• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim uyumuyor yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zolgacar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2009
22
3
86
44
Bursa
Kızlar çok moralım bozuk..bebegım 4.5 aylık oldu fakat gece uyku duzenını saglayamadım hala..gece 1 saatte bır uyanıyor ...benı emıyor hala doymuyormukı dusuncesıyle gece mama verdım ama yıne 1 saate bazen yrım saate bır uyandı ne yapmam gerekıyor çok moralım bozuk..iki piş piş yapıyorum uykuya dalıyor ama sonra tekrar aglayarak uyanıyor..Gece hıc uyumadıgımdan guzduz uyumam gerekıyor ve buda benım ruh halımı bozdu..yazıları okuyorum arkadasların çocukları bu aylarda gece de 2 defa felan uyanıyor ..ne yapmam gerek acıl yardım ltf

valla ben de gece 2,5-3 saatte bir uyanıyor diye hayıflanıyordum ama seni okuyunca...........
bizim derdimiz açlık ama.hep mama yedi 3 saatte bir.artık 120cc yetmiyor.2,5 saatte uyanıyor.hızlı kilo aldığı için dr.mamamızın ölçüsünü artırmıyor ve bööle bi kabus yaşıyoruz.artırsa da benimki ööle 4-5 saat de uyumaz aslında.okuyunca ben de imreniyorum.yedirip yatırıyolar sabah bilmem kaça kadar uyuyo diye.bu arada benimki de 4,5 aylık.bi de koliktik biz.bizimkinin o günlerden kalma bu uykusuzluk
hali.zaten gaz sorunumuz da tam bitmedi biraz da o yüzden sanırım.arkadaşım kızının bu aylarda 9da yatıp sabah 6ya kadar uyuduğunu söylüyordu.duyanlar da hala düzelmedi mi diyolar çok cnm sıkılıyo.acaip uykucu bi çocuk zaten benimki.hep uyumak istiyo ama kendi kendine uyumayı beceremediği için sürekli sallıyoruz.ayaktan indirince uyanıyo.uyanınca zır zır zır.yani kabus gibi bir kısırdöngü içindeyiz.ben bi de 10 gün işe başlıcam.bu uykusuzlukla nasıl sınıfta ders anlatıcam bilmiyorum valla.düşündükçe uykularım kaçıyo,mideme kramplar giriyo.acaip imreniyorum o yatağına konup kendi kendine uyuyan çocuklara.umarım düzelirler.tek ümidim bu .................:((

Canım ya gercekten senı anlıyorum ben ucretsız ızındeyım izin kullanmasam ne yaparmısım bılmıyorum..Benımkı ellerıyle yuzunu çizerek yırtarak kendını uyandırıyor..kundak yapmayı denedım olmadı hanı ellerını kullanamasın dedım ,ama efe ellerı yana acık bır sekılde uyumayı sevıyor bu seferde uykuya dalmadı.ne olacak bılmıyorum gecen gece aglasın dedım karnı tok bır yerı ağrımıyor alışkanlık mı yaptı dıye ,aglaması azalacagına gıderek artıyor sınırle bagırıyor resmen ama yanına gelıp sırtına piş piş yap sanıyede uykuya dalıyor.sanırım alışkanlık yaptı.yanı huy yapıyor..wallahı bende mılletın cocuklarına ımrenıyorum bende ..benım arkadasımın oğlu var aynı ayda walla oda gece bır kere uyanıyor.

benim oğlumda hala 1 saatte bir uyanıyor 2 saat uyuyunca şaşırıyorum gündüz de uyuyup uyumayacağı belli olmuyo uyuşuk uyuşuk dolaşıyorum bende :( tam düzeliyo gibi olmuştu gece 3 kere uyanıyodu en fazla diş çıkardı bizim ufaklık şimdi yine eski sistem devam bizimki gazlı sizin bebeğinizde öyle mi?

canım hala gaz sancısı olabilir bazı bebeklerde 6 aya kadar bazılarındada 1 yaşına kadar devam ediyo sancılar doktoruna danışıp gaz ilacı verebilirsin ayaklarını biraz yükseltip yatırabilirsin karnına sıcak tülbent koyabilirsin ılık ıhlamuyr rezene içirebilirsin umarım biraz yardımcı olur

Ya aslında bende gaz mı acaba dıye süphelenıyordum ama o kadar ılgınc kı kucagıma alırsam uykusuna devam edıyor..saka gıbı yerıne bıraktıgım gıbı aglıyor..rezen ıcırıyorum ..ayaklarını bıraz yuksege yatırmayı denemedım ama bu gece yapacagım..sarhos gıbı gezıyorum gunduzlerı..hayır yuzunu yırttarak uyanmasını da anlamıyorum kı neden yapar resmen ellerıne eldıven gecırmek zorunda kalıyorum..mılletın bebeklerı nasıl uyuyor ya gece 1 kere kalkıyor ..off bu ne zman duzelecek kı ya 25inde 5 ayı doluyor çokta ufak sayılmaz kı ya...ne kadar dayanabılecegım bılmıyorum

hep mi öyle yüzünü yolarak uyanıyordu bilmiyorum ama eğer yeniyse bi doktorun kitabında okuduğuma göre diş çıkartırken yüzünü tırmalarmış bazı bebekler yalnız değilsin bende başkalarına nasıl özeniyorum anlatamam aylardır uyku uyumamış olmak çok zor çekmeyen bilmez

