Bebek Beslenmesi Bebeğim ve beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kbo4

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2021
4.026
5.398
78
Herkese merhaba. Öncelikle konumu Bebek/çocuk büyütürken bölümüne açmayı düşündüm ama burası daha aktif olduğu için daha faydalı geri dönüş alacağımı düşünüyorum.

Bebeğim ay sonu 11 aylık olacak, 9 kilo ve 80 cm. Kilosu bana göre az ama persentil değerine göre ortalama kabul ediliyor, boyu zaten üst sınırda. Doğduğundan beri anne sütü ile besleniyor hiç mama almadı 6. aydan itibaren de ek gıda veriyorum. Şuan beslenmesi çok iyi iştahı yerinde sürekli bir şeyler yemek istiyor. Hele biz yerken ona vermemek mümkün değil ama hep yedikleri boyuna gidiyor ben kilosunu biraz dert ettim açıkçası.

Sizlere asıl sormak istediğim konu ise "Artık anne sütü ara öğün, normal yemekler ana öğün olmalı" gibi içerikler görüyorum. Şuan doğuda bir ile tayin olduğumuz için istediğim gibi bir çocuk doktoru bulabilmiş değilim. Siz deneyimli annelerden fikir istiyorum bebeğimi nasıl beslemeliyim?

Kahvaltı, ara öğün, öğlen yemeği ve ara öğün olarak gidiyorum ve her istediğinde anne sütü alıyor. Emzirme düzeni günde belli bir sayı mı olmalı nasıl ilerlemek gerek fikirlerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum şimdiden.

8 sene önceki bilgilerimi yada tecrübemiz kabul ederseniz yazayım.
Ana öğün ara öğünleri zaten maşallah götürüyor anne sütünü tatlı niyeti ile tüketiyor gelişimi güzel eee daha ne olsun.
Sebze,meyve bildiğimiz sağlıklı beslenme varsa tahlillerinde bir sorun yoksa boy kiloya takılmayın ağzını, yüzünü yogurup gıdışına gömülüp benim yerime sevin diyip gidiyorum

Estağfurullah tabiki benim için değerli hepsi, çok teşekkür ediyorum Ara öğünleri genel olarak meyve ile yapıyoruz, sebzeleri yemek ve çorba olarak veriyorum.

Sağlıklı beslemeye gayret ediyorum. Ekmek, tatlı, abur cubur, bebek bisküvisi ya da şekerli herhangi bir şey vermiyorum. Tatlı kısmını meyve ve keçiboynuzu özünden alıyor. Tuza yeni başladım minik tat versin diye.

benim kizimda ayni durumda, yasina göre boy kilo ilerde ama boy biraz daha ilerde olduğu için gören herkes çocuğun aç olduğunu zayif olduğunu düsünuyor.
bizimkiler gibi cocuklarin sıska görunmesi doğal geliyor bana.
kiloda o kadar iyi bir şey degil zaten, küçükken tosuncuk gibiydi hareket kabiliyetini etkiliyormuş zamanla onu anladim.
yemek konusuda düzeniniz uygun gibi geldi bana bende öyle yapiyorum 3 ana ögün ara atistirmaliklar şeklinde.

Zaten şu bebe bisküvisine ayar oluyorum o koku tat beni öldürüyor ama evde yapanlar var denemek isterseniz belki tadı kokusu hoşuna gider.
Özellikte t.yag,z.yag ve ev yoğurduna önem verin bu 3 gıda kemik gelişimi için çok önemli.
Kuzu kemiği alıp önce suda bekletip dökün
Sonra tencereye alıp kaynayınca altını iyice kısıp 18 saat kıpırdayarak kaynaması bitince süzüp dondurun yemeklerine atabilirsiniz.

her şey normal görünüyor. daha ne yesin gayet iyi bence.

Benim oğlum da öyleydi bence hiç sorun etmeyin. Şimdi 3 yaşında hala fiziksel olarak da zayıf ama boyu uzun. Herkesin fiziksel özellikleri normali aynı olmaz. Ben bakıyorum oğlumun bir sağlık sorunu yok bizim birmalimiz bu

1 yaşına kadar %70 anne sütü,%30 ek gıda.bir yaştan sonra %60 a 40 şeklinde diye biliyorum.Benim kızım 8 aylık,çoğunlukla anne sütü alıyor.gunde 2 bebek kavonozu kadar ek gıda veriyorum.

