Bebeğim uykusunda çok sinirli..

Yenianne59

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2017
1.421
983
Herkese merhaba uzun zamandır konu açmıyordum bana bir fikir verin ne yapacağımı bilmiyorum 23 aylık oğlum var ne yaparsam uyuyamıyorum ayağıma yatmıyor bahaneler buluyor bir şekilde uyutyorm sonra gece uyandığında es kaza sinr krizleri geçiriyor bağrıyor kendini ordan oraya atıyor benim dediklerimi hiç duymuyor çocuğum resmen gündüz başka biri neşeli sevecen gece canavara dönüşüyor eşim bile sürekli diyor ki kim der gece ki çocuk bu diye napıcamı şaşırdım az önce uyandı sinrle dönüyor çığlık atarak bacaklarını duvara kaldırıyor kendini geri atıyor 😥

Uyku terörü olabilir mi bahsettiğiniz ? Bir doktorla görüşmenizde fayda var o sizi yönlendirecektir.

Gece terörü diye bir şey var çocukların yaşadığı bunu bi araştırın dilerseniz. O anlarda nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilirsiniz en azından. Kısa zamanda bir psikologdan da yardım almanızı tavsiye ederim. Aynı zamanda gün içerisinde çocuk ne kadar çok çizgi film izleyip çok uyarana maruz kalıyor? Dışarı çıkıp enerjisini stresini atabiliyor mu? Bunlarda önemli

Gece terörü diye bir şey var çocukların yaşadığı bunu bi araştırın dilerseniz. O anlarda nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilirsiniz en azından. Kısa zamanda bir psikologdan da yardım almanızı tavsiye ederim. Aynı zamanda gün içerisinde çocuk ne kadar çok çizgi film izleyip çok uyarana maruz kalıyor? Dışarı çıkıp enerjisini stresini atabiliyor mu? Bunlarda önemli
Doğduğunda n beri çizgifilm izlemeyi hep reddetti izlemeyi sevmiyor benim takıntım yoktur izletmicem diye bazen işimi yapmak icin açmak istiyorum ama asla bakmıyor şurada 1 aydır 1 tane izliyor onu izlemesine 10 dk belki dışarı yaz boyunca hep cıktı saatlerce vede yeşillik çimenlerde parklarda ona ramen böyle çok kücük bebeklikten beri yani napıcamı şaşırdım artık nasıl yaklasıcam bilemedim

Eminim çokca ilgileniyorsunuzdur. Bazen sebepsiz yerede dönemsel olabiliyor böyle şeyler. Yinede bir profesyonel yardımı almakta bir fayda var.Siz yinede uyaranı azaltın. Uyku saatleri nasıl? Uykusunu yeteri kadar alabiliyor mu? Çok üzüldüğü bir şey ya da büyük bir değişim yaşadı mı son zamanlarda? bu soruları bi düşünün bakalım bunlar size belki ışık olur

Doğduğu andan itibaren ondan şüpheleniyorum çünkü aşırı sinirli sanki başka biri var karşımda
Takipli doktorunuz var mu görüştünüz mu bu konuyu. Öncelikle iyi bir çocuk doktoruna götürün sonrası için psikolog vs yönlendirmesini doktor yapar diye düşünüyorum.
Uyku terörüyse eğer zaten yaptıklarını bilinçli yapmıyordur, şu an için doktora gitme imkanınız yoksa bu konuyu detaylıca araştırabilirsiniz

Siz nasılsınız ev içerisinde, eşinizle iletişiminiz varsa başka çocuğunuz onlarla olan iletişiminiz nasıl?

Gündüz öğle uykusu yapıyor mu? Kaçırdığı oluyor mu? Bu dönemlerde benimde oğlum çok direnirdi uykulara hala da öyle. 0-3 yaş arası bebekler hep meraktalar işte. Aşırı yorgunluk aşırı uyaran sebebiyle olmasından dolayı söyledim. Bir de bu gibi durumlar genelde yattıktan 2-3 saat sonra gibi belirli bir düzende çıkar. Uyku geçişlerinde. O süreyi takip ederseniz süre gelmeden yanına gidip destek vermek uykusuna geçisinde yardımcı olabilir

Eminim çokca ilgileniyorsunuzdur. Bazen sebepsiz yerede dönemsel olabiliyor böyle şeyler. Yinede bir profesyonel yardımı almakta bir fayda var.Siz yinede uyaranı azaltın. Uyku saatleri nasıl? Uykusunu yeteri kadar alabiliyor mu? Çok üzüldüğü bir şey ya da büyük bir değişim yaşadı mı son zamanlarda? bu soruları bi düşünün bakalım bunlar size belki ışık olur
Memeyi ve emziği bıraktı uykusu gece düzene girmişti cok güzeldi birden böyle oldu emzikten sonra

Takipli doktorunuz var mu görüştünüz mu bu konuyu. Öncelikle iyi bir çocuk doktoruna götürün sonrası için psikolog vs yönlendirmesini doktor yapar diye düşünüyorum.
Uyku terörüyse eğer zaten yaptıklarını bilinçli yapmıyordur, şu an için doktora gitme imkanınız yoksa bu konuyu detaylıca araştırabilirsiniz

Siz nasılsınız ev içerisinde, eşinizle iletişiminiz varsa başka çocuğunuz onlarla olan iletişiminiz nasıl?
Eşimle aram cok iyidir cocuk konusunda bana cok yardımcı olur takipli doktorumuz var hatta cok iyibir doktor başhekim kendisi uyku problemlerinizi cok kücüklükten beri söylüyoruz ama hep ataktı dişti diye geçti ve baska doktorlarımız da oldu onlarda üstünde durmadı

Gündüz öğle uykusu yapıyor mu? Kaçırdığı oluyor mu? Bu dönemlerde benimde oğlum çok direnirdi uykulara hala da öyle. 0-3 yaş arası bebekler hep meraktalar işte. Aşırı yorgunluk aşırı uyaran sebebiyle olmasından dolayı söyledim. Bir de bu gibi durumlar genelde yattıktan 2-3 saat sonra gibi belirli bir düzende çıkar. Uyku geçişlerinde. O süreyi takip ederseniz süre gelmeden yanına gidip destek vermek uykusuna geçisinde yardımcı olabilir
Gündüz öğlen uykusunda uyanınca gece gibi yapmıyor ama hafif sinir var cünkü en fazla 40 dk uyuyor ve sadece herseye hayır diyor. 2 yasında olacak artıkve hep uyku uyumak istemiyordu hala istemiyor yatıramıyorum reddediyor hep uykuyu uyucağı zaman uykusunu açacak şeyler yapıyor

Bu sanirim gece terörü. Bunu bende yaşadım. Sakinlesene kadar müdahale etmeyin çünkü gozleri açık olsa da kendinde değil. Ben sürekli dua okudum. Son durulama suyuna sirke katin. Evi komple süpürün kırıntı olmamasına dikkat edip akabinde sirkeli suyla evi de silin.
Benimki bunlarla azaldı en nihayetinde hacamat ile son buldu çok şükür.
Tv izletmeyin çünkü ufak oldukları için neyden korkuyorlar anlamayabiliyoruz.
En kısa zamanda geçer ins. Çok üzücü bir durum Ben bu yüzden ağladiğimi biliyorum. Sabırlı olun hiç kızmayın çocuğa. Ben evde kuran da açar dinlerim sesli.

X