bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

Kacirmak istese gelirdi veya giderken goturmez miydi? Isyerini kapatip buraya gelmek istemeyen insan cocugu baska bi yere goturmez isini birakipta. Bilmiyorum ki
Kıyaslandığınız sey çocukla is mi? O adam çocuğunu cok sevseydi her turlu sizinle bir araya gelmeye çalışırdı zaten. Saka gibisiniz gerçekten. Gelin gelin, ailenizi de kaybedin sonra başınıza gelenleri konusuruz

Senin durumunda olsam asla ve asla onun yanına tr ye gitmezdin, en ufak pürüzde yapayanlız kalırsın

ailen sana zor zamanlarında destek olmuş..şimdi boşandığın adamın seni tekrar yüzüstü bırakmayacağını nerden biliyorsun..
ailen karşına alma bence...

Sakın bu tongaya düşme, aileni dinle
Her şeyi bir yana bırak, gelirde yapamazsan dönmek o kadar kolay değil
Bu ülkede babanın izni olmadan çocuğu yurtdışına çıkaramazsın, yani sen gidebilirsin ama çocuk gelemez, yazdığın mesajda daha Türkiye'de boşanma olmadığını yazmışsın, yani burada görülecek dava sonucu yurt dışı söz konusu olunca yaşına bakılmaksızın babaya verilme şansı %90 dır.
Dertsiz başına iş açma, ailenin yanından ayrılma asla
İkinci şans falan boşver bunları, yaşın 23 çok gençsin daha, kazın ayağı öyle değil, bu adam ikinci bir şansı asla haketmiyor, bebeğini bırakabilen adam seni elli kere alır, elli kere de bırakır, aşk falan boş şeyler, aileni dinle sen
Bu bebek yurtdisi vatandasi degil mi zaten?
Benim pek hukuksal bir bilgim yok ama bebegi anne yurtdisina goturecek diye mahkeme niye %90 babaya versin.
Yurtdisinda gerceklesmis bir bosanma davasi ve velayeti anneye verilen bir bebek var.
Turkiyede aksi bir karar ciksa diger ulke demez mi sen benim vatandasimi nasil alikoyarsin ustelik ben bebegi anneye vermisken..
Yada yazdiklarinizi ben mi yanlis anladim acaba.

Cok haklisiniz. Ama bi insan ikinci sansi hak etmez mi ki ? Yani ilerde mutlaka tekrar evlencem o zaman nolcak belki simdi denersem gercekten duzelir? Duzelmezse de acabalarla yasamam denedim derim?
yani bi şans vermezsenizde içinizde kalır bence.
hem de çocuğunuzun babası.gerçekten pişman olmuş olabilir.tabi siz daha iyi bilirsiniz,büyük sıkıntılarınız yoksa geri dönebilirsiniz bence..
ama tr de ayrı evınız falan olacak mı?yoksa kv falan yanına mı gıtceksınız?
gidersenız ayrı eve çıkın derım,adamakıllı bı yuva kurun.
ailenle de tersleşme izah et,çocuğumuz için tekrar deneyeceğim de ne bilim..
Allah yardımcınız olsun,inşallah en doğru kararı verirsiniz

Anladığım kadarıyle sizin de bu evlilikte hatalarınız var. Ayrıca ailenizin de tavrı iletişime geçmeden boşanmanıza neden olmuş. Erkekler eşlerine kızdığı zaman malesef gözleri çocukları görmüyor. Siz ciddi anlamda isteklisiniz barışmak için. Zaten kaybedecek bir şeyiniz yok, insan bu hata da yapar bence yeniden deneyin. Olmadı geri dönersiniz aile bu kapıya atacak değilya. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ailemi asla ezmem zaten onun icin. O yuzden guzellikle olmaz mi ki aileler konussa etse herkes barissa cocugumun hatri icin. Haklisiniz bi insan annesini birakir karisini kocasini birakir herkesi birakir ama cocugunu birakamaz o okuz birakti. Yanlis dusunuyo olabilirim bilemem ama orda kotu olsak bende onun yaptigi adiligin aynisini yaparim ruhu duymaz cocugumla donerim. Rezil olurum ama ne fark eder simdide rezil olmadim mi? Herkes kocasi terk etti diyo.

Birakir aaa kocasi terk etti derler.
Bu etti bir dedikodu.

Ama su an dusununce:
Brisirsiniz aaa terkeden kocasini affetti ise bak derler. Bu bi dedikoduya daha zemin hazirlar. Eder iki.

