kolumu bağlıyor. Ayni odada sırtını bana yaslayip oyuncaklari ile oynuyor. Korkularını yensin diye duydugu korktugu sesleri gösterdim. Bak kızım kamyon gecti diyorum. Anlıyor ve tekrar ses duysa anne kamyon gitti diyo. Ama bir sure sonra tekrar ani bir ses olsa koşarak bana geliyor. Dışarıdayken evde korktuğu kadar korkmuyor. Yeni konuşmaya başladığı zaman babasının hosuna gidiyordu. Ikide bir korktun mu diye soruyordu. Sırf korktum yada korktun mu desin diye. Kizimda simdi ses duysa korktun mu diyo. Acaba korkmuyorda babasinin bu durumdan cok ilgilendigi icin mi bu sekilde davraniyor. Birde 1 ay annemlerde kaldim. Evleri cevre yolunda ve surekli araba ambulans motor vs geciyor. Orada bu seslerden cok rahatsiz oluyordu. Ozellikle motoru bagirtarak surdukleri icin motor sesleri cok etkilemisti. Acaba fobi mi olustu diyorum.Ben bu sureci nasil atlatacağım. Bu yaşlarda bebegi olan anneler sizin bebeklerinizde korkuyormu?
Aslında bebegin daha farkinda değil. Bebek dedigimizde oyuncak bebeklerini yada resimleri gosteriyor. Ama daha kardes kavramini bilmiyor. Birde o kadar hareketli ki onunla ilgilenmekten cogu zaman hamile oldugumu unuttuk. Zaman nasil gecti anlamadikBende tam bu akşam normal olduğunu okudum artık her şeyi anladıkları için hayal güçleri çok daha büyüyormuş bunun etkisi olabilir, korkma huyuna ilgi gösterildiği için dikkat çekmeye çalışabilir. Sanırım 2. Bir bebeğe hamilesiniz ilginin üzerinden çekileceğini anlayıp yada onu nelerin beklediğini bilemeyip böyle bir şeyi huy haline getirmiş olabilir umarım geçer
Ayni canım. Kayinvalidem umreden oyuncaklar getirmis cok gürültülü. Onlardan kızım da korkuyor. Pillerini çıkardık. Antalyada 3dk bir ucak geçiyordu. Uçağı gösterdik. Simdi fakli bir ses duysun anne cabbar mi gecti diyo. Bu arada ucaga cabbar diyoBenm kizimda ayni malasef bugun helikopterden korkdu bakyr ama gozden kaybolana kadar kucagimda saklandi evet ozellikle motor sesinden cok korkuyor bide sokaklari yikadiklari belediye aracinin sesinden cok korkuyor ben goturuyorum beraber sokagi yikayislarina bakiyoruz kendisjni birakiyorum izliyor sknti yok ama ertesi gun aniden duysun yine bagira bagira kacip isaret ederek bak die benden yardim istyor normal bence artik anlam vermye calsiyorlar duyduklari seslere bide benm kizim robot oyuncaklardan korkuyor
Ne kadar düşüncesiz insanlar. Insallah gecer biran önceay o motorlar beni bile korkutuyor. çok büyük saygısızlık. yasaklanması lazım. bir keresinde penceremin önünde maytap patlatmışlardı. oğlum kaskatı kesilmişti korkudan.
geçici bir dönemdir sizinkisi, korkmayın.
