Bebek Beslenmesi Bebeğim uyanıkken mama yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mimarice16

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
121
52
18
31
4 buçuk aylık bebeğimi mamayla besliyorum. Ancak sadece uyuduğunda yiyor uyanıkken diliyle ittiriyor, tükürüyor yemek istemiyor. Farklı biberon da denedim farklı mama da yine aynı. Hipp ve sma verdim aynı tepkiyi veriyor. Kullandığınız bebeğin sevdiği mama markaları var mı mamayı mı sevmiyor anlamadım. Uyutmaya uğraşması ayrı dert, uyuduğunda mama yerken uyandıysa yandık bi daha uyut ayrı dert. Ne güzel uyuyan bebeğimi mama vermeye zorladığım için uyandırıyorum gibi oluyor çok üzülüyorum ancak iyice daldığında yiyor, diğer türlü yine uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım :(

Tavsiye edeceğim en iyi mama markası evolvia.ayrıca ek gıdaya başla belki de mama istemiyor. Bisküvi ez , hafiften çorbalara başla gecikmişsin bile

Tavsiye edeceğim en iyi mama markası evolvia.ayrıca ek gıdaya başla belki de mama istemiyor. Bisküvi ez , hafiften çorbalara başla gecikmişsin bile
evolivayı da denedim onu da istemiyor. ek gıdaya 6 aydan önce geçmek istemedim zaten biraz erken doğdu hazır olduğunu düşünmüyorum

evolivayı da denedim onu da istemiyor. ek gıdaya 6 aydan önce geçmek istemedim zaten biraz erken doğdu hazır olduğunu düşünmüyorum
Mama istemediğine göre ek gıdaya hazır bence , sen hafiften hafiften mama kıvamında tarhana vs yapmayı başla derim ben yine de erken doğum ile bi alakası yok ki bu konunun (:

Mama meme reddi dönemimde.
Geçici bir süreç panik yapmayın.
Biberon kaşıklarla deneyin.
Çağ kaşığıyla çorba kasesinde verdiğimi hatırlıyorum.
Mamadan dolayı zaten su da içiyordur.
Kaşıkla bir mama bir su verirseniz, su gelecek diye ağzını açma ihtimali mevcut/

Biberon başlığını kontrol edin küçülmüş olabilir. Ayrıca atak haftasında da olabilir. Bende yaklaşık 10 gün kadar yaşadım benzer bir durumu. Hem atak bitti,hem biberon değiştim normale döndü.

Geçabelirsin. Mama ile beslenen çocuklar özellikle 5. Ayda doktorunda tavsiyesiyle ek gıdaya başlayabiliyor. Benim bebeğim de 33 haftalık doğdu. Anne sütü mama ikilisi arasnda 5. Aya kadar geldik.. son 4. Ay mama ve meme almıyordu istemiyordu. Doktorum mama aldığı için 5. Ayda ek gıdaya başlattı.. 6. Aya girdik ek gıda ve anne sütü günde 1 kere mama gidiyoruz.. açıkçası kakası kilo alımı henşeyi de düzeldi çok şükür..

Back