Bebek Beslenmesi Bebeğim süt içmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hayyriyee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
7
0
16
İstanbul
6.5 aylık kızım var. sadece 2 ay anne sutu emdi.(sütüm kesildi) aptamil ile devam ettik. son bir aydır ağzına süt sokmuyor. (zaten gündüz uyanıkken süt içmiyor, biberon almıyor. sadece gece uyurken 60cc alıyordu). doktorum marka değiştirin dedi. herturlu markayı denedim. hiçbir şekilde ağzına almıyor.(sütün içine biskuvi koydum, pekmez koydum, vanilya esansı damlattım.) cok caresizim, benim gibi bu sorunu yaşayan annelerin yardımını beklıyorum.

devam sütüyle yoğurt yapılıyor o şekilde versen. bizimki sadece anne sütü aldı, ek gıdalara başlayınca devam sütü alıp yoğurt yaptık. hafif tatlı oluyor, önce öğürdü falan ama şimdi hup hup diye kaşıktan çeke çeke içiyor. içine üzüm koyarsan bayada tatlı olur sevebilir. belki kaşıkla yedirmek biberondan daha kolay olabilir.

yarım kilo günlük süte, Aptamil devam sütü 7-8 kaşık karıştırıp yoğurtla mayalıyorum. normal yogurttan tatlı oluyor ve bol vitaminli. tatlı meyvelerden katıp yediriyorum. özellikle üzüm suyuyla çok tatlı oluyor. benim kızım 3-5 gün zorlandı ama şimdi kendi yiyor. 3 gün içinde tüketmen lazım unutma ;)

Oncelikle cevap verdiginiz için cok tesekkurler. Benim gibi bu sorunu yasayan yok sanirim Dahada karamsarliga dustum.Rabbim baska dertler vermesin ama bir Anne olarak uzuntumu tarif edemem.ilk defa kulube uye olup msj atiyorum.tarifenizdeki gibi yogurdu mayalayacagim ancak doktorlar gunluk 500 CC sut icmeli diyorlar bu aya gore be begin. Inanamiyorum sadece bu sorunu Ben yasadigima.ilginize tesekkurler.annelerden cevap bekliyorum:-)

merhaba yanlız değisin aynı sorun bende var emmiyor biberonla bardakla içmiiyor öyle üzülüyorumki birde kendi süütm yani boşuna gidiyor

bir mucize olsa annelerden biri deseki Ben soyle yaptim ve icti seninkide mutlaka icerdese dunyalar benim olur kizim sut icmeden nasil buyuyecek biri ban a soylesin neolur.uzuntuden bittim.Ek mamalarida iyi yemiyor ayina gore geriden geliyor.Bi care neolur

Merhaba...Biz de hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz.Bebeğim 6 aylık ve gün içerisinde mamayı hiç bir şekilde kabul etmiyor.
Benim çözümüm sabah kahvaltısında pinar 6-12 devam sütünü bardakla vermek oldu.Oda sıcaklığında veriyorum çünkü ısınmış olarak kabul etmiyor.
Mamayıda aptamil 8 tahıllı ballı var kahvaltılık.Mamasını hazırlayıp aptamil 8 tahıllı ile karıştırıp veriyorum ve çok seviyor.
Akşam yatmadan muhallebi yapıyorum mama ile.Sma kullandığım dönem onu hiç kabul etmiyordu ama aptamil 2 yi çok sevdi ve bu şekilde kabul ediyor.Bazı akşamlar ise normal süt ile hazırlıyorum muhallebiyi.Meyvelerle tatlandırıp yediriyorum.
Gün içerisinde mutlaka 120-130 cc yoğurt yiyor.
Gece de 1 veya 2 kere 120 cc civarı aptamil 2 alıyor.Diğer mamaları kabul etmiyor.
Ayrıca beyaz peyniri de çok seviyor.Ondan da kalsiyum alıyordur muhakkak.

Şimdi bu günlük 500 cc işini önce kafanızdan çıkarın.İçmiyorsa 500 cc için kendinizi üzmenin anlamı yok.Tabi ki içse güzel olur ama olmuyorsada yapacak bir şey.
Bak ben hesabımı şu şekilde yapıyorum.
Kahvaltı : 100 cc pınar devam sütü veya 100 cc ile hazırlanmış aptamil 8 tahıllı ballı.
yoğurt : 130 cc
muhallebi : 120 cc

Toplam 350 cc ediyor günlük
Gece de 2 kere 120 cc alıyor

Senin bebeğin geceyide bırakmış ama bunun geçiçi bir dönem olduğunu düşünüyorum.Benim oğlumda bir ara ret etti ,sonra mamayı değiştirince geri başladı içmeye.Birde mesela en sevdiği mamayı ısıtıp versem bile içmez.İlla oda sıcaklığında olacak bizim ki.
Sen de dene bakalım ılık vermeyi.Belki işe yarar.