Benim yeğenim de o dönemlerde çok korkardı bana normal geldi ama tabi ki annesi sizsiniz sizin gozlemleriniz önemli . Bir pedegoga götürün anormal bişey varsa söyler Zaten22 aylık bir kızım var. Şükürler olsun bu zamana kadar hiç bir konuda beni yormadı üzmedi. 1 buçuk aydır korkulari başladı. Ani seslerden çok korkuyor. Otobüs, kamyon ozellikle motor geçtiği zaman bana koşup sarılıyor. Elektrik süpürgesi, çamaşır makinesinden korkuyor. Internetten baktım bu yaşlarda korkularin normal olduğu yazıyor. Kime danıştıysam normal dedi. Ama bu korkular bana rahatsızlık vermeye başladı. Resmen elimi kolumu bağlıyor. Ayni odada sırtını bana yaslayip oyuncaklari ile oynuyor. Korkularını yensin diye duydugu korktugu sesleri gösterdim. Bak kızım kamyon gecti diyorum. Anlıyor ve tekrar ses duysa anne kamyon gitti diyo. Ama bir sure sonra tekrar ani bir ses olsa koşarak bana geliyor. Dışarıdayken evde korktuğu kadar korkmuyor. Yeni konuşmaya başladığı zaman babasının hosuna gidiyordu. Ikide bir korktun mu diye soruyordu. Sırf korktum yada korktun mu desin diye. Kizimda simdi ses duysa korktun mu diyo. Acaba korkmuyorda babasinin bu durumdan cok ilgilendigi icin mi bu sekilde davraniyor. Birde 1 ay annemlerde kaldim. Evleri cevre yolunda ve surekli araba ambulans motor vs geciyor. Orada bu seslerden cok rahatsiz oluyordu. Ozellikle motoru bagirtarak surdukleri icin motor sesleri cok etkilemisti. Acaba fobi mi olustu diyorum.Ben bu sureci nasil atlatacağım. Bu yaşlarda bebegi olan anneler sizin bebeklerinizde korkuyormu?
Geçmezse götürmeyi düşünüyorum. Herkes gecer diyo beklemedeyim. Takip ediyorum artma olursa beklemem. Sizin ne kadar surede gectiBenim yeğenim de o dönemlerde çok korkardı bana normal geldi ama tabi ki annesi sizsiniz sizin gozlemleriniz önemli . Bir pedegoga götürün anormal bişey varsa söyler Zaten
Yaklaşık bir yıl sürdü , yanindan kendi arabalarını bile aniden sürünce bu çekmeli olanları korkuyordu. Sonra tırlar ,komyonlar, vidanjör, çöp arabası... En sevdiği arabalar olduGeçmezse götürmeyi düşünüyorum. Herkes gecer diyo beklemedeyim. Takip ediyorum artma olursa beklemem. Sizin ne kadar surede gecti
Hemde ne bagirtmak egzozunu bilerek patlatip sabahin 4 5 de bagirta bagirta geciyorlar ve cogu 17 18 yasinda cocuklarAslında bebegin daha farkinda değil. Bebek dedigimizde oyuncak bebeklerini yada resimleri gosteriyor. Ama daha kardes kavramini bilmiyor. Birde o kadar hareketli ki onunla ilgilenmekten cogu zaman hamile oldugumu unuttuk. Zaman nasil gecti anlamadik
Ayni canım. Kayinvalidem umreden oyuncaklar getirmis cok gürültülü. Onlardan kızım da korkuyor. Pillerini çıkardık. Antalyada 3dk bir ucak geçiyordu. Uçağı gösterdik. Simdi fakli bir ses duysun anne cabbar mi gecti diyo. Bu arada ucaga cabbar diyoseslerin kaynagini gosteriyorum. Kamyon kepce aldık. Kitaplar aldim tasitlari ogrensin diye. Biliyor ogrendi ama sesler itici geliyor. Ya birde su motorlari bile bile bagirtanlara sinir oluyorum
Inşallah bizimde oyle olurYaklaşık bir yıl sürdü , yanindan kendi arabalarını bile aniden sürünce bu çekmeli olanları korkuyordu. Sonra tırlar ,komyonlar, vidanjör, çöp arabası... En sevdiği arabalar oldu
Ev aletlerinden bizimki de korkuyor. Elektrik supurgesini çıkarmam yeterli daha çalışmadan koşarak kaçıyor. Camasir makinesine anne bak dönüyor diyo ama elimi tutup oradan kaciyor. Insallah kisa surede atlatırlar. Ev işi yapamıyorum19 aylık ve doğumdan itibaren uzun bir süre uçak, fön makinesi, elektrik süpürgesi sesiyle uyumuş bir bebekti. Ona rağmen şarjlı süpürgeden bile çığlık çığlığa kaçıyor. Saçımı bile kurutamam ikimiz varken, blender çalıştıramam . Ocakta kızartma yaparken yağın sesine ağlar. En ufak bir matkap sesi gelse kork diye geliyor. Biz de süpürge çalışınca korktuğunda hep korktun mu filan derdik. Taşıt seslerinden korkmaz ama ev aletlerine çıldırır. 3 yaşından sonra düzelir diye düşünüyorum.
