Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim üç aylık olacak yarın ve son iki haftadır çok çok az beni emiyo:(((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

rozer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
98
2
28
İstanbul
bebeğim ilk iki ay beni emmeyi çok istiyordu ve sütüm az da olsa beni çok emiyordu ama iki hafta önce soğuk aldı ve o zmandan beri zorla göğsümü ağzına sokuyorum ki onda bile ağlıyo emmek istemiyor,aç kalmasın diye biberonla veriyorum sütümü sağıp ama beni emsin istiyorum :(( neden böyle oldu ki açlığa dayanamayacak gibi olunca mecbur emiyo o da biraz emip geri bırakıyo ...zorla ağzına sokmasam 5-6 saat bile dayanıyor...ne yapmalıyım,çok üzülüyorum:(

bebeğim ilk iki ay beni emmeyi çok istiyordu ve sütüm az da olsa beni çok emiyordu ama iki hafta önce soğuk aldı ve o zmandan beri zorla göğsümü ağzına sokuyorum ki onda bile ağlıyo emmek istemiyor,aç kalmasın diye biberonla veriyorum sütümü sağıp ama beni emsin istiyorum :(( neden böyle oldu ki açlığa dayanamayacak gibi olunca mecbur emiyo o da biraz emip geri bırakıyo ...zorla ağzına sokmasam 5-6 saat bile dayanıyor...ne yapmalıyım,çok üzülüyorum:(

üzülme canm çoğu bebek bu evreden geçiyo benm başıma gelince sadece benmki böyle zattim amaaynı durumu yaşıyan birsürü anne duydum sen üzülme bıkma ve ısrarla emzirmeye devam et muhakkak soğuk aldığı için iştahsız olabilir eğer gazlı bi bebekse veya kakasını rahat yapamıyosa emmekte zorlanır emme pozisyonuna gelince gazı aklına gelir,yada sadece tek hedefi seni zorlamaktır muhakkak çok üzülüyosun ama pas etme bide çok zorda kalmadıkça mama falan verme karnı doyar seni daha çok reddeder hee bide sütün azsa yada geç geliyosa ondanda yapabilir

Biberon kullanımına da dikkat et, onun ucunu rahat kavraması sütün daha bol gelmesi gibi sebeplerle bebekler kolaya alışıp anne memesinden uzaklaşabiliyorlar.Benim bebeğim de şimdi 4 aylık fakat 10 günlükken bir kez biberon vermiştim ev dışındaydık. Ardından mememi almadı ( meme ucu şaşılığı deniyormuş buna) resmen mememi biberon ucu gibi tutmaya çalışıyor ağzını açıp kavramıyordu haliyle sütü vakumlayıp çekmediği için süt gelmiyordu basıyordu yaygarayı. Memelerimin ucu zaten parçalanmış dünyam tersine dönmüş bir de o almayınca mahfolmuştum. Ben biberonu kaldırdım o gün akşama kadar ha bire mememi vermiştim çok inat etti fakat gece yarısı gibiydi hem çok çok acıktığından hem de sanırım başka çaresi kalmadığından emmeyi hatırladı ve hala ben korkudan biberonu elime alamıyorum.
Bence pes etme ha bire emzir sık sık, sakinleştir tekrar emzir. Emzirirken hafif sağa sola sallanıp mırıldan, pişş pişş yap yani elinden ne gelirse yap ama emzir biberonu 2. plana atmaya çalış. Zor bir süreç ama annelik işte, gönülden sabır ve sağlık diliyorum...

