bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

Iyi dusun sirf senden intikam almak icin cocugunu senden ayirabilir. Ayrica senin cocugunun uzerinde ki tum haklara sahip olman Hollanda icin gecerli. Turkiye de durum farkli olabilir ki oylede. Babasinin cocugu Turk vatandasligina gecirmesi zor degil ve senin iznine de ihtiyaci yok. Tek basina gidip bunu yapabilir. Iyi dusun. Cocugu alsa kim bakicak diye dusunme eger niyeti senden intikamsa herseyi de yapabilir. Simdiye kadar sana ve cocuguna ilgi duymamis birinin "Turkiye ye gel burda yasayalim" demesi bana gore tuzak. Eger gercekden cocuguna karsi ilgisi olsaydi Hollanda da dilencilik yapar sirf yavrusuna yakin olabilmek icin Turkiye ye donmezdi. Boyle babalarda var. Armut pis agzima dus istiyor. Aklini kullan. Hele ki zor durumda degilsin cok sukur ailen yaninda. Ailen yanindayken o kadar kavga ediyorken ailen seni destekleyen birileri olmadigi zaman cok daha kotu olur.

Cocugunu gostermeme gibi birsey de yapma. Gelsin Hollandaya gorsun cocugunu yada is bulsun calissin. Eger gercekden cocuguyla seninle birlikde olmak istiyorsa Hollandaya gelsin sen asla gitme!

Eşim diyorsun ama boşanmışsınız bir kere ve sebep ne olursa olsun seni bıraksa neyse ama o seni ve yeni doğmuş Bebeğini bırakıp gitmiş. Sen lohusayken prensesin minicikken sizi ardında bırakmış..

Çok zor zamanları yalnız ve ailenin desteği ile atlatmışsın.

Bile bile lades demek olur. Ailen ve kızınla kendine hayat kurmuşsun, zor da olsa zaman geçmiş, bunu yıkma derim..

Eşin tr'de Bebeğini Alıp kaçırabilir bile, çok güvenmemeni tavsiye ederim...

Bazı zamanlar vardır vefat iflas doğum hamilelik lohusalık vs bu zamanlarda bazı şeylrr alttan alınır, normal süreçler değildir. Hadi seninki destrk olmamış köstek olmuş.

Hiç aklını bulandırma iletişimi kes bence. Sevgisili değildin eşiydin çocuğunun yeni doğum yapmış anasıydın. Adam bunları bırakıp gitmiş.
Şimdi niye sen ayağına gidesin??

Babası bebeği dizdim emniyete vs giderek üstüne alabilir ve izini bile bılamazsınız... Babaannesi bakar bebeğe intikam için bmyle hikayeler var.

Ben de yurtdışında yaşıyorum burada bebek bana Kayıtlı ama tr de eşim halletti bu işlemleri bebek ona ve bana ortak Kayıtlı

Böyle hikayeler çok duyuyorum çok dikkatli olun...

Aile çocuk+ eş+ anne babadır.siz yeteri kadar beklemekle fedakarlık yapmissiniz şimdi sıra esinizde.
Ailenizi Eşiniz ikna etsin pişman olduğunu bir daha yapmayacağını soylesin.hem sizde aileniz ile esiniz arasında seçim yapmak zorunda kalmassiniz

Simdi şoyle biz bosandik ve cocugun butun haklari bende ben hollanda vatandasiyim kizim da oyle. Ben sanmiyorum kolay kolay alamaz ki cocugumu

Kızın aynı zamanda doğuştan tc vatandaşı küçük bir prosedürle ebeveynlerden biri giderek bunu halledebilir ve gayet rahat Bebeğini alabilir..

Intikam için bebek getirip alanlar var ve hatta kendileri bile bakmıyor bebekle ilgilen yok aslında ama annelerine yani babaanneye veriyorlar bebeği.. Böyle öok duydum..
Tr ye girdiğiniz anda her şey aleyhinize gelişecek burada vatandaşlığınızın bir Önemi kalmayacak ailesiz yalnız ne yapması gerektiğini bilmiyor olacaksınız... Çok dikkatli olun.. Benim Başıma gelmez demeyin...