Bence gayet güzel görünüyor beslenme düzeni . Benim oğlanlar da bir süre çok zayıftı . Hatta popo hiç yoktu , pantolon durmuyordu . Şimdi büyük oğlum biraz biraz kilo almaya başladı, iri bir çocuk oldu yaşıtlarına göre.
Küçük oğlum hala zayıf , güzel yiyor bence ama kilo almıyor .
Standart değerler evet bir gösterge ama biz robot değiliz ki , hepimiz farklı beden ölçülerinde farklı tiplerdeyiz.
Her bebek aynı değil , sağlıklı beslemeye gayret ediyorsunuz anladığım kadarıyla da . Bence annelik duygusuna ve bebeğinizin yönlendirmesine göre devam edin .
Tarhana ve kemik iliği suyunu evinizden hiç eksik etmeyin .

Bende kof kilo olayına ve tabiki fazla kilo olayına karşıyım. Gerçekten hiçbir yaşta kilo iyi değil ama gözüme yüzü küçücük kaldı gibi geliyor ondan biraz bu dert edişim maşallah sizin kuzuya da sağlıkla büyüsün.

14 aylık 8 kilo 74cm ‘den selamlar her çocuğun bir yapısı var, bizim kızımız minyon. Ben de öyleydim hala da öyleyim. Çocuk doktorumuzun söylediğine göre, çocuğun genel gelişimi zekası hareketi va iyiyse persentile çok takılmamak lazım.

İlk başlarda denemiştim bende yulaf unu ile falan ama sanki ayarını tutturamiyorum sert oluyordu yoğurt hassasiyeti var ama diğerlerini kullanıyorum bende.

her şey normal görünüyor. daha ne yesin gayet iyi bence.
Teşekkür ederim ben biraz ne kadar anne sütü vermeliyim artık onu kestiremiyorum. Yemeği çok verirsek emmez gibi geliyor.

Maşallah Allah bağışlasın bende sağlıklı olsun yeter kafasındayım, bazen acaba zayif mi diye düşünüyorum istemsizce

1 yaşına kadar %70 anne sütü,%30 ek gıda.bir yaştan sonra %60 a 40 şeklinde diye biliyorum.Benim kızım 8 aylık,çoğunlukla anne sütü alıyor.gunde 2 bebek kavonozu kadar ek gıda veriyorum.
Bizimki de ağırlıklı olarak emiyor ben yine de bir düzene koydum yemek işini tabi. Fazla verip süt içmesine engel olmak istemiyorum, az vermekte istemiyorum orta yol arayışındayım.

Çok teşekkür ederim, sağlıkla büyüsünler elbette herkesin gelişimi ayrı bende ne sütten olsun ne yemekten diye uğraşıyorum. Tarhanayi pek sevemedi ama yine deneyeceğim.

Maşallah Allah bağışlasın bende sağlıklı olsun yeter kafasındayım, bazen acaba zayif mi diye düşünüyorum istemsizce
En iyi anneler bilir. Benim oğlum da ne versem yer ama kilosu yok. Herkes vah zayıf ah zayıf. Yok efendim bir çocuğa bakamamissiniz vs ama inan umurumda değil

Oyy maşallah sağlıkla büyüsün bizim de babamız uzun ben minyonum umarım yemek konusunda orta yolu bularak ilerleyeceğiz

En iyi anneler bilir. Benim oğlum da ne versem yer ama kilosu yok. Herkes vah zayıf ah zayıf. Yok efendim bir çocuğa bakamamissiniz vs ama inan umurumda değil
Öyle söyleyen herkese çok sinir oluyorum. Bana yenidoğan döneminde mama ver, bu ay da sütün yeter bu aydan sonra yetmez artık falan demişlerdi ki henüz 2 aylıktı herkesin ağzının payını verdiğim için bir daha hiç bir şey diyemediler. Ben de konuşanları takmıyorum sizin gibi, derdim kendimim heralde yine

Persentil dahilinde ise dert etmeyin.
Havalar çok sıcak, hareketli oldukları, diş çıkardıkları bir dönem dolayısıyla kiloları üç aşağı beş yukarı öyledir.
Benim de 10,5 aylık kızım var son ölçümden bu yana ancak 9 civarı olmuştur diye tahmin ediyorum.
10 ay itibariyle %50 anne sütü/formül mama, %50 ek gıda şeklinde tavsiye etti doktorumuz.
Miktar her zaman aynı şekilde yemiyor ama elimden geldiğince protein, karbonhidrat, kalsiyum dengesini kaçırmamaya çalışıyorum.
Öğün olarak her zaman aynı gitmiyor. Bazen ara öğün şeklinde daha çok istiyor yemek kabul etmiyor bazen tam tersi meyve vs istemiyor.
İştahı çok yokken şeftali, labne, su varsa biraz muz, kendi yaptığım bisküvi gibi shake yapıyorum pipetle içiriyorum. Onun gönlü rahat benşm gönlüm rahat
Dert edilecek bir durum yok.
Bilişsel gelişimi şu an için iyi ise kilo elbette alınır, verilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…