bebeğim 3 aylık. Ayağımda veya çingene salıncağı (iple) yaptık onda uyutuyorum. Beşiğinde uyutamıyorum. Ama her uyuyacağında ağlıyor. Zor susturuyorum. Gündüz uykularında da ayağımdan indirince bi süre sonra uyanıyor. hep sallanmak istiyor. Uyku eğitimi olarak yatır-kaldır yöntemi ya da ferber yöntemi varmış. Bunları uygulayan var mı? Ne yapabilirim
bebeğim 3 aylık. Ayağımda veya çingene salıncağı (iple) yaptık onda uyutuyorum. Beşiğinde uyutamıyorum. Ama her uyuyacağında ağlıyor. Zor susturuyorum. Gündüz uykularında da ayağımdan indirince bi süre sonra uyanıyor. hep sallanmak istiyor. Uyku eğitimi olarak yatır-kaldır yöntemi ya da ferber yöntemi varmış. Bunları uygulayan var mı? Ne yapabilirim
aynı sorun bizde de vardı,kızım 4 aylık salıncakta uyuyor sadece,herşeyi denedim,ferber yöntemi hariç..ve şunu farkettim bebeğim en fazla 1 saat uyanık kalmak istiyor o süreyi aştığımızda çok ağlıyor,bağırıyor,uykuya bir türlü dalamıyor,uyku saatlerini not ettim ve uykusunun sıkıştırmasını beklemeden uyutuyorum,kesinlikle dene,sakince dalıyor şimdi..
Uykusu geldiği anda bekletmeden uyutmayı ben de denedim. Ama ne yaparsam yapayım her seferinde ağlıyor. Benim bebeğim de 1 saat uyanık kalabiliyor. Sonra uykusu geliyor.
bebeğim kendi düzenini kendisi oturttu..son 4 gündür hep aynı saatlerde uyuyor..ama ilk gün çok zordu,düzenini anlamak için bir gün boyunca uykusuyla ilgilendim sonra her gün aynı saatte salladım önceleri ağlayarak uyuyan bebeğim şimdi kısa sürede ve huzurla uyuyor,ha bir de beyaz gürültü dinliyoruz:)düzeni iyice oturduktan sonra sallamadan aynı saatlerde yatağına götürüp uyutmaya çalışıcam,başarırsam mutlaka yazarım,allah kolaylık versin hepimize...
2 yasinda kizim var hala daha uykusu duzenli diyemem. Cok gazli bir bebekti emzirme ve gaz cikarma zamanlarinda haliyle kucaga alisti geceleride hep aglar kucak isterdi. Hatirlarim gece uyanirdi cin gibi gozler acik uykusunu almis saatlerce sallardim ninni soylerdim masal okurdum yok sirf uykusu yok diye oturup sabaha kadar cizgi film seyrederdik oynardik. İnanin oyle yorucu ki gunduzleri ona bakmak icin gerekli gucu bulamiyodum bazen ayakta dengemi kaybedip dusecek gibi oluyodum. Doktorum bu ferber yontemini onermisti . Bana kendi cocugunu yeri gelip 1 saat aglayarak yatakta biraktiginii soylemisti. Ben duydugumda inanamadim bebegim orda kendini mosmor edene kadar agliycak bana ihtiyac duyacak ben tinmiycam velhasil uygulamadim simdi kizim her gece bizim yataga geliyor. Simdi 1 aylik bir kizim daha var geceleri surekli ikiniyor gaz sancisi var yeri geliyor agliyor ama emzirip gazini cikardiktan sonra yatagina koyuyorum. Tok oldugundan ve gazi olmadigindan eminsem aglatiyorum. 2 gundur geceleri emiyor ve uyuyor. Cok zor oldu susana kadar yatagin icinde kulaklarimi tikayip agladim. Ama sanirim ise yariyor derim ben.
2 yasinda kizim var hala daha uykusu duzenli diyemem. Cok gazli bir bebekti emzirme ve gaz cikarma zamanlarinda haliyle kucaga alisti geceleride hep aglar kucak isterdi. Hatirlarim gece uyanirdi cin gibi gozler acik uykusunu almis saatlerce sallardim ninni soylerdim masal okurdum yok sirf uykusu yok diye oturup sabaha kadar cizgi film seyrederdik oynardik. İnanin oyle yorucu ki gunduzleri ona bakmak icin gerekli gucu bulamiyodum bazen ayakta dengemi kaybedip dusecek gibi oluyodum. Doktorum bu ferber yontemini onermisti . Bana kendi cocugunu yeri gelip 1 saat aglayarak yatakta biraktiginii soylemisti. Ben duydugumda inanamadim bebegim orda kendini mosmor edene kadar agliycak bana ihtiyac duyacak ben tinmiycam velhasil uygulamadim simdi kizim her gece bizim yataga geliyor. Simdi 1 aylik bir kizim daha var geceleri surekli ikiniyor gaz sancisi var yeri geliyor agliyor ama emzirip gazini cikardiktan sonra yatagina koyuyorum. Tok oldugundan ve gazi olmadigindan eminsem aglatiyorum. 2 gundur geceleri emiyor ve uyuyor. Cok zor oldu susana kadar yatagin icinde kulaklarimi tikayip agladim. Ama sanirim ise yariyor derim ben.
mrb canm Allah bağışlasın.2 yaşındaki artık alışmış.aslına onuda hala alıştırabilirsin.ona bişey diyemiyorum benm oğlumdaha 8 aylık çünkü.
1 aylık kızın daha çok küçük canm.ayrıca bunun birçok yöntemi var sadece ferber yöntemi değil.ANNELERİN SORUNLARI bölümüne bakarsan orda bi arkadaş var oraya yazdım kendi tecrübelerimi.ben oğlumu 7 aylıkken alışştırdım.sen şuanda sadece alıştırma yapabilirsin daha benm oğlum bile tam alışmış değil kendisi uyumayı öğrensede ben hala ona destek oluyorum.bebeğini ağlatma canm.iyice araştır.bebek bakımı ve bselenmesi var yine orda ben alşıtırırken paylaşmıştım hep.
AMA DEDİĞİM GİBİ ŞUANDA ÇOK ERKEN.SEN ERKEN 4 AYLIK OLUNCA ALIŞTIRABİLİRSİN.Kİ BU YÖNTEMİ 6 AYLIK OLUNCA UYGULAYA BİLİRSİN.SAKIN CANM AĞLATMA BEBEĞİNİ.ben ağlamaya karşı değilim ama senn bebeğin çok küçük onu hiç kucağından indirme sevginden yoksun bırakma