Çocuk Hastalıkları bebegim uyurken yüzüstü dönüyor...acil yardimmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gulteze

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
79
0
611
Almanya
mrb arkadaslar. bebegim yaklasik 6 aylik . gece uyurken sirtüstünden yüzüstüne dönmeye basladi. cok tehlikeli. bir sey olacak diye cok korkuyorum. aranizda böyle seyleri yasayan var mi ? varsa sizler ne gibi önlemler aliyorsunuz. lütfen yardimci olun ne yapacagimi sasirdim.

Benim bebeğim 3 aylık 3 haftalıktan beridir hep yüzüstü yatıyor,öyle daha rahat uyuyor..artık kendini kurtarmış senin bebeğin bişey olacağını sanmıyorum..

bebek nasıl rahat ediyorsa öyle yatsın, arada kontrol edersin o kadar. benim bebeğim de öle yatardı bir şey olmadı. çok rahatsız oluyorsan arkasına destek koy battaniye vs. ama bir şey olmaz , 6 aylık kurtarır kendini artık.

Benim bebeğim 3 aylık 3 haftalıktan beridir hep yüzüstü yatıyor,öyle daha rahat uyuyor..artık kendini kurtarmış senin bebeğin bişey olacağını sanmıyorum..

evet ama doktorlar filan tehlikeli oldugunu söylüyorlar yüzüstü yatmanin. cok korkuyorum o yüzden.ben sirtüstü ceiriyorum o kendiliginden tekrar yüzüstü dönüyo.dönerkende hala uyuyo oluyo.

açıkcası gece yüzüstü yatması bence de sakıncalı Allah korusun bilinç kapalı olduğu için ağzı burnu kapanıp nefessiz kalabilir.benim kızım gündüz dönerse müdahale etmiyorum ama o uyurken kontrol ediyorum burnu kapanmış mı diye ama gece ben de uykuya daldığım için yüz üstüyse sırt üstü çevirip yatırıyorum.sizinki demek ki öyle rahat ediyor ve alışkanlık.

emzirme yastıkları gibi bebekler için yan yatırma yastıkları var onlardan alın yada alamazsanız yastıgının iki tarafınada altına denge koyun bez bişi dönemez

bu arada benim kızım küvezde kaldı 6gün ve hep yüzüstü yatırıyolardı dah arahat nefes alıyo die kafasını yan çeviriyodu hemşireler bebekler bayılıyo yüz üstü uyumaya

bu arada benim kızım küvezde kaldı 6gün ve hep yüzüstü yatırıyolardı dah arahat nefes alıyo die kafasını yan çeviriyodu hemşireler bebekler bayılıyo yüz üstü uyumaya

ama belki küvezde farkli olabilir. zaten orda devamli gözetim altinda . en iyisi birkac gün onunla beraber yatiyim diyorum. bir kac gun kontrol ediyim. cünkü daha bir iki gün oldu gece öyle döneli. bakalim devam edecek mi...

tabiki dene cnm gözetim altında olsun bebişin bende çok uyudugunda burnuna elimi yaklaştırırdım nefes alıyomu die kocaman oldu bile maşalla hhepsine

tabiki dene cnm gözetim altında olsun bebişin bende çok uyudugunda burnuna elimi yaklaştırırdım nefes alıyomu die kocaman oldu bile maşalla hhepsine

bende öyle yaklastiriyorum bazen elimi burnuna... ay cok zormus bebek büyütmek. iste o kadar da degerli oluyo o yüzden. o kadar coook seviyorumki onu. ne yapacagimi sasiriyorum onun icin. aksama kadar bir sürü sebeklik yapiyorum. sekilden sekile giriyorum. oy üzden herseyin onun icin en iyisi olmasina cabaliyorum ki... bütün anneler öyledir zaten. cevreden üzerine cok düsüyosun diyolar bilmiyorum yani en ufak bi terslikte telasa kapiliyorum iste böyle...

valla banada panikleme büyüdükçe biter sorunları diyolar üstüne düşme diyolar 14aylık hala ilk günkü gibi gözümde hasta olsa iştahtan kesiliyom evde yas havası alıyom o bi gülsün babasıda bende zil çalıp oynamadıgımız kalıyo allahım eksik etmesi,n hiç bi evden seslerini

yok canım dönmeyi okadar öğrendikten sonra başını da güvenli şekilde koymayı bilir o merak etme... sen sadece çarşafının tamamen gergin olduğundan emin ol toplanmasın yeter... tek derdiniz bu olsun annesi merak etme ...benim kızım 7 aylık prematüre doğdu doğduğundan beri hep yüzüstü yatırdık...

Son düzenleyen: Moderatör:
yok canım dönmeyi okadar öğrendikten sonra başını da güvenli şekilde koymayı bilir o merak etme... sen sadece çarşafının tamamen gergin olduğundan emin ol toplanmasın yeter... tek derdiniz bu olsun annesi merak etme ...benim kızım 7 aylık prematüre doğdu doğduğundan beri hep yüzüstü yatırdık...

tesekkürle icimi rahatlattin.lastikli carsaflardan kullaniyorum, ama iste odasi ayri o yüzden devamli görüp dikat edemezsem diye korkuyorum bebek telsizi var .ama yine de gece uyku hali duyamazsam göremezsem diye korkuyorum

bebeğim 5 ay 1 günlük yani 6 ayının içinde işte.. bugünden itibaren yüzüstü dönmeye başlıyor ayağımda sallayarak uyutuyordum yan yatırım pişpişliyorum arkamı bir döndüm yüzüstü dönmüş.. bugünde nefes nefese yakaladım ağlayarak emzikli yatıyor hep alışkanlık doğduğundan beri emzikle yatınca hem sanırım canı acıyor bi böyle ağlar gibi rahatta gibi değil emzik olmasa belki rahat yatacak ama ne yapmalıyım bilmiyorum çok korktum bugün çığlık çığlığa uyku tulumundamı yatırsam acaba kızlar yardım.. bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.:59:

arkadaşım gerçekten boşuna telaş ediyorsun annemler bizi hep yüz üstü yatırırmış.. o zamanlar doktorlar öyle dermiş.. kusarsa diye.. şimdi sırt üstü diyorlar..
kendi dönmeye başlayan bebek artık o riski atlatmış demektir. arkadaşın dediği gibi çarşaf gergin olsun, yatağında yastık yorgan ya da oyuncak gibi yüzünükapatacak şeyler olmasın yeter...

:66: ben kızımı bıle bıle yuzustu yatırıyorum daha 1 aylık oldu. cok rahat uyuyor,gazını da cıkarıyor.bogulacak dıye korkma onlar nefes alacak bı yer buluyorlar

benim oğlum da 55 gün küvözde kaldı hastanede hemşireler hep yüzüstü yatırıyorlardı.eve gelince sırt üstü uyutmaya çalıştım bi türlü uyumadı.sonunda ben de yüzüstü yatırmaya başlamıştım,şimdi 4 aylık hala yüzüstü yatıyor ve çok şükür hiç bir problem olmadı bugüne kadar.doktorumuza da sorduk hiç bir problem olmaz dedi gazını çıkarmaya da yarar dedi,ayrıca amerikada bebeklere önerilen uyuma pozisyonu da bu şekildeymiş.için rahat olsun bence.kendi kendine dönmeye de başladığına göre bir tehlike kalmamıştır bence.nefes alamayacak gibi olursa o zaten başını felan kaldırır pozisyon değiştirmeye çalışır.

Back