üzülme canm çoğu bebek bu evreden geçiyo benm başıma gelince sadece benmki böyle zattim amaaynı durumu yaşıyan birsürü anne duydum sen üzülme bıkma ve ısrarla emzirmeye devam et muhakkak soğuk aldığı için iştahsız olabilir eğer gazlı bi bebekse veya kakasını rahat yapamıyosa emmekte zorlanır emme pozisyonuna gelince gazı aklına gelir,yada sadece tek hedefi seni zorlamaktır muhakkak çok üzülüyosun ama pas etme bide çok zorda kalmadıkça mama falan verme karnı doyar seni daha çok reddeder hee bide sütün azsa yada geç geliyosa ondanda yapabilir

cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim...evet bebeğim kolikli ve kakasını zor yapıyor,ilk zmanalarda da sütüm yetmiyordu gece mama yemeden uyuyamıyamıyordu aç olduğundan....ama şimdi sütüm var o içmediğinde sağıp vrmek zorunda kalıyorum aç kalmasına dayanamadığım için ki bakıyorum ona yetecek kadar sütüm var aslında...umarım atlatırız bu evreyi çünkü aç olması da ,biberonu bana tercih etmesi de beni çok üzüyo,halbuki her türlü emzirmeyi deniyorum ,o zorlanmasın diye iki haftadır ayakta emziriyorum ..insallah emeklerim boşa gitmez ve biberona yenilmem:)

Biberon kullanımına da dikkat et, onun ucunu rahat kavraması sütün daha bol gelmesi gibi sebeplerle bebekler kolaya alışıp anne memesinden uzaklaşabiliyorlar.Benim bebeğim de şimdi 4 aylık fakat 10 günlükken bir kez biberon vermiştim ev dışındaydık. Ardından mememi almadı ( meme ucu şaşılığı deniyormuş buna) resmen mememi biberon ucu gibi tutmaya çalışıyor ağzını açıp kavramıyordu haliyle sütü vakumlayıp çekmediği için süt gelmiyordu basıyordu yaygarayı. Memelerimin ucu zaten parçalanmış dünyam tersine dönmüş bir de o almayınca mahfolmuştum. Ben biberonu kaldırdım o gün akşama kadar ha bire mememi vermiştim çok inat etti fakat gece yarısı gibiydi hem çok çok acıktığından hem de sanırım başka çaresi kalmadığından emmeyi hatırladı ve hala ben korkudan biberonu elime alamıyorum.
Bence pes etme ha bire emzir sık sık, sakinleştir tekrar emzir. Emzirirken hafif sağa sola sallanıp mırıldan, pişş pişş yap yani elinden ne gelirse yap ama emzir biberonu 2. plana atmaya çalış. Zor bir süreç ama annelik işte, gönülden sabır ve sağlık diliyorum...

cevabınız için çok teşekkür ederim ve o kadar güzel anlatmışsınız ki resmen kendimi gördüm yazdıklarınızda.ben de sütüm yetmediği için dr un tavsiyesiyle mama verdim ama kaşıkla yemediği için biberonla ama ondan sonra da beni emmemek için elinden geleni yaptı ,daha sonra mecbur emdi ama bu kez de az emmeye başladı ,ayakta pışpışlayıp emzirdim ,o uzanırken emzirmeyi deniyorum,ısrarla onun sağlıklı olması için kendimi de bebişimi de zorluyorum ...umarım biz anneler kazanırız hep:)))

biberon kullanmak zorundayım çünkü gece iki gibi ancak yatırabiliyorum emzirdikten sonra,sabaha karşı 5-5 buçukta tekrar emiyo ve o zaman sütüm bol oluyo gece uyuduğum için,ama akşama doğru yorgunluktan ki oğlum kolikli, butün gün kucağımda ve onu eşim akşam işten dönene kadar tek başıma büyüttüğüm için sütüm oldukça azalıyor,açlıktan ağladığında mama vermek yerine geceden sağdığım sütü vermek durumundayım,o da biberonla tabi:(

cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim...evet bebeğim kolikli ve kakasını zor yapıyor,ilk zmanalarda da sütüm yetmiyordu gece mama yemeden uyuyamıyamıyordu aç olduğundan....ama şimdi sütüm var o içmediğinde sağıp vrmek zorunda kalıyorum aç kalmasına dayanamadığım için ki bakıyorum ona yetecek kadar sütüm var aslında...umarım atlatırız bu evreyi çünkü aç olması da ,biberonu bana tercih etmesi de beni çok üzüyo,halbuki her türlü emzirmeyi deniyorum ,o zorlanmasın diye iki haftadır ayakta emziriyorum ..insallah emeklerim boşa gitmez ve biberona yenilmem:)