Geri ayrilirsiniz aaa bak goruynmu essek bile ayni seye iki kere carpmaz zaten belliydi derler. Buda eder uc. Ben buyuk olasi geri ayrilicaginizi dusunuyorum.

Evet insanlar her turlu konusur yapicak bisy yok. Ama mantikli davranmani oneriyorum. O adamdan koca olmaz. Baba desen hic hic olmaz.
Insan 2 3 haftalik minnicak bebegini nasil birakir ya?
Biz yigenim dunyaya geldiginde aylarca bu melek bizimmi diye alisamadk yere goge sigmadi sevincimiz. Elleri minnacik ayaklari, kokusu.
Sen tam bu aylari yasaman gerekirken kocanla, bi bakiyosun kocan terketmis, gozun yasli, bide etraftaki dedikodularda cabasi.
Hayir gelmez boyle bi adamdan.

• Beğen
Reactions: anu
Adam seni tabiki tr ye ister senin yanına gelse istediği gibi seni parmağında oynatamicak ailende arkanda olduğu için.
Sen en iyisi gelde buraya dünyanın kaç bucak olduğunu gör başka türlü anlıcanı sanmıyoruö.
Normal ayrılırsın bi şans verilir ama bu adam seni minicik bebeğiyle bırakıp ülke değiştirmiş aylarca aramamış şimdi kıymetli olmuşsun öylemi hııı hıı öyledir

Kacirmak istese gelirdi veya giderken goturmez miydi? Isyerini kapatip buraya gelmek istemeyen insan cocugu baska bi yere goturmez isini birakipta. Bilmiyorum ki

Sen türkiyeye gidersen adamın iznini almadan türkiyeden çocuğu çıkarıp almanyaya gidemezsin. Adam kaçırmicak belki ama yine boşanma noktasına geleceksiniz ve çocuğun çıkmasına izin vermeyecek çocuğu kullanıp seni oynatacak. Her dediğini yaptıracak. Adam senin yanındayken ailenin varlığına ve maddi gücüne güvenip adamı ezdin mi ? Eğer böyle bir şeyler olduysa sen türkiyeye geldiğinde adam bunun intikamnı senden almayı planlıyor olabilir.

Her şeyi geçtim bu varsayımları falan. 6 ay süt kokan bebeği aramamış bir adamdan beklentin mi var senin hala?

Duygusal davranıyorsan sen karar verme bu ara. Verilecek tüm kararları anne babana bırak.

Aileni dinle ..
seni ve bebeğini bırakıp giden adamdan koca olmaz. .
olsa boşanmazdın.
.

Bu bebek yurtdisi vatandasi degil mi zaten?
Benim pek hukuksal bir bilgim yok ama bebegi anne yurtdisina goturecek diye mahkeme niye %90 babaya versin.
Yurtdisinda gerceklesmis bir bosanma davasi ve velayeti anneye verilen bir bebek var.
Turkiyede aksi bir karar ciksa diger ulke demez mi sen benim vatandasimi nasil alikoyarsin ustelik ben bebegi anneye vermisken..
Yada yazdiklarinizi ben mi yanlis anladim acaba.

Hanımefendi malesef yanlış biliyorsunuz. Yurtdışından alınan mahkeme kararı Türkiye'de tanınmadan Türkiye'de bu çift evli ve konu sahibinin çocuğu ülkeden çıkarması ancak babasının yazılı izni ile mümkün olabilir. O yabancı devlet Boşanma kararı ancak verildiği ülkede geçerlidir Türk mahkemelerini ilgilendirmez. Ve yabancı mahkemenin türkiyede bir Türk Vatandaşı üzerinde bir yaptırımımı olamaz. Türkiye'de açılacak bir davada ise hakimlerin çocuğun Yurtdışına gitmesine izin verme olasılığı oldukça düşüktür. Konu sahibinin bunları düşünmesi gerekir.

kocanın nasıl bir öfke ve kin huyu var ki taze gelin, taze hamile ve taze anne olan seni üstelik öz evladını bırakıp ülkeyi terkediyor ve 6 ay arayıp sormuyor? iki eli kanda olsa insan yine arar sorar. iki yılda ancak öfkesi geçen adamla hem de ailesinin yanında nasıl geçineceksin? hadi ailen seni bırakmadı sana destek çıktı. Türkiye ye geldiğinde eşinle kavga ettiğinde eşin yine terkedip 6 ay arayıp sormazsa ailesi sana ve çocuğuna destek verecek mi? sen tek başına ne yapacaksın Türkiye de?
bu adama güvenilmez kardeşim. Barışmaya aile olmaya niyeti olan adam boşanmazdı.