Benim kızım yaşını yeni doldurdu ondan önce yani 6-12 ay arası düşünün en ufak sese bile korkuyordu,hıçkırık tutmuştu beni ondan bıle korkup ağlamıştı22 aylık bir kızım var. Şükürler olsun bu zamana kadar hiç bir konuda beni yormadı üzmedi. 1 buçuk aydır korkulari başladı. Ani seslerden çok korkuyor. Otobüs, kamyon ozellikle motor geçtiği zaman bana koşup sarılıyor. Elektrik süpürgesi, çamaşır makinesinden korkuyor. Internetten baktım bu yaşlarda korkularin normal olduğu yazıyor. Kime danıştıysam normal dedi. Ama bu korkular bana rahatsızlık vermeye başladı. Resmen elimi kolumu bağlıyor. Ayni odada sırtını bana yaslayip oyuncaklari ile oynuyor. Korkularını yensin diye duydugu korktugu sesleri gösterdim. Bak kızım kamyon gecti diyorum. Anlıyor ve tekrar ses duysa anne kamyon gitti diyo. Ama bir sure sonra tekrar ani bir ses olsa koşarak bana geliyor. Dışarıdayken evde korktuğu kadar korkmuyor. Yeni konuşmaya başladığı zaman babasının hosuna gidiyordu. Ikide bir korktun mu diye soruyordu. Sırf korktum yada korktun mu desin diye. Kizimda simdi ses duysa korktun mu diyo. Acaba korkmuyorda babasinin bu durumdan cok ilgilendigi icin mi bu sekilde davraniyor. Birde 1 ay annemlerde kaldim. Evleri cevre yolunda ve surekli araba ambulans motor vs geciyor. Orada bu seslerden cok rahatsiz oluyordu. Ozellikle motoru bagirtarak surdukleri icin motor sesleri cok etkilemisti. Acaba fobi mi olustu diyorum.Ben bu sureci nasil atlatacağım. Bu yaşlarda bebegi olan anneler sizin bebeklerinizde korkuyormu?
Benim kızımda blenderdan korkuyordu,fakat alıştı.Süpürgeden çok korkuyo yanına götürüp cici yaptırıyorum vs.kablosundan bile korkuyo :)yürütece koyup peşim sıra gelınce zorda olsa süpürebiliyorum19 aylık ve doğumdan itibaren uzun bir süre uçak, fön makinesi, elektrik süpürgesi sesiyle uyumuş bir bebekti. Ona rağmen şarjlı süpürgeden bile çığlık çığlığa kaçıyor. Saçımı bile kurutamam ikimiz varken, blender çalıştıramam . Ocakta kızartma yaparken yağın sesine ağlar. En ufak bir matkap sesi gelse kork diye geliyor. Biz de süpürge çalışınca korktuğunda hep korktun mu filan derdik. Taşıt seslerinden korkmaz ama ev aletlerine çıldırır. 3 yaşından sonra düzelir diye düşünüyorum.
Babasına bırakıyorum ben başka odayı süpürmeye gidiyorum o zaman bile ağlıyor sesten, bir de sanki bana bir şey oluyor zannediyor. Çünkü ben ona bakarken babası evi süpürürse kapıyı kapatınca sorun yok . Tabi baba bu durumdan memnun değil ev süpürme işi ona kaldığı içinBenim kızımda blenderdan korkuyordu,fakat alıştı.Süpürgeden çok korkuyo yanına götürüp cici yaptırıyorum vs.kablosundan bile korkuyo :)yürütece koyup peşim sıra gelınce zorda olsa süpürebiliyorum
Bende aksami bekliyorum. Esim geldiginde yanına birakip evi süpürüyorum. Ama benim icin sıkıntı olan birseyden korkmuyorki aksamlari hangi birine yetiseyim.Babasına bırakıyorum ben başka odayı süpürmeye gidiyorum o zaman bile ağlıyor sesten, bir de sanki bana bir şey oluyor zannediyor. Çünkü ben ona bakarken babası evi süpürürse kapıyı kapatınca sorun yok . Tabi baba bu durumdan memnun değil ev süpürme işi ona kaldığı için
Benimde kizartma yağına mesela pilav yaparken suyu koydugunda fos diye bir ses cikar ya ona. Hatta gecenlerde ust komsu geldi. Cocugu sesli bir sekilde gaz cikardi bir an ona bile korkup kactiAhahahha ay bu kızlar çok nazlı ya. kızartma yağına çok güldüm yerim onları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?