Premature Bebekler bebeğim uyumuyo..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
156
İstanbul
slm arkadaşlar,29 haftalık doğan 3 aylık bi oğlum var.şükür şuan iyi.ama 1 haftadır geceleri hiç uyumuyo.gece 11 den sabah 4 e kadar uyanık kalıyo.bazen ağlıyo bazen oynuyo kendi kendine.ama kucak istiyo genelde.bu kadar küçük bi bebek ki prematüre bu durum anormal değilmi sizce.gündüzde baygın gibi uyuyo acıksa bile ağlamyo,en kaldırıp içiriyorum sütünü.iştahsızda,bazen 30cc bazen 70 cc içiyo.sizin bebekleriniz bu aydayken kaç cc içiyodu ya da içiyo.
bide bu kadar küçük bi bebek kucağa alışır mı kızlar?
yardım edin arkadaşlar,doktoruna mı götürsem ki geçen hafta ordaydık doktor korkma gelişimi normal dedi ama yinede tedirginim..

canım gündüzleri daha az uyutmaya çalış..
gündüz çok uyuyorsa
uykusunu aldığından gece uyumuyordur..
gündüz aydınlık ve gürültü olsun yattığı yerde..
gece ise loş ışık ve sessizlik olsun..
gece gündüz farkını öğrenmiş olur böylece..
dediğim gibi gündüz daha az uyut ve uyanıkken oyna bebeğinle..
doktorun gelişimi normal demiş canım..
sıkıntı yapma..yavaş yavaş alışıyorlar ..
benimki 5 ayına girecek halen 140 cc alıyor 1 öğünde , gece ise 100
ama gelişimi iyi..

Bebeğin eğer kronolojik 3 aylıksa düzeltilmiş 15-20 günlüktür. Bu dönemlerde gaz sancıları (kolik)başlamış olabilir. Bu kadar küçük bebeklerin kucağa alışma gibi bir sorunları olmaz canım. O kucak istedikçe kucağına almanı tavsiye ederim.

Bunu bende kızımda yaşadım canım ne yaptıysam uyumadı dr a götürdük reflüsü var dedi ar mamaya geçtik durum değişmedi 1 ay sürdü 1 ay sonra her şey bitti sabırlı olmaya çalış bebişinin rahatlatacak konumlar bulmayı dene ani rahatlamalar için yanında fön makinesini çalıştır bunuda dr muz önermişti çok kriz ağlamalarında denedik susuyordu kolay gelsin canım

ccanım ya allah bagışlasın .........benımde 29 haf dogan üçüz kızlarım var bı ay olucak kuvezdeler senınkıler ne kadar kaldı.............canım al kucana sev bolbol ınş bıseyı yoktur .........gazı vardır belkı ...........sıfa vers rabbım ın ş tum bekleyen anneklerı kavust bebeklerıne

bu aylarda aynı şeyleri bizde yaşadık biraz zamana ihtiyacın var büyüdükçe düzene girer ben gece yarısı kalkıyodum sabaha kadar oynuyoduk yada beraber oturuyoduk

Benim kızımda başlarda aynı senin bebeğin gibiydi.1 ay boyunca sabaha kadar uyumazdı ve hep kucakta durmak isterdi.Kucakta uyuyup yatağına koyunca hemen uyanırdı.Ama şimdi hepsi geçti,çok şükür kendi kendine uyuyor,geceleri de uykusu iyi maşallah.Bence o dönemlerde bebekler güven duygusunu hissetmek istiyorlar,ne bileyim sonuçta uzun bir süre bizden ayrı kaldılar.Ben bütün gün kucağımda taşıyordum ilk zamanlar,o kadar özlemiştim ki onu.Şimdi kucak falan istemiyor pek,bazen gezdirilmek istiyor sadece.Beslenme konusunda da pek farklı değiliz,benim kızım da çok fazla içmiyor mama,kilosu da çok değil zaten.Ama doktoru gayet sağlıklı olduğunu söylüyor ya bu yeter.

canım bebekler sürekli degişiyor benim kızım 8 aylık olacak ve bu zamana kadar son 2 gün hariç her gün sabahlıyordum.hanımefendi gündüzleyinde gece gibi uyuyor.gündüz uyutmamayı denedim bastı yaygarayı kucagımız da uyuyup kaldı.2 gündür düzene girdi.yapabilecegin bir şey yok bana göre.bbek belirliyor herşeyi.

sağolun arkadaşlar..
bbeğim bikaç gündür gece iyi uyuyodu ama dün gece yine hiç uyumadı.yani bazı günler güzel uyuyo bazen hiç uyumuyo geceleri.geçiş dönemi,ndeyiz sanırım gece gündüz farkını öğrenecek bebeğim inşallah.
bu arada kusması çok,doktora götürdük bi problem yok korkma dedi.ama çok üzülüyorum bazen ne yese çıkarıyo sonrada içmiyo sütünü 5 saat aç kalıyo bazen.
doktora gece beslenmesini sordum,annelerin en çok yaptığı yanlış gece uyuyan bebeği zorla uyandırıp beslemeye çalışmaları dedi.bebeğin artık büyüdü,kendisi uyanmadan sakın uyandırıp beslemeye çalışma.uyuması o anki beslenmesinden daha yararlı ona dedi.zaten ben zorla uyanndırınca içmiyo sütünü.bikaç gecedir bende öyle yapıyorum uyanmadan zorlamıyorum beslemek için.4 saate kadar kendisi uyanıyo zaten.
sizde aynısını mı yapıyosunuz kızlar?
dün gece uyumadı kustu içtiği sütleri ve bu saate kadarda ne mama ne süt fazla içmesi.şuan uyuyo ama çok üzülüyorum beslenemedi bugün diye.sabahta içtiklerini çıkardı çünkü.
bebeği kusan var mı yaa ne yapmalıyım?

canım çok geçmiş olsun,sabretmen gereken bi dönemdesin.inşallah bebeklerin yakın zamanda sana kavuşacak annesi.
benim oğlum 35 gün yattı hastanede 16gün makinaya bağlı kaldı.şuan çok şükür iyi.darısı sana canım,moralini bozmaman elde değil biliyorum ama onlar için güçlü ol canım.rabbim yardımcın olsun...

Bilirim çok zor,benim bebeğim de çok kusuyordu,gece uyuyamıyorduk korkudan boğulur mu diye.AR mama kullanıyoruz,aptamil ve bebelac'ın var.Doktoruna danışıp onu kullanabilirsin,çok rahat ettik biz.

benimde bebeklerim çok kusuyor bu arada benimkiler üçüz ikisi çok kusuyor ama doktor erken doğdukları için reflüleri var normal dert etme demişti eğer kilo alımı normalse hiç dert etme geceleri artık bende uyandırmıyorum çünkü uyandırıncada içmiyorlar en iyisi kendilerinin uyanıp istemesi o zaman içiyorlar

canım cok sagol .....evet sabır gerek..........ınş ya ama kırk gun oldu hala oksıjen alıyolar tamamen cıkıp beslenseler ınş ...........tum bebekler kavusur ınş annelerıne canım cok sagol...............
edıka nasılsın canım nasıl bebışler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…