tam 3 aylıktı bebeğim 2gün hastanede yatmam gerekti bebeğimden ayrıldım diye çok üzüldüm ve sütüm gitti tekrar gelmesi için sürekli emzirmeye çalıştım azar azar gelmeye başladı ama bu sefer bebeğim emmek istemedi bir ay belki dahada fazla emsin diye hep ayakta emzirdim geze geze o inat etti ben pes etmedim çok üzüldüm tapiki ama sonunda orta yolu bulduk çok şükür bak buzamana kadar vakit geçmiş bence sen bumücadeleden galip olarak ayrılcan

tam 3 aylıktı bebeğim 2gün hastanede yatmam gerekti bebeğimden ayrıldım diye çok üzüldüm ve sütüm gitti tekrar gelmesi için sürekli emzirmeye çalıştım azar azar gelmeye başladı ama bu sefer bebeğim emmek istemedi bir ay belki dahada fazla emsin diye hep ayakta emzirdim geze geze o inat etti ben pes etmedim çok üzüldüm tapiki ama sonunda orta yolu bulduk çok şükür bak buzamana kadar vakit geçmiş bence sen bumücadeleden galip olarak ayrılcan

ayy inşallah canım yaa:)pes etmek yok

meraba rozer bebeğin ve sen nasılsın emzirme mücadeleniz ne durumda biraz düzelme varmı

Canım ben bunu 4 şubat 2012 de yaşadım.Yani o gün ciddi ciddi bebeğimin beni emmek istemediğini fark ettim. sADECE Uyurken emiyoprdu yada uyumak üzereyken. bende 3,5 saatte br ayağımda salladım emzirdim ve mama faşan vermedim. Sonuç mu kızım şimdi 15 aylık ve hala emiyo üstelik bluzumu açıp meme meme deyip kendisi emiypr. stres yapma bu günleride aşarsın inşallah. Anneliğin tadına var ben şimdi geçmişe bakınca üzülüyorum gerçi şuan da yemek yemek istemiyor. kısacası biz anneler herşeye hazırlıklı olmalıyız...

meraba rozer bebeğin ve sen nasılsın emzirme mücadeleniz ne durumda biraz düzelme varmı

msj ını yeni gördüm.Değişik pozisyonlarda denemeler yapıyorum,biraz daha iyiyiz ama nedense dicem ama nedenini biliyorum:)sağ göğsümden daha az süt geldiği için özellikle sağı emmek istemiyo:( bende o uykuluyken önce sağdan emziriyoum o farkına varana kadar:P birde pompayla arada sağıyorum artması için ama bilemiyorum doğru mu yapıyorum çünkü dr m çok sağarsan aksine azalır sütün dedi...:(

3.ayımızı doldurduğumuz gün farkettim bende beni emmek istemediğini...çok üzüldüm iki haftadır da sinirlerim laçkalaşıyor emziricem diye..bebeğimi çok zorlamak istemiiyorum,zorlarsam belki heppten soğuturum memişlerden diye ama sağlığı için emmeli benien az 6 ay...şimdi biraz daha iyiyiz tabi ...umarım b nde bi buıçuk yıl emziririm

msj ını yeni gördüm.Değişik pozisyonlarda denemeler yapıyorum,biraz daha iyiyiz ama nedense dicem ama nedenini biliyorum:)sağ göğsümden daha az süt geldiği için özellikle sağı emmek istemiyo:( bende o uykuluyken önce sağdan emziriyoum o farkına varana kadar:P birde pompayla arada sağıyorum artması için ama bilemiyorum doğru mu yapıyorum çünkü dr m çok sağarsan aksine azalır sütün dedi...:(

aynı şey bendede var hep sağ göğsümde daha azolur süt çoğu kişidende duyuyorum bende sebebini bilmiyorum ama.bizde emme sıkıntıları yaşadığımız zaman sağ tarafı pek almak istemiyodu orluyodum ama ben mesela 2 kere soldan emziriyodum bikere sağdan bu arada biraz daha sütdoluyodu çünkü.bide eğer bebeğini 2-3 saatte bir emziriyosan sağma bidaha çünkü sütün kesilmemesi için bu aralık yeterli eğer aralarda da sağarsan süt birikmez bebişin dahada zorlar emmekte

