bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

yani canım aklım almıyo üç haftalık bebegini bi insan nasıl bırakır ve aylarca aramaz..
tamam sen esısın sana cok kızabılır senı sılebılır sonra gerı barısırsınız vs vs ama bebek söz konusu ve bu ınsan o masumun babası !! hıc mı merak etmez yasıyo mu sıkıntısı var mı dıye. senı sormazsa sormasındı ama bebegı sormaması cok dusundurucu. nasıl bı kın nasıl bı kızgınlıkmış bu. kusura bakma ama esın resmen merhamet yoksunu...

anladıgım kadarıyla sen bı kez daha denemeyı kafana koymussun. ama sunu unutma bı kere yapan bı kere daha yapar. bence esıne sart koş barışırsanda kesınlıkle burada yasıycaz ben tr ye donemem önce guvenımı kazanman lazım de. sonra sartlara bakarsınız illa ki dönmenız gerkiyor esın sana o güveni veriyorsa beraber dönersiniz. ama bu sekilde aileni silip dönmüş olacaksın ve esinin ve ailesinin de sana olan tavrını neyle karşılasıcagını bılmıyorsun..
ALLAH yardımcın olsun

başlığına bebeğim var diye eklemen bile dönmek istediğini anlatıyor zaten, bilinçsaltın söyle diyo: bebeğim var tabiki. dönmeliyim, destek bekliyosun

kızım olmadan asla filmi geldi aklıma bazı yorumları okuyunca

ben anlamıyorum dirayetli kadınların arkasında duran olmuyo herkes evine dön kızım diye öteliyo da senin gibi böyle ne istediğini bilmeyen bi ayrılıcam diye ortalığı aya kaldırıp bi barışan kişilerin arkasında dağ gibi aileleri oluyo. sen bırak ayrıl kalmayı boşanmışsın çok şeyler yaşanmış aileni küstürmüşsün hala daha kafanda dönme fikri var adamın umrunda bile değilsin ufacık bebeğini bırakmış gitmiş şimdi de rest çekiyo sen tr ye gelceksin diye sen de o güzelim aileni yine kendine düşman etme planları yapıyosun eşin yine seni bırakır giderse ailenin yüzüne nasıl bakacaksın bi fikrin var mı ?

Bu adam zoru görünce bırakıp kaçan bir adam bence Türkiyede de en ufak bişeyde kendi gidecek yeri olmadığı için karısını evden kovacak evi terkeden adam gidecek yeri olmadığında eşini evden ailesinin yanına gönderir..Umarım bu yazılanların hepsinde haksız çıkarız da siz aldığınız kararlar neticesinde mutlu olursunuz..Ama ben yaşadığım tecrübelere de dayanarak şunu söylerim hep eğer Aileniz yanlış diyorsa %90 yanlıştır.Onlar evlatlarının asla kötülüğünü istemezler..

Çocuğuna arkasını dönüp giden,aylarca aramayan adamdan baba olur mu? Bunu bir düşünün derim.
Hadi Türkiyeye geldiniz, 1 yıl birlikte devam ettiniz evlenip,anlaşamadınız ,çocuğunuzu alıp ailenizin yanına donebilecek misiniz tekrar? Belki mahkeme yurtdışina çıkartmaniza izin vermeyecek,eşinizin istememesiyle. Iyi düşünüp karar verin.

Tek tek bütün yorumlarını üşenmedim okudum. İnsanlar sana zaman harcayıp fikir veriyor sen hala ama eşim ama kızım diyorsun. Gel Türkiye'ye de gör neler olur. Çocuğunu elinden alabilir diye kaç sayfa yazı yazılmış hala ben anneyim hem Türkiye vatandaşı değilim kim alabilir diyorsun. Sana prosedür söyleniyor sen kendi bildiğinden başka öteye gitmiyorsun.

Bu adam çocuğunu senden kaçırabilir. Ki büyük olasılık. Şu andan sana zor kullanmıyor iyi davranıyor ki sen kendi ayaklarınla git onun yanına. Eğer zorla istese sen gitmeyeceksin o da alamayacak.

Ayrıca sizi isteyen adam gelir yanınıza kalır bir kaç hafta ailenizi ve sizi ikna eder o zaman tamam beraber dönersiniz. Şartlarını, yaşam koşullarını, size vaad edeceği hayatı öğrenir ailenize de anlatır ikna olursanız beraber dönersiniz. Ama bu şekilde hiç mantıklı değil. Benimde bir kızım var onu görememe düşüncesi ölüm gibi benim için. Aklını kullan şu saatten sonra duygularını değil.

