• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebegim uzamiyor cok uzuluyorum.ne yapabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nerden nereye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2021
53
0
1
31
Merhaba arkadaslar.gercekten takmiyim diyorum sagligi yerindeyse sıkıntı yok diyorum ama esim benden fazla taktigi icin etkileniyorum.birde kendinden 6 ay kucuk bebekler bile oglumdan uzun cok uzuluyorum.18 aylik 78 cm.bu hafta istanbulda ozel doktora gittik .82 cm ortalama diyor yani.1.5 ay boyunca ishal di.colyak tan suphelendik gastroenterolojiye gittik.doktor tam emin olamadi 3 ay sonra birdaha gelin bazi degerlwr yuksek dedi.ama ozele cikardigimiz doktor ise colyak degildir diyor.suan ishali durdu ama ne yese yine kati bisekilde tuvaletini yapiyor.cok istahsiz bi cocuk.telefonla maaalesef zorla yediriyorum.bu arada ben 1.60 babasi ise 1.87 boyunda. Benim gibi bu durumu yasayip sonra normal olan var mi

Benımkı 30 aylık 86cm.. Doktorları çok takmayın.. Boy genetik bir mevzu.. Sizin yapabilcegnz sadece bol bol süt yogurt gibi süt ürünleri tüketmesini sağlamak.. Maalesef boy atmasına yapılacak bişey yok☺️

Kendisinin ve ailesindeki kadınlarda troit yetmezliği olan tanıdığım durumu fark etti boy uzamamasi ve büyüyemme gibi durumu bebeginde ve doktorlarin bakmak aklina gelmedi kendi söyledi de bakildi. Sonuç küçücük bebekte eksik ve küçücük yaşından beri ilaç kullanıyor. Sadece aklınızda bulunsun bir fikirdir 🤷 Ayrica 1 yaş kontrolünde bakılıyor demişti çocuk doktoru kan degerlerinde..

Merabalar benimde oğlumda yaşadığım şeyleri yaşıyosunuz herkes bu çocuk kısa diyodu çok üzülüyordum tiroidlerinden şüphelendim ama doktorum bana çok kız tiroidleri çalışmayan çocuk böyle canlı bakar mı dedi. Kendinden 6 ay 1 yaş küçükler bile oğlumla aynıydı yada daha uzun. Şimdi oğlum 4 yaşında arkadaşlarının çoğundan kısa bazılarıyla aynı. Bende şuna karar verdim kendinden uzunlara bakıp üzüleceğime kendi gibi olanlarla normal olduğunu düşünüp mutlu olacağım. Birde erkek çocuklarının ergenlikte bi anda büyüdüklerine şahit oldum. Bu çocuk uzun olcak denilip ergenlikte kısa kalanları biliyorum. Sende takma illa sana yada babasına benzicek bi durum yok gider dedenin boyuna yada en kısa kimse ona benzer. Doktor bana öyle demişti ya anası ya babası ya kandan biri kısadır. Bizler biraz erkek çocuklarını daha heybetli olsun isteriz ama her çocukda bir olmuyor malesef. Bu arada benim tarafım uzun babasının tarafı uzun birtek benim boyum 1.58… durdu durdu benzicek beni buldu demekki😂😂

Benim oğlum da aynı 17 aylık ve boyu aynı kısa olacak bende çok takıyorum benim eşimde bende kısayız maalesef

Back