Yok baskasiyla evli degilim annem babam kardeslerimle yasiyorum. Baskasi yok o nerden cikti bende onu anlamadm :)
Konunuzu okuyunca sonlara doğru bi cümle var ona takıldım. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama belliki yolunda gitmeyen bişeyler vardıki bunca sorunlar varmış.zorlamamak lazım bazı şeyleri

1 yasinda bebegi anneden bu kadar kolay ayirabilirler mi ki ? Hayalperest diyen oldu ama alakasi yok esim herseyimiz duzene girsn 3 ayda bi git ailene dedi 6 aydir sozler hersey veriyo yani hayalperestlik degil ama dönmek istedigim zaman esime belli etmem hersey guzelmis gibi yapar aileme gidiyorum derim ve burda kalirim? Suan size sacma gelir biliyorum ama napiyim dusunmekten sacmaliyo olabilirm

Evet verirler kolayca birçok örnek var..
Ve pasaportunuzu Aldı mı nereye gideceksiniz cebinizde uçak parası olmayınca???

Adam aptal mı.. Her şey güzel değilken her şey güzelmiş gibi yapamazsınız p da size Birlikte gideriz canım diyecek yaza diyecek bebeği bırak giy diyecek...

Evlilik yaşamış insansınız, vermen hangi sözler tutuluyor Allah Aşkın'a...

Bazen tam tersini dusunuyorum. Buyuyunce sen niye babamin yanina gitmedin ben babasiz buyudum vs diye beni suclarsa ? Bu arada hollanda da yasiyorum canim :))

Baban bizi Bıraktı kızım diyeceksin, ayrıntıları bilmesine gerek yok. Ileride öğrenirse de seni kaybetmeyi Göze alamazdım dersin olur biter..

O çocuk prensesler givi büyüyürsa bunu sıkıntı yapmaz..

Çocuğunuz tv Vatandaşı ilk girerken vize alacaksınız 3 ay diye ancak sonra çocuk tc Vatandaşı oluyor babası bebek gelmeden bile Kimliğini çıkartmış olabilir çok basit bir olay. Benim kızıma öyle yaptı babası ..

yahu çok saçma değil mi adamın sizle boşandığından bile haberi yokmuş 6 ay boyunca bi kez sadece dalga geçer gibi çocuğunun fotoğrafını istemiş size mantıklı geliyor mu ki size de bakılırsa bebeği bahane ediyorsunuz gibi geldi ne yalan söyliyim.
yorumlarınızdan anladığım kadarıyla siz de emin değilsiniz kötü ihtimallere karşı alabileceğiniz tedbir vs bahsediyorsunuz normalde anne olmasanız böyle bi şeye atılmanız ne kaybedicem ki bi daha deniyim diye düşünmeniz anlaşılabilir ama sizin öyle bi durumunuz yok ki bi bebeğiniz var onunla ayrılmak da dahil bi sürü ihtimali göze almaya değecek mi ?

Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..
aileni tabi ki adam bir kere seni terk etmiş yine etmeyeceği ne malum

aileni kaybetmeye değer mi böylesi için

Kendinize yeni bir hayat kurmaya çalışın. Çocuğunu arayıp sormayan bir adamdan iyi baba olacağını pek sanmıyorum,bir çok arkadaşın dediği gibi sizi tuzağa çekmek isteyebilir,bence yanaşmayın. Daha gençsiniz,hayatınızı şekillendirmek sizin elinizde,kızınıza sımsıkı tutunun,işte ozaman herşey çok güzel olacak inanın:)

Hersey bi yana yeni doğmuş bebegini birakip giden ustelik aylarca aramayip haber almayan bi babadan hayir gelmez diye düşünüyorum.

Bu sekilde bırakıp giden sen aileni karsina alip esinin yanina yerlestikten sonra ayni davranir. Bu sefer de ailem beni geri kabul etmez ne yüzle inlarib evine donerim bu yüzden bosanamiyorum diye konu acabilirsin ilerde-muhtemelen. .

Anladigim kadariyla bosandiniz. Turkiyeye geldiginizde yeniden evleneceksiniz. Yani Turkiyenin kanunlariyla. Evlilik yurumezse de bosanirken Turkiyenin kanunlariyla bosanacaksiniz. Bu durumda bebek icin yurt disina cikma yasagi koydurabilir mi acaba?
Bir de diyelim ki evlendiniz. Hani size demis ya 3 ayda bir ailenin yanina gidebilirsin. Peki evlenince seni gonderebilir de cocugu goturemezsin derse ne olacak?
Sanirim gonlunuz aslinda eski esinize donmekten yana. Bizim de dene bir kere daha, cocugun icin yuvani yikma falan dememizi bekliyorsun. Ama bazen disardan olaylar daha net gorunur. Burda bir tane bile esine don diyen yok. Ailen bile karsi. Cocugum beni suclar mi endisesi tasiyorsaniz soyleyim ben de bosandim. Ayni korkular bende de vardi. Ama hic de oyle olmadi. Hatta mahkeme dosyasini sakliyorum ilerde oyle bir sey olursa diye.
Denenmisin denenmesi olmaz diye bir laf var.evlenmissiniz denemissiniz olmamis. Ne degisti de bu sefer olacak ki. Bir de sizdeki de iyi cesaret adamin nesine guvenip tasinizi taraginizi toplayip geleceksiniz. Hic bilmediginiz bir yere. Ustelik turkiyede isiniz gucunuz olmayacak. Adam iki gun sonra yine gitse bebeginizle ac kalacaksiniz. Bir de yurtdisina cikis yasagi koydursa bebege, ailenizin yanina da donemeyeceksiniz. Iyi cesaret.