Yurt dışında yaşayanların boşanma davaları Türkiye'de geçerli olmuyor, o davanın evrakıyla burada yeni bir dava açılıyor yani TC kanunlarına göre bu iki ebeveyn şu anda evliler, boşanmalarını TC tanımıyor. Baba da Türk vatandaşı olduğu için velayette öncelikli oluyor. Özellikle anne çalışan bir anne değil ve yurt dışında ise velayet verilmiyor. Çocuk x ülkenin vatandaşı diye bir durum yok, babanın izni olmadan hiç bir ülkeye gidemez. Velayet anneye bile verilse, baba izni olmadan çocuk ülke dışına çıkamaz, bizim kanunlarımız böyle, o yüzden buraya geldiği zaman gitmesi zor diye izah etmeye çalıştık

Heee gel gel buraya barış eski kocanla sonra da aileme döncem diye tırmalar durursun buralarda. Adam seni küçücük çocuğunla bırakıp kaçmış hala neyin kafası bu allasen? 23 yaşındasın yani daha çok gençsin. Kızını büyüt keyfine bak oh mis. Erkek derdi yok hemde kızın var :)

ADAM SANA YURTDIŞINDA AİLENİN YANINDA HUZUR VERMEMİŞ..KALKIP TÜRKİYE DE KİMSESİZKEN NE YAPAR ÇOK MERAK EDİYORUM.

Esin cok simariklik yapmis. Ailen hakli bence. Senide anliyorum, ama nasil seni bu haldeyken birakip gitti de simdi nasil geri istiyor? Ne kadar saygisi azmis sana ve cocuguna, insan hic arayip sormaz mi nasil vicdan bu?

Türkiyede yasamak öyle kolay birsey degil, heleki koca koca olmazsa. Denedim ben biliyorum. Yurtdisinda dogup büyüdüm tr de yasadim 2 yil. Farkli yani. Düzeniniz varken derdi neydi esinin.

Ya benim aklima bir sey takiliyor..
Bilgisi olan arkadaslarin hepsi yurtdisi vatandasligi turkiyede islemez fln diyor..

Bizim bir akrabamiz var (bosanmisti) kadin ve oglu cifte vatandas..
Yurtdisinda yasiyorlar ama ayni zamanda tc kimlikleri de var.
Oglan dedigim suanda 28 yasinda ama bundan yillar yillar once daha 12-13 yaslarindayken babadan hic bir imza istemeden annesiyle turkiyeye giris cikis yapabiliyorlardi..
Hani kacak gocek durumu da yok gayet tr girerken tc kimligini gosteriyordu,
geri donerken de obur kimligini..
Ve gumruk mudurlerinin agzindan babanin "b"si dahi sorulmuyordu..

Yillar yillar once oldugu icin bu durum belki kanunlar fln degismistir diyorum ama bilemedim yinede..
Bir insanin ikinci vatandasligi nasil onem tasimaz.

Ben de almanyada yaşıyorum ve kızım çifte vatandaş, 2bucuk haftalikken biz de kızımla yalnız tr'ye gidip geldik. Öyle sorun çıkarmıyolar ama eğer Baba gider de şikayetçi olursa çocuğumu benden izinsiz yurt dışına götürüyo diye,o zaman çocuğun çıkışını yasaklarlar. Hava alanında güvenlik görevlileri sistemde herseyi görüyorlar ya bu durumda çıkışına onay vermez görevliler. Şikayet olmadığı sürece sorunsuz gidip gelebilir

Hmm anladimm..
Valla o konuda bi bilgim yok babanin sikayeti varmiymis yokmuymus ayrinti bilmiyorum.

Aileniz size ve kızınıza prensesler gibi bakıyor ama eşiniz içinde aynı durum söz konusu mu? Ve siz eşinize güveniyor musunuz? Eğer eşinizin samimi olduğunu düşünüyorsanız eşinizi seçin derim. Aileniz ne kadar mükemmel olursa bi çocuğun babasının yerini tutamaz. Eğer siz be aileniz eski eşinize kötü davrandıysa orada bunaldıysa ben türkiyeye dönmesine hak veriyorum.

