-
- Konu Sahibi cantanem1907
Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..
Bu bebek yurtdisi vatandasi degil mi zaten?
Benim pek hukuksal bir bilgim yok ama bebegi anne yurtdisina goturecek diye mahkeme niye %90 babaya versin.
Yurtdisinda gerceklesmis bir bosanma davasi ve velayeti anneye verilen bir bebek var.
Turkiyede aksi bir karar ciksa diger ulke demez mi sen benim vatandasimi nasil alikoyarsin ustelik ben bebegi anneye vermisken..
Yada yazdiklarinizi ben mi yanlis anladim acaba.
Ya benim aklima bir sey takiliyor..
Bilgisi olan arkadaslarin hepsi yurtdisi vatandasligi turkiyede islemez fln diyor..
Bizim bir akrabamiz var (bosanmisti) kadin ve oglu cifte vatandas..
Yurtdisinda yasiyorlar ama ayni zamanda tc kimlikleri de var.
Oglan dedigim suanda 28 yasinda ama bundan yillar yillar once daha 12-13 yaslarindayken babadan hic bir imza istemeden annesiyle turkiyeye giris cikis yapabiliyorlardi..
Hani kacak gocek durumu da yok gayet tr girerken tc kimligini gosteriyordu,
geri donerken de obur kimligini..
Ve gumruk mudurlerinin agzindan babanin "b"si dahi sorulmuyordu..
Yillar yillar once oldugu icin bu durum belki kanunlar fln degismistir diyorum ama bilemedim yinede..
Bir insanin ikinci vatandasligi nasil onem tasimaz.
Hmm anladimm..Ben de almanyada yaşıyorum ve kızım çifte vatandaş, 2bucuk haftalikken biz de kızımla yalnız tr'ye gidip geldik. Öyle sorun çıkarmıyolar ama eğer Baba gider de şikayetçi olursa çocuğumu benden izinsiz yurt dışına götürüyo diye,o zaman çocuğun çıkışını yasaklarlar. Hava alanında güvenlik görevlileri sistemde herseyi görüyorlar ya bu durumda çıkışına onay vermez görevliler. Şikayet olmadığı sürece sorunsuz gidip gelebilir
Ya bu adam 3 haftalık bebeğiyle karısını yarı yolda bırakmış bir adam, ikinci kez nasıl güvenirsin? Nasıl çocuğunu böyle biriyle yaşamaya mecbur bırakırsın? Ailen bu olay doğru olsa bebeği babasından ayırır mı? Bile bile, göre göre.. 1. defa hatadır ama 2. defası bile bile yanlış...Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..
Hmm anladimm..
Valla o konuda bi bilgim yok babanin sikayeti varmiymis yokmuymus ayrinti bilmiyorum.
Ya benim aklima bir sey takiliyor..
Bilgisi olan arkadaslarin hepsi yurtdisi vatandasligi turkiyede islemez fln diyor..
Bizim bir akrabamiz var (bosanmisti) kadin ve oglu cifte vatandas..
Yurtdisinda yasiyorlar ama ayni zamanda tc kimlikleri de var.
Oglan dedigim suanda 28 yasinda ama bundan yillar yillar once daha 12-13 yaslarindayken babadan hic bir imza istemeden annesiyle turkiyeye giris cikis yapabiliyorlardi..
Hani kacak gocek durumu da yok gayet tr girerken tc kimligini gosteriyordu,
geri donerken de obur kimligini..
Ve gumruk mudurlerinin agzindan babanin "b"si dahi sorulmuyordu..
Yillar yillar once oldugu icin bu durum belki kanunlar fln degismistir diyorum ama bilemedim yinede..
Bir insanin ikinci vatandasligi nasil onem tasimaz.
Biz aramizda yorumlastigimiz yazilari konu sahibi sanirim ustun koru okuyor..Eğer Babanın amacı tuzak kurmaksa hatta işleme koymuş da olabilir,yani arkadaşımız kızıyla tr'ye giriş yaptığı an kızını elinden alabilirler. Annesi ve Babasıyla gidecegini söylüyo ya,onlar da yardım edemez bu konuda. Bence en doğru bilgiyi hollandada bulunan Türk konsoloslugundan alabilir. Hatta mutlaka git danış izine gitmeden,durumu anlat ve olası sorunlarla karşılaşırsan neler yapacağını sor,belki önden haber gönderirle,kötü niyetli eski eşin önünü kesebililer. Belki koruma bile ayarlarlar. Bunları bi dene mutlaka