canım kızım 18 aylık bizde çok gaz sorunu yaşadık ve emdiği için inanırmısın hala gece enaz 5-7 defa kalkar bazı bebklerin huyları değişik olur gazı bitiyo dişi başlıyo üstelik ben çalışıyorum bide annelik boyle bişey işte ve ben doğduğundan beri 2 saat deliksiz uyuduğumu çok az hatırlarım rabbime yinede binlerce kez şükürler olsun boyle bi güzelliği bizede nasip ettiği için annelik çok meşakatli bi görev ama bizim annerimizde bizleri bu şekilde büyütmüş ben hep daha kötüsünü düşünür şükrederim her zaman burda nekadar zor durumda olan insanların hikayelerini okuyoruz biz çok şanslıyızki sağlıklı bebeklerimiz var varsınlar uyumasınlar sağlıklı olsunlarda nasıl olsa bugunler gececek rabbim bütün zorlukda olan annelerin yardımcısı olsun inşallah

Son düzenleme:
benim bi kızım bi oğlum var...
kızım prematüre doğdu 31 haftalık şu an 4,5 aylık... aşırı gazlı biçocuk ve kakasını kendisi hiç yapamıyo...
4 günde bir zorla fitille yapıyo...
gündüz gözünü bir açar akşama kadar hiç susmaz sürekli kucağımda ya da ayağım da... ama son günlerde sab simplex sayesinde geceleri uyuyor..
ama bi de oğlum var işte o da 14 aylık daha...azı dişleri geliyo acayip mızmız... o da gündüz hiç uyumaz.. gece de 50 kere kalkar... mama içer su içer kendini pışpışlatır..
yani kızlar beterin beteri var...kaydirigubbakcemile3

Kızlar haklısınız beterın beterı var sukretmem lazım doğru ama işte bzen sınırlerım yıpranıyor yenık düşüyorum..dün gece de kulagını yırttı uykusunda aglarken :( aysonu doktora gıdecegız asısı var soracagım tekrar.. telefon actım doktorumuz her bebek farklıdır huy yapar vb..dedı yanı 3 yasına kadar uykusuzlugu hastalık olarak görmuyorlarmıs normal bır durum dedı.inşallah duzelır ..sab simplex nedır bu arada ?

sab-simplex almanyada üretilen bir gaz giderici.biz ordan getirtmiştik ama burada da bulunuyormuş.bazı eczaneler getirtiyormuş.mersinde varsa Bursada mutlaka vardır.Ayyyyy bursa diyince kötü oldum.Bilecikliyim de ben.özledim memleketimi...neyse.......ben de kullanıyorum sab-simplextenten.özellikle gece 12 mamasına katıyorum.gece de işte yukarıda yazdığım sıklıkta uyanıyor.

Ya aslında bende gaz mı acaba dıye süphelenıyordum ama o kadar ılgınc kı kucagıma alırsam uykusuna devam edıyor..saka gıbı yerıne bıraktıgım gıbı aglıyor..rezen ıcırıyorum ..ayaklarını bıraz yuksege yatırmayı denemedım ama bu gece yapacagım..sarhos gıbı gezıyorum gunduzlerı..hayır yuzunu yırttarak uyanmasını da anlamıyorum kı neden yapar resmen ellerıne eldıven gecırmek zorunda kalıyorum..mılletın bebeklerı nasıl uyuyor ya gece 1 kere kalkıyor ..off bu ne zman duzelecek kı ya 25inde 5 ayı doluyor çokta ufak sayılmaz kı ya...ne kadar dayanabılecegım bılmıyorum

aynı sorun tıpatıp aynı benim durum da :S üstelik 3 aydan sonra gaz sorunu da azalmıştı...şimdi yine aglayarak geçen günler ve üstüne cabası uykusuzzz geceler :S ne yapacagız biz kızlar ya :Ssenağlama

slm arkadaşım eczane deneyimim olduğu için ilaçlar hakkındaki sorularınızı rahatlıkla cewaplayabilirim.bu arada sab kaçak bi ilaç gaz sancıları için kullanılıyoo.iyi bir ilaç be de almıştım oğlum için ama çok şükür gerek kalmadı kullanmaya 1-2 kez kullandım we tarihi geçmesin diye ihtiyacı olan birine werdim.ben oğlumda uyku problemi hiç çekmedim ama sana tawsiyem gazdan falan değilse we açlıktan da değilse bi de yalancı meme wermeyi dene.benimki emiyoo we çok rahat oluyoo.derin uykuya dalınca ağzınan atıyoo we sabaha kadar da uyuyo maaşaAllah.bi de bu yöntemi dene merak etme bıraktırırsın biraz toparlayınca öyle de söyledikleri gibi çok da zor değil bıraktırmak.emin ol eğer başka bir problemi yoksa tabi ki çok rahat edicen.sağlıcaklaa...

4 aylık bebeğım gece doymasıns rağmen her 2 stte bir uyanıyor altıda temiz gazıda yok sanırım alışkanlık haline getirdi gündüzleride tabi ki uzun uykular uyuyor böyle bir şikayeti olan var mı arkadaslar

Back