• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim suya karşı direniyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraaydin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
132
0
116
İstanbul
aynen öyle arkadaşlar bebeğime su içiremiyorum her yolu denedim içmiyor kaşıkla verincede geri çıkarıyor ve ısrar edince ağlayacak gibi oluyor bırakıyorum neden böyle yapıyor 6 aylk şuan, 4. ayından beri uğraşyorum ihtiyaç duymuyormu acaba diyorum ama dudakları kuruyor doktorda en az 2 su bardağı içmesi gerek dedi anne sütü yok mama ve ek besin..hiç bebeği benim bebeğim gibi suyu reddeden oldumu? alışırmı sonra hastalanacak diye korkuyorum su böbrekleri için hatta bütün oganları için önemli sonuçta öyle değilmi?? suyu reddedende hiç duymamıştım ilk kendi bebeğimde görüyorum :((

oğlum DUHA ERıM de 14 ağustos 2009 doğumlu o da hiç içmiyor biberon kaşık hep denedim reddediyor olduğu gibi çıkarıyor her yolu denedim istemiyosa çıkarsın üstü bası ıslansın bıraktım belki azda olsa içiyordur diye-oyun yaparak denedim yine çıkardı napsakki 4 gün sonra dr kontrolümüz var bakalım dr ne dicek..

aynen öyle arkadaşlar bebeğime su içiremiyorum her yolu denedim içmiyor kaşıkla verincede geri çıkarıyor ve ısrar edince ağlayacak gibi oluyor bırakıyorum neden böyle yapıyor 6 aylk şuan, 4. ayından beri uğraşyorum ihtiyaç duymuyormu acaba diyorum ama dudakları kuruyor doktorda en az 2 su bardağı içmesi gerek dedi anne sütü yok mama ve ek besin..hiç bebeği benim bebeğim gibi suyu reddeden oldumu? alışırmı sonra hastalanacak diye korkuyorum su böbrekleri için hatta bütün oganları için önemli sonuçta öyle değilmi?? suyu reddedende hiç duymamıştım ilk kendi bebeğimde görüyorum :((
2 su bardağı mı???
ben 20 ml içirebilsem kendimi şanslı sayıyorum. hiç sevmiyor suyu. bizde de anne sütü yok. çirmenin bir yolunu ben de bulamadım damlalıkla veriyorum o zaman içiyor ama 10 ml falan içiyor. biberonla verdim bugün 20 ml içti. tabi ki su çok önemli ne yapsak ki ???

benim oglum hicbirsekilde su icmiyor 14 aylik oldu agzina su koydugunu hatirlamam ama bunun yerine hergun su biberonuna cayini meyve suyunu koyarim gun boyu aklina geldigince alir icer sizde su yerine icecek sivi ne olursa olsun verin derim mesela meyve suyunu 30-40 ml koyun biborana gerisinide su ekleyip icirtin yada cayinida öyle yaüabilirsiniz

2 su bardağı mı abartmış doktorunuz bence. ben çocuk gastrolojisine götürmüştüm su içmesi gerekmiyor mamadan meyve suyundan herseyden sıvı ihtiyacını zaten karşılıyor, kendisi içmek istediği zaman içecektir dedi ve gerçekten oğlum 20 gündür su içmeye başladı.. meyve suyunu ben suyla karıştırırdım o şekilde verebilirsin içinde rahat eder.

suyun tadıı tek başına sevmiyor olabilir 2-3 tane kayısı ile kaynattığı suyu vermeyi dene tatlı şeyleri daha kolay alıyolar

kendim için ıhlamur elma armut mandalina portakal nane karısımıkaynatmıştım DUHA ERıM e de ben içerken çay kaşığı ile verdim sevdi sonra biraz suyla karıstırdım çook azda olsa birkaç çay kasığı kadar içmeye başladı çok şükür

benim kızımda 6 eylül doğumlu .hiç suyu sevmiyor.1-2 kaşık veriyorum sonrasını tükürüyor.bende dra sormayı düşünüyordum.emziriyorum +mamada veriyorum bunlardan su ihtiyacını azda olsa karşılıyordur anma ek gıdaya başladık ve çok kabız oluyor.sanırım su içmemesininde payı var kabızlıkta.

benim kızımda 6 eylül doğumlu .hiç suyu sevmiyor.1-2 kaşık veriyorum sonrasını tükürüyor.bende dra sormayı düşünüyordum.emziriyorum +mamada veriyorum bunlardan su ihtiyacını azda olsa karşılıyordur anma ek gıdaya başladık ve çok kabız oluyor.sanırım su içmemesininde payı var kabızlıkta.
kabızlık için hipp in kuru erikli kavanoz mamasını tavsiye ederim.

kızlar bardakla vern döke saça alışıyorlar benim oğlum kaşık ve biberondan içmedi annem çay bardağıyla vermiş oyun sandı herhalde şimdi bardakla içiyor tabi tam tutamıyor biz yardım ediyoruz 9 aylık 3 aydır böyle

2 su bardağı mı.. akannehir

benimde bebeğim 3,5 aylık ve ilk 15 günden sonra sadece formül mamayla beslendi.
ayrıca prematüre kendisi.
bende mama yediği içn su vermeye çalışıyorudm ve sürekli öğürüyor, hatta kusuyordu.
doktora sorduğumda zorlama gerek yok; zaten mamayı da suyla yapıyorsun dedi.
illa için rahat etmez de içirmek istersen her yemeten sonra 1 çay kaşığı içir yeter demişti.

güzelim hiç tasa etme bebekler 8. ayda gerçeken suya ihtiyaç duymaya başlarlarmış. doktorumuz bize hep zorlamayın dedi. o ihtiyacı olduğunda içecektir. benimoğlum 9. ayda filan doğru düzgün su içmeye başladı. biberon da almıyodu. alıştırma bardağıyla verdim hep. şu anda suyunu anne sütünden ya da mamadan alıyordur zaten. sen yine de ara ara ver. zamanla alışır korkma.

2 su bardağı mümkün değil. doktor biraz abartmış. 2 yemek kaşığı bile zor içerler. ayrıca mehmet öz insanların günde 8 bardak su içmesine gerek yok, yediklerinden su alır diyorsa, zavallı su içmeyi bilmeyen bir bebecik nasıl 2 su bardağı içsin

sağolun arkadaşlar içimi rahatlattınız bugün aşı oldu oğlum sağlık ocağında ordaki doktorada durumu anlattım aynen sizinde dediğiniz gibi tükettiği herşeyden su alıyor yoğurttan bile dedi için rahat olsun dedi bende rahatladım arkadaşımın dediği gibi çay bardağıyla oyun yaparak birazda olsa gırtlağından su geçiyor inşalllah zamanla alışırlar doktor susuz kalmış bebeğin teninden bile belli olur kuru olur cildi hatta ağladığında gözünden yaş gelmez seninki gayet iyi öyle bir durumu yok dedi... buarada bu sorunu yaşayan nekadar çok kişiymişiz :)) tekrar teşekkürler arkadaşlar ilginize..

Back