Çocuk Hastalıkları Bebegim tikaniyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sweety22b

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
36
15
37
Arkadaslar lutfen bilgisi olan varsa yazsin bebegim 2 aylik ve normalde ve genel olarak uykusunda tikaniyor.ogurcek gibi dilini disari cikartiyor biz kaldirmasak bogulcak gibi olup nefesi kesiliyor. Doktora goturduk sadece anne sutu aliyor bir suru kan alindi rontgeni cekildi ama cok sukur hic nisi cikmadi sadece filmde cok fazla gaz oldugunu soyledi ve fazla kilo aldigini soyledi emzirme araligini ac dedi actim ama hala tikaniyor yememe icmeye dikkat ediyorum yan yuksek yatiriyorum ama hala ayni basina boyle bisi gelen goren duyan bi cozum bulan varsa nolur yazsin doktor 24 saat gozunuzu ayırmıcaksınız dedı resmen tetıkte yasıyoruz:KK43:

Merhaba. Sakin olun. Aynı şeyleri yaşadım. Bebeğim ağzına gelen bir şeyi yutmaya çalışıyor, nefesini toplayamıyor, yutkunup duruyordu beş dakikada bir. Boğulacak diye gözüme uyku girmiyordu. Sizinki fizyolojik reflü dedikleri şey de olabilir, mide gazını çıkaracakken gazla beraber sıvı da geliyor olabilir ağzına. Bizimkinin sebebi hayvan sütü alerjisi idi. Bir çok anneye benzer şeyler yazdım, çok uzun sürdüğü için tekrar etmeyeyim, isterseniz son mesajlarımı okuyabilirsiniz.

Size önerim bebeği iki saatte bir emzirin. Bir göğüs boşalmadan diğerine geçmeyin ki çok gaz yapan sulu sütü içmesin bebek sürekli. Sütünüz çoksa sütün rengi şeffaftan bulanığa dönene kadar sağıp atın, öyle emzirin bebeği. Hayvan sütü alerjisine karşı önlem olarak iki hafta süreyle süt, kaymak, krema, tereyağ, yoğurt, peynir ve paketli tüm gıdaları, kuruyemiş ve tropikal meyveleri yemeyin. Bebeğinizin durumu iyiye giderse yemediğiniz bir şeye alerjisi vardır. Allah kolaylık versin.

Merhaba. Sakin olun. Aynı şeyleri yaşadım. Bebeğim ağzına gelen bir şeyi yutmaya çalışıyor, nefesini toplayamıyor, yutkunup duruyordu beş dakikada bir. Boğulacak diye gözüme uyku girmiyordu. Sizinki fizyolojik reflü dedikleri şey de olabilir, mide gazını çıkaracakken gazla beraber sıvı da geliyor olabilir ağzına. Bizimkinin sebebi hayvan sütü alerjisi idi. Bir çok anneye benzer şeyler yazdım, çok uzun sürdüğü için tekrar etmeyeyim, isterseniz son mesajlarımı okuyabilirsiniz.

Size önerim bebeği iki saatte bir emzirin. Bir göğüs boşalmadan diğerine geçmeyin ki çok gaz yapan sulu sütü içmesin bebek sürekli. Sütünüz çoksa sütün rengi şeffaftan bulanığa dönene kadar sağıp atın, öyle emzirin bebeği. Hayvan sütü alerjisine karşı önlem olarak iki hafta süreyle süt, kaymak, krema, tereyağ, yoğurt, peynir ve paketli tüm gıdaları, kuruyemiş ve tropikal meyveleri yemeyin. Bebeğinizin durumu iyiye giderse yemediğiniz bir şeye alerjisi vardır. Allah kolaylık versin.
ya ben nasıl tesekkuretsem cok sagolun soyledıklerınızi mutlaka dikkate alıcam peki sızın ne zaman gectı inşallah cok uzun sürmemiştir dıye umut edıyorum

ya ben nasıl tesekkuretsem cok sagolun soyledıklerınızi mutlaka dikkate alıcam peki sızın ne zaman gectı inşallah cok uzun sürmemiştir dıye umut edıyorum
Rica ederim ne demek, hepimiz geçiyoruz aynı yollardan iyi kötü. Bir anneyi azıcık rahatlatabilmek çok kıymetli.

Benim bebeğim şu an dört buçuk aylık. Bu tıkanmalar birden bıçak gibi kesilmediğinden şu kadar sürdü diyemem ama 3 ayına yakın çok azaldı diye seviniyordum. Ben bir de o zamanlar sağa sola fışkıran sütümle baş etmeye çalışırken çocuğuma hep ön süt vermişim. Ön sütü dengeleyince süt diyeti yapmamama rağmen azalmıştı yutkunmalar. Ama sanırım bebeğin büyümesi sindirim sisteminin güçlenmesi de azalttı bu durumu.

Öncelikle geçici bir durum olduğunu umuyorum. İçiniz rahat etsin diye yine de bir doktora gözükmekte fayda var.

X