bence yüzüstü yatırmayın ne olur ne olmaz,penye battaniyesiyle hafiften kundak yapın mis gibi uyur.bütün bebekler böyle yapar,bebeğiniz normal.Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bazen yan yatırsam da evet sırt üstü yatıyor genellikle kolları bacakları da açıyor adeta uçuyor gibi ve bir anda irkiliyor çok korkutuyor beni.Yüz üstü yatmasının bir sakıncası yok değil mi ? Nefessiz kalır diye çok endişeleniyorum paranoyak olacağım bu gidişle
Bizim kız 2aylık, ilk ay nasıl yatırsam uyurdu. 1.aydan sonra kucağımda yarım saat bir saat uyuyan bebeği sırt üstü yatırınca 10dk da uyanıyor. Bize özgü mü diye araştırdım ve okuduğum kadarıyla sırt üstü yatınca moro refleksi devreye girip bebeği uyandırırmış. Bu refleks 6.aya kadar da devam edermiş. Yüzüstü yatırmanın riski ise ilk ay bebekler kafalarını tutamadıkları için yüzüstü yatınca burunları kapanıp nefes alması engellenirmiş. Ancak yumuşak olmayan bir yatakta ve bebek kafasını çevirebiliyorsa zararı yokmuş. Eğer yine korkarsanız bir süre sadece gündüzleri bu şekilde deneyebilirsiniz. Amerikalı çocuk doktoru harvey karp diyor bunları hatta isterniz siz de netten bakın. Kızım günlerce uykusuz kalıyordu şimdi genellikle yüzüstü ve yan, derin uykuya daldıktan sonra sırt üstü yatırıyorum. Uykusunu alıyor çok şükürÇok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bazen yan yatırsam da evet sırt üstü yatıyor genellikle kolları bacakları da açıyor adeta uçuyor gibi ve bir anda irkiliyor çok korkutuyor beni.Yüz üstü yatmasının bir sakıncası yok değil mi ? Nefessiz kalır diye çok endişeleniyorum paranoyak olacağım bu gidişle
Merhaba. Oncelikle gecmis olsun. 3 yil once paylasmissiniz umarim iletisim kurabiliriz buradan. Nasil bir surec oldu-ne zaman geciyor- ne gibi onlemler aldiniz yardimci olur musunuz rica etsem.Su an 6 haftalik bir kizim var ve ayni sekilde bu sorunu var; yani uykuya yatirdiktan 10-15 dk sonra kol-eller ve bir bacakta irkilme-sicrama oluyor ve aglayarak uyaniyor. Her dakika onu oyle uyuyamiyorken gordukce kahrolup agliyorum, aklima kotu seyleri getirmemeye calissam da olmuyor..
Fenilketorini testi olmuş muydu bebeğiniz?Herkese iyi akşamlar
28 günlük bir erkek bebek annesiyim.Sorunum hatta beni benden alan en büyük problemim (Allah beterinden saklasın) oğlumun uykuya dalma aşamasında sıklıkla irkilmesi.
Doğduğu günden beri uykuya dalarken irkiliyor ve elleriyle bazen de ayaklarıyla sıçrama hali geliyor.
Gazlı bir bebek ve kaka yapmakta da zorlanıyor ben bununla ilgili olup olmadığını merak ediyorum.
Bu nedenle uykuları çok düzensiz dakikalarca kucağımda sallayıp uyutup yerine bırakıyorum ancak aradan 10-15 dakika geçmeden irkilip uyanıyor benzer durumu yaşayan ya da bilgisi olan var mı ?
Fenilketorini testi olmuş muydu bebeğiniz?
Yeni doğanlara standart yapılıyor diye biliyorum ama yinede emin olmak gerek.
Kimin neyi taşıdığını bilemeyecegimiz için bu test her bebege yapıliyor.Topuktan alınan kan ile yapılan testleri diyorsunuz sanirim evet hepsi yapıldı.
Fenilketonüri kalıtımsal bir durum zaten anne ve babanın her ikisinin de taşıyıcı olması gerekli diye biliyorum
Merhaba bizde bir sene sonra aynı sorunü yaşıyoruz sizinle aynı duygular içindeyim bilgi verirseniz çok sevinirim geçti mi bizim 40 çıktıktan sonra başladı çok üzgünümMerhaba. Oncelikle gecmis olsun. 3 yil once paylasmissiniz umarim iletisim kurabiliriz buradan. Nasil bir surec oldu-ne zaman geciyor- ne gibi onlemler aldiniz yardimci olur musunuz rica etsem.Su an 6 haftalik bir kizim var ve ayni sekilde bu sorunu var; yani uykuya yatirdiktan 10-15 dk sonra kol-eller ve bir bacakta irkilme-sicrama oluyor ve aglayarak uyaniyor. Her dakika onu oyle uyuyamiyorken gordukce kahrolup agliyorum, aklima kotu seyleri getirmemeye calissam da olmuyor..
Sorununuz nedirMerhaba bizde bir sene sonra aynı sorunü yaşıyoruz sizinle aynı duygular içindeyim bilgi verirseniz çok sevinirim geçti mi bizim 40 çıktıktan sonra başladı çok üzgünüm
2 aylık kızım var yaklaşık 20 gündüruyku esnasında sıçrama iekilmesi ile uyanmaya başladı 2 kez eeg çekildi sorun görünmedi hala ilk dönemdeki kadar olmasa da devam ediyorSorununuz nedir
Bir konuya daha yazdınız sanırım oradan cevap verdim size2 aylık kızım var yaklaşık 20 gündüruyku esnasında sıçrama iekilmesi ile uyanmaya başladı 2 kez eeg çekildi sorun görünmedi hala ilk dönemdeki kadar olmasa da devam ediyor
Evet çok teşekkür ederim cevap için bi şekilde tecrübe etmiş birilerini okuyunca yazmak istedim çevremde bu kadar yoğun sicrama yaşayan bebek yok ama buradaki yazan arkadaşlarda yaşamışlar bu durumuBir konuya daha yazdınız sanırım oradan cevap verdim size
Valla sıçramayan irkilmeyen bebekler de olduğunu ben ilk kez burada duydum.bu okadar normal birşey ki.hani bebek ağlar,altına yapar,emer....bunlar gibi normal yaniEvet çok teşekkür ederim cevap için bi şekilde tecrübe etmiş birilerini okuyunca yazmak istedim çevremde bu kadar yoğun sicrama yaşayan bebek yok ama buradaki yazan arkadaşlarda yaşamışlar bu durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?