Bebek Beslenmesi Bebeğim Tam Olarak Besleniyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kaç kez emdiği değil emdiğinde ne kadar süt içtiği önemli.bunu da bilmen imkansız.kilo takibi yaparak anlayabilirsin ancak.benim bebeğim de 4,5 aylık,biz ek gıdaya başladık doktor önerisiyle.eğer doymadığını düşünüyorsan doktorunuzla görüşebilirsin.
bu arada aç çocuk ağlayacak diye bir şart yok.benim kızım 10 saat aç dursun açlıktan ağlamaz.yani ağlamıyor diye güvenme

Annenin sütü yetiyorsa doktorlar 6 aydan önce ek gıdaya başlama taraftarı değiller. yetmiyorsa mama takviye et diyorlar. ama en erken 4 aydan sonra da ek gıdaya başlıyorlar. sütünün yetip yetmediğini aylık kontrollerinden anlayabilirsin aslında. ilk 6 ayda en az ayda 450 gr almaları gerekiyormuş. almıyorsa süt yetmiyordur. ama pimpirikleniyor insan, bende başlarda doymuyor galiba diye çok kuruntu yaptım. bebişimin kontrollerinde baya baya doyduğunu gördük. sütümün az geldiğini düşündüğümde de daha çok emzirdim ve arttı. inatla mama vermeyeceğim dedim. annem çocuk aç, mama verelim istersen dedikçe hayır dedim. emzirdim ve ben kazandım. maşallah bebeğim 6 ayını yeni bitirdi ve bu aya kadar en az 1 ayda 800 gr aldı. kadınların %95 inde ilk 6 aya yetecek kadar süt olurmuş. eğer yetmiyorsa biraz psikolojik, biraz yetmiyor diye mama vermekmiş sebebi. ben bunu düşünerek çok inat ettim mama vermeyeceğim diye. ayrıca ısırgan otu çayı çok güzel süt yapıyor. yaş ısırgan daha iyi. günde 2 kere, en fazla 3 kere; bir tutam ısırgan otunun üzerine kaynar su dök 1 bardak (büyük bardak daha iyi:))5-10 dk demlensin. içine 1 çay kaşığı bal koy karıştır süper süt yapıyor. ne çok yazdım yahu.

elifsuyum,
bu kilo olayı doktordan doktora değişiklik gösteriyor malesef.sen 450 diyorsun,kızım geçen ay 500 gr almış doktor almamış diye neler etti.aynı zamanda başka bir doktor 400 gr gayet iyi diyor.insan neye inanacağını şaşırıyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…