Beni anlayan heralde bi siz varsiniz :) diger arkadaslar yanlis anlamasin espri yapiyorum. Ama dediginiz gibi tekrar duzeltleye calisiyorum daha dogrusu calisiyoruz aileler engel oluyo daha dogrusu benim ailem ki hakli olabilirler. Suan ben esimle baristim oraya gidicem desem belki eve kilitlerler beni lafin gelisi yani kesinlikle salmazlar ama onlari da anliyorum. Bakalim tatile turkiyeye geldigimizde neler olacak hayirlisi olsun.
Burada bir arkadaş demiş adam işini bırakıp gelmiyor sen aileni bırakıp gideceksin diye son söz bence...

3 haftalık bebeği bırakıp gidecek, arayıp sormayacak, sen de geri döneceksin öyle mi? Türkiye'ye gel de ailen de uzaktayken sana koca- kaynana zulmü nasıl olurmuş iyi bir göstersinler. Tekrar deneyeceksen onun gelmesi lazım. İş kurdu bilmem ne, çalışkan insan her yerde para kazanır. Şu anda sana binbir türlü fedakarlık yapan ailenin arkasından iş çeviriyorsun. Yarın öbür gün yüzlerine bakamasan asla kendini affedemezsin

Son düzenleme:
Cantanem merhaba başından geçenleri okurken çok üzüldüm durumuna,özellikle de sorumsuz bir Babanın evladı olmak zorunda kalan çocuğun için çok üzüldüm. Aklıma takıldı sessiz kalmayıp olayı eşime anlattım ve bu durumda eski eşini haklı görüp görmediğini sordum ve eşimin cevabını birazdan paylaşıcam seninle. Öncesinde sana kendi hikayemi kisaca anlatmak istiyorum çünkü benzer yanlarımız var seninle:
Ben de tıpkı senin gibi almanyada yaşıyorum ve tr'den evlendim. Üstelik ailemin onaylamayacagini bildiğim için kaçarak evlendim, ailemin güvenini ve kalbini çok kırdım, evlendik esimle 10 ay anca yaşayabildim istanbulda sonra almanyaya geri dönmek için eşimin her akşam kafasının ütüledim (kaynanamlarla ve bekar kayın bekar görümceyle birlik oturdum). Ailem almanyaya dönüp meslek egitimimi tamamlamadigim sürece beni affetmeyecegini söylediği için onlarin gönlünü tekrar alabilmek için ve tr şartlarında daha fazla yasayamadigim icin döndüm, esimi de aldiracaktim sonra yanıma,gidince hamile olduğumu öğrendim ve ailemle yaşadım doğuma kadar,eşim vize nedeniyle gelemedi.Ailemle buzları erittik,neyse doğumdan sonra aile birleşimi vizesiyle eşimi getiebildim yanıma, sonra alman devleti onu dil kursuna gönderdi uyum yasasından dolayı, yıllarca eşim çok zorlandı,az ağlamadı ailesini özlediğinden ve dil sıkıntısı çektiği için,bağımsız hayatını o da çok özledi ama asla çekip gitmedi. Ara ara tr'ye kesin dönüş yapalim diyor,destekliyorum onu çünkü o da aynı fedakarlığı benim icin yaptı. Demek istediğim evlilik fedakarlık ister,karşılıklı konuşup fikir alışverişi yapmalı çifter bişeyleri uygulamaya geçirmeden, hele de arada minik bir bebek varsa. Benim ailem de bana hep destek çıktı ama ben asla ailemin eşimi kotulemesine izin vermeidim,eshim de tabi ailemi kötüleyemez,saygılı olacak iki taraf da. Şimdi bu sorunların birebir olmasa da benzerini yaşamış eşimin cevabına gelelim. Almanyaya geldikten 5 sene sonra anca sigortalı bi işe girmiş ve dil sorunu hâlâ devam eden ama çocuğunun geleceği için her fedakarlığı yapmaya hazir olan eşimin cevabı:aklindan bile geçirmesin o haysiyetsizi...! Sebep ne olursa olsun insan istedikten sonra her zorluğu göğüs gerebilir. Ondan kurulduğunula şükret

X