iyi ama ne kadar emse o kadar artıyorsa süt,sağı daha çok emzirmeliyim ki solla eşitlensin....??? e bide bişisorcam .sağda daha az süt olduğu için sağ göğsüm sola göre küçük..sende de var mı böle bişi?bide geçici midir kalıcı mıdır bu durum acaba????sütten kestikten sonra eski haline döner mi acaba???:((((

arkadaşım aynı konu benim başımda benimki 4 gündür emmiyo göhüslerim kasıldı ben bugun bende bebelac 1 kullanmaya başladım sende kullan bence başka çaremiz yok açlıktan maf oldular yaaaaa

iyi ama ne kadar emse o kadar artıyorsa süt,sağı daha çok emzirmeliyim ki solla eşitlensin....??? e bide bişisorcam .sağda daha az süt olduğu için sağ göğsüm sola göre küçük..sende de var mı böle bişi?bide geçici midir kalıcı mıdır bu durum acaba????sütten kestikten sonra eski haline döner mi acaba???:((((

dönmez bi göhüsün büyük biri küçük olur benim ilk çocumda öyleydi şimdi biri büyük biri küçük maleseff dar badi giydimmi sırıtsada :D

dönmez bi göhüsün büyük biri küçük olur benim ilk çocumda öyleydi şimdi biri büyük biri küçük maleseff dar badi giydimmi sırıtsada :D

ya ama bu haksızlık yaa ,başımıza gelen bunca şeyden sonra bide göğüslerimiz orantısız olacak...off yaaa,çatlak, kilo,doğum ağrıları,bebeklerimizin tüm nazı cazı yetmezmiş gibi vucudumuz inanılmaz deforme oluyo....bunalıma giriyorum yavaş yavaş kesin galiba:S

arkadaşım aynı konu benim başımda benimki 4 gündür emmiyo göhüslerim kasıldı ben bugun bende bebelac 1 kullanmaya başladım sende kullan bence başka çaremiz yok açlıktan maf oldular yaaaaa

bende milupa aptamil kullanıyorum ne yapiim ...ben kemdim koca kadın açlığa dayanamıyorum küçücük bebişim nasıl dayansın...

hemen hemen aynı şeyleri ben de yaşadım... üstelik sütüm fışkırdığı halde. cidden bebeğim biraz emip ağzını geri çektiğinde sütüm 10 cm kadar ileri fışkırıyordu... günde kaç kere göğüs pedi değiştiriyordum, bazen fark etmediğimde gömleğime geçiyordu ıslaklık...
peki ben ne yaptım? önce değişik pozisyonlarda emzirmeyi denedim. bebeğim en çok kuzu-koyun pozisyonunda emiyordu... o da 6-7 dakika... onu yatağa yatırıp kendim üstüne eğiliyordum... ilk 2.5 ay en az 15 dakika emen bebek 2.5 aydan sonra memeyi 2-3 dakika emip bağırıyor, başını çeviriyordu...
4 ay bitene kadar inat ettim sırf anne sütü verdim. emzirerek... 4 ay bitince yoğurt, sağma ve mamaya başladım... uykuluyken falan çaktırmadan emzire emzire 9 ay emzirdim toplam... ama tabi sütüm azaldı vs... yine de günde 0.5 çay bardağı da olsa 9 ayı bitirdik...
şimdiki aklım olsa ne yapardım? o dönem kendimi çok zorladım çok sıktım şimdiki aklım olsa direkt mamayı dayardım sağmayla falan da uğraşmazdım.. eğer psikolojiniz kaldırıyorsa kendinizi ve bebeğinizi zorlayın... kaldırmayacaksa mamaya başlayın. ne kendinizi ne bebeğinizi üzmeyin yormayın.
kimi bebekler nedense emmiyor, babannemin 6 çocuğu var 2si 2-3 yıl emmiş, 4ü 40 günlük olduktan sonra memeyi ağzına sürmemiş... yapacak birşey yok...

Back