Bebeğim ultrasonda elini açmıyor

polen yldz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2024
7
0
30
Merhaba arkadaşlar. 24 haftalık hamileyim ve detaylı ultrasonda bebeğimin sağ elinin baş ve orta parmağını açmadığını söyledi doktorumuz. Sol elini açık 2 kez gördük ama daha sonra hep kapalıydı. Gelişiminin normal olduğunu başka her hangi bir bulgu olmadığını söyledi. Genlere bakılması için aminyosentez önerdi ama düşük tehlikelisi olduğu için kabul etmedik. Ama ya bişey varsa korkusundan uykularım kaçıyor.. benimle aynı durumu yaşayan var mı? Nasıl bir süreç izlediniz ? Doğumda bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza aldınız mı?

Doktorlarda herşeyde hemen anneyi korkutuyor.
O an öyle yapması direk birşey olduğu anlamına gelmiyor.

Bu durum üstüne 3 gün boyunca günde 2 kez takip yapıldı ve 4 farklı doktora gittim. Hepsi elini tam açık görmedi. İşaret parmağını, yüzük ve serçe parmağını açıp kapatıyor ama tam haliyle hepsini açık göremediler

Çok ilginç.
Hiç duymadım böyle bi bulgu
Benim ikizlerimden biri karnımdayken eli hep yumruk şeklinde alnındaydı,doğdu yine öyle yatıyordu genelde
Doktor neden böyle bişey dedi ki şaşırdım

Allah'ım ayıpsız amansız doğurmayı nasip etsin inşallah. Detaylı ultrasonu devlette mi özelde mi yaptırdınız?

Özelde yaptırdım. Perinatoloji ye devlete gittim. Sol elini açıp kapattı fakat sağ eli tam olarak açık görülemedi
Benim de yıllar önce arkadaşıma çocuğun eli yok demişlerdi. Çocuk hiçbir sıkıntısı olmadan doğdu. Siz dualar edin , sadakalar verin. Rabbim ayarlar, düzeltir inşallah

Belki de açmak istememiştir bilemeyiz ki. Benim de sol kulağını görememişti sonradan karnımı mıncıkladı yürüttü 1 saat merdiven in çık dedi anca öyle gördü. Sağlıklı çok şükür.

Açmak istememiş olabilir belki elini kapatmayı seviyor ben olsam bende ambiyosentez yaptırmazdım. Ayrıca artık 24 haftadasınız diyelim ki amniyosentez yaptırdınız ve sonuçta Allah korusun bi hastalık çıktı , gebeliği sonlandıracak mısınız ?

Trizomi18 bulgusu olabilirmiş ve bu tür bi hastalıksa düşükle yada doğumdan sonra ölüyormuş yaşama şansı olmuyormuş. Oyüzden korku doluyum..

Trizomi18 bulgusu olabilirmiş ve bu tür bi hastalıksa düşükle yada doğumdan sonra ölüyormuş yaşama şansı olmuyormuş. Oyüzden korku doluyum..
Ama olmayadabilir ? Ve hastalık olması hastalık olmaması ihtimalinden daha düşük. Bu tarz şeyler olabiliyor. İlla duymuşsunuzdur sizde bazen yapılan testlerde ve ultrasonda doktorların down sendromlu dediği çocuklar bir doğuyor hiç bir şeyi yok. Ya da şöyle kötü bir olay anlatayım size bir aile dostumuz , kadın dünya para döküp en iyi doktora gitti gebelik takibinde her şey çok normaldi , fetal dna testi yaptırdı hiç bir sorun çıkmadı , bebek bir doğdu doktorlar annesine gösteremedi önce. Çocuğun alnının ortasında kocaman bir çukur burnunun yeri kaymış bir şekilde , eller ve ayaklarda parmak yerlerinde küçücük et parçaları var ama parmaklar gelişmemiş. İç organlarının bazılarında sorun vardı. Bu çocuk 5 yaşında şu an ve sayısız ameliyat geçirdi.
Siz korkmakta çok haklısınız evet ama yapacak hiç bşr şey yok. Yapacağınız tek şey bebeğin doğumunu beklemek ve her şeyin yolunda olması için dua etmek. Bizler korktukça vücut kortizon salgılıyor ve bu da erken doğuma sebep olabiliyor ayrıca bebeğe zarar veriyor. Lütfen sakin olun. Siz ambiyosentez yapsanız ve Allah korusun bir hastalık öğrensenizde 40. Haftaya kadar kendinizi yiyip bitirmekten başka bir işe yaramayacak. Ama Eğer yok ben rahat edemem her türlü sakin kalamayıp kendimi yiyip bitireceğim diyorsanız ambiyosentez yaptırın. Etrafımda amniyosentez yaptıran çok insan oldu hiç biri de düşükle sonuçlanmadı. Yeterki iyi bir doktorda yaptırın.
Allahım bebeğinizi korusun , inşallah hiç bşr hastalığı yoktur

Merhabalar son durumunuz nedir acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…