Ben aiLemden uzağım keske yakın olsaydım el sırtına biniyo en iyisi bile eşşek niyetine iyi düsün derim ha aile olmak istiyorsan türkiyedede yasayablrsin ... iki tarafida zor aileni kaybetmeden dön döneceksen...

aileniz neden bu kadar aktif sizin evliliğinizde ? burda nice erkeklere kızıyoruz anası ablası kardeşi evlilikte çok aktif diye. sizin kararınız olmalı artık. sen bebeğin ve eşin bir aileymişsiniz zaten . ama fark edememişsin.

Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..

eşin ailenle güzelce konuşmalı ikna etmeli hata yaptığını pişman olduğunu üstüne basa basa ailen ikna olana kadar söylemeli zaten ne kadar pişman olduğu ailenle yüz yüze geldiği zaman belli olur. ailenin direnmesi karşısında hemen pes edip tekrar mı dönecek yoksa seni almadan o evden çıkmayacak mı? işte sende eşinin ailenle mülakatından sonra dönersen pişman olup olmayacağını kestirebilirsin... Rabbim yar ve yardımcın olsun.. ha bidee istihare namazına yatabilirsin hayırlı olup olmayacağına dair belki Allah sana doğru yolu gösterir

Bebeğini üç haftalıkken bırakıp gidrn aylarca aramayan maddi manevi desteği olmayan üstelik boşandığınız adama hala eş mi diyorsunuz.olsa olsa çocuğunuzun babasıdır o adam.herşeyinizde yanınızda olan aileye sırt çevirip türkiyede sıfırdan başlamak çok zor ve yanlış bence.barışıp geldiğinizde bir taryışmada sizi evden kovsa bebeği de alsa aileniz de yok ne yapacaksınız?

İlk iki sayfadan sonrasını okuyamadim ama aklıma bisey takildi.Anladığım kadarıyla eş yurt dışına gidiyor Tr deki düzeni bozup.Ayrılık sebebi tam olarak ne bilemiyorum ama belki de yanlış anlamayin ama iç güveysi pozisyonu onu orayı terkedecek duruma getirdi.Bayanın ailesi fazla mudahil oldu ve adamda ipler koptu.Erkekler fedakarlık duygusuyla yetişmiyolar biliyorsunuz. Bu durum onu elbette haklı yapmaz ama çocukla tekrar evlilik yapmak çok zor.2. Eş çocuğa ters baksa annenin içi sizlar ama kendi babası dovse bile koymaz.Öncelikle aile ikna edilmeli bence.Denenmesi gerekli.Eğer yine de olmuyor ise aile ile baştan anlaşıldığı için geri dönülebilmeli.Çok zor bi karar ama konu sahibi birşeyleri göze alabilmeye hazır gibi duruyor.

Evlendiniz mi tekrar , anlamadım.

6 ay boyunca sizi sormayan , sizi bebeğinizi terk eden , üstünede kendi şartlarını sunan adamı neden affediyorsunuz ?

Ailenizi dinleyin derim.

Ayrılınca tekrar evlilik çok doğru gelmiyor bana.

Yorumlarin hepsini okumadim ama ilk yazdiginiz olaylara göre derim ki;
Esin seni sevseydi bi anlik sinirle daha minicik bebegini ve yeni evli oldugu karisini birakmazdi. Tamam sinirlenip evi terk eden cok gördük ama esini bir baska ülkede birakip aylarca sormayan adami da ilk defa görüyorum keza bosanmissiniz simdi tekrar konusuyorsunuz.

Esinizi secmek icin bir neden göremedim.
Ailen sana hep destek olmus yine olur eşin de adam olsaydi geri döner sizi alir birlikte Turkiyeye donerdiniz.

X