Oncelikle cevap verdiginiz I in cook tesekkurler . Benim kiz gece 2 kere 60 CC I se dunyalar benim our.gece 0 sut yani AC. Agliyo a a icmiyor. Benim size birkac sorum olacak. Pinarin 6 12 den haberim yoktu doktor uygun goruyordur herhalde bende deneyeyim.1yas ustunu gormustum.bardakla iciyor demissiniz kasikla siz vermiyosunuz dim I? Benim kiz bardakla icmeyi beceremiyor henuz:-) A Sam yatmadan once I muhallebi 8 tahillidan mi yapiyorsunuz Ben on kahvaltilik die almistim kahvaltisina 1 tatli kasigi koyuyordum ama kahvaltiyi cogaltti simdi vermiyorum.

As la 500 CC takintim yok. 300 - 400 CC yede raziyim bunlar su an sut bebekleri Anne sutu de ememedi.Normal sutte icmeyince Anne cildirmis bir Hal aliyor. Allah yardimcimiz olsun dayanma kuvveti versin butun so run yasayan annelere.

Oncelikle cevap verdiginiz I in cook tesekkurler . Benim kiz gece 2 kere 60 CC I se dunyalar benim our.gece 0 sut yani AC. Agliyo a a icmiyor. Benim size birkac sorum olacak. Pinarin 6 12 den haberim yoktu doktor uygun goruyordur herhalde bende deneyeyim.1yas ustunu gormustum.bardakla iciyor demissiniz kasikla siz vermiyosunuz dim I? Benim kiz bardakla icmeyi beceremiyor henuz:-) A Sam yatmadan once I muhallebi 8 tahillidan mi yapiyorsunuz Ben on kahvaltilik die almistim kahvaltisina 1 tatli kasigi koyuyordum ama kahvaltiyi cogaltti simdi vermiyorum.

As la 500 CC takintim yok. 300 - 400 CC yede raziyim bunlar su an sut bebekleri Anne sutu de ememedi.Normal sutte icmeyince Anne cildirmis bir Hal aliyor. Allah yardimcimiz olsun dayanma kuvveti versin butun so run yasayan annelere.

Merhaba.
Pınar sütü doktorun uygun görüp görmediğini bilmiyorum.Benim çözümüm bu süt ile oldu.
Sabah kahvaltıda sütünü çay bardağı ile içiriyorum.İlk günler çok döküyorduk ama artık kendiside bardakla içmeyi öğrendi ve çok severek içiyor.Kaşıkla verdiğimde de severek içiyor ama bardak daha kolayıma geliyor.
8 tahıllı kahvaltılığı sabah yumurta-peyniri ayrı ayrı yemekte direndiği zaman karıştırıp veriyorum.Mamanın tadını sevdiği için bu şekilde yumurtayı ve peyniride yemiş oluyor ama bu dediğim çok sık olmuyor.Genelde bardakla süt içip yanında yumurta ve peynirini yediriyorum.
Benim bebeğim erken yattığı için akşam öğünü olan muhallebiyi kaçırıyorduk.Biraz kilo alımı sıkıntılı olduğu için artık muhallebiyi irmikli ve devam sütü ile hazırlayıp biberonuna koyuyorum ve yatarken öyle içiriyorum.İçine muz ve cicibebe de ekliyorum bazen ve severek içiyor.
Dediğim gibi bizim sorunumuz büyük ölçüde aptamil2ye geçince çözümlendi.Sma yı ilk 5.5 ay içti ama sonrasında ret etmeye başlamıştı.Aptamili gündüz içmeyi ret etsede geceleri içmesi kurtarıyor bizi.
Umarım sizin sorununuzda en kısa zamanda çözümlenir.

tamda benim problemime değinmişsiniz.bende bebelec kullanıyorum ama içmiyor.sürekli mamayı yapıyorum tekrar içmeyince çöpe.ek gıdaya geçtik.tam 6 aylığız.ama sadece ek gıdayla olmaz.süt içsin istiyorum.tavsiye edeceğiniz marka varmı.mamayı değiştireyim bari.

maalesef yok anne sütü.ben çalışıyorum 4 ay emzirebildim sadece sonra kendi bıraktı tutmadı memeyi :( sonrada zaten benim sütüm kesildi.:2:

6.5 aylık kızım var. sadece 2 ay anne sutu emdi.(sütüm kesildi) aptamil ile devam ettik. son bir aydır ağzına süt sokmuyor. (zaten gündüz uyanıkken süt içmiyor, biberon almıyor. sadece gece uyurken 60cc alıyordu). doktorum