Ya bu adam 3 haftalık bebeğiyle karısını yarı yolda bırakmış bir adam, ikinci kez nasıl güvenirsin? Nasıl çocuğunu böyle biriyle yaşamaya mecbur bırakırsın? Ailen bu olay doğru olsa bebeği babasından ayırır mı? Bile bile, göre göre.. 1. defa hatadır ama 2. defası bile bile yanlış...

Hmm anladimm..
Valla o konuda bi bilgim yok babanin sikayeti varmiymis yokmuymus ayrinti bilmiyorum.

Eğer Babanın amacı tuzak kurmaksa hatta işleme koymuş da olabilir,yani arkadaşımız kızıyla tr'ye giriş yaptığı an kızını elinden alabilirler. Annesi ve Babasıyla gidecegini söylüyo ya,onlar da yardım edemez bu konuda. Bence en doğru bilgiyi hollandada bulunan Türk konsoloslugundan alabilir. Hatta mutlaka git danış izine gitmeden,durumu anlat ve olası sorunlarla karşılaşırsan neler yapacağını sor,belki önden haber gönderirle,kötü niyetli eski eşin önünü kesebililer. Belki koruma bile ayarlarlar. Bunları bi dene mutlaka

18 yaşın altında pasaport çıkarılırken alınıyor babanın imzası, sonra her geçişte sorulmuyor
Ancak pasaport işlemleri sırasında imza verip, sonra da verdiği izinden vazgeçerse polise bildirmesi yeterli, ülke dışına çıkarken polis çocuğu teslim alıyor ve babaya teslim ediyor. Sizin tanıdığınızda baba bir kez izin vermiş ve sonrasında şikayetçi olmamıştır. Zaten bu kurallar çocuk reşit olana kadardır, 18 den sonra istediğini yapar. Çifte vatandaşlık başka bir mevzudur, 18 yaşın altındaki her çocuk anne-baba iznine tabidir bizim kanunlarımıza göre. Eğer 18 yaşın altındaysa ebeveyn nerede isterse çocuk orada olur, x ülkenin kanunu bu çocuk benim vatandaşım deyip alamaz ya da ebeveynler tek başına karar veremez bu konulara, boşanan çifler karşılıklı iyi niyetle bu geçişlere izin verebilir ama adam pislik yapacaksa buna hakkı var. Bırakın çocuğu ben kendi kedimi çıkaramadım yurt dışına, kaldı ki çocuk :)

Biz aramizda yorumlastigimiz yazilari konu sahibi sanirim ustun koru okuyor..
Dun de bir kac yorumda bu mevzu gecti,
ben kendisini direk alintilayip yazinca aa ben bi avukatima sorayim dedi, oncesinde gormemis yani..

Bir de konu sahibi biz onceden de gittik geldik ailemle bir sorun olmadi o zaman da eski esimle irtibattaydik zaten dedi..
Biraz bu onu rahatlatiyor.
Ama ailesi cocugu gostermek istemiyor ve konu sahibine mesaj attirmamislar sanirim.

Bana oyle geliyor ki bu adam maraz cikarmak istese her turlu cikarirdi,
adam biliyor ki bunlar zaten tatil icin illa yilin bir vakti giris yapacaklar,
avini bekleyen avci gibi islemleri baslatir hic konu sahibinin ruhu bile duymazdi,
ki konu sahibi gidip gelmisler kac kez..

Bu hikayede bazi seyler cok havada kaliyor sanki..
Konu sahibi diyor ben esimi cok ezdim kabul ediyorum fln..
Ama ne sekil ezmis ne demis ne yapmis demedi..
Adamin tr de isi gucu varken konu sahibi ve ailesi nisanliyken zorla adama buraya gel diye diretiyorlar ve nitekim istemeye istemeye gidiyor..
Koca orada tek ama konu sahibi benim arkam saglam anam babam burda diyip kocasini ezmis de olabilir e yasi da zaten 20-21 mis..
Bana konu sahibinin ailesi evliliklerine cok karismis gibi geliyor inanilmaz bir baski var ve bu goruldugu gibi hala da devam ediyor..
Bunlar tabi el kadar yavrusunu hic sormamasinin bahanesi olamaz..

Ha bu adam simdi kisasa kisas yapip aile oyle karismaz boyle karisir deyip konu sahibini kv yaninda yasatmak istiyor da olabilir...
Valla cok karmasik bir durum konu sahibinin yerinde olmak istemezdim..
Tez vakit gonlu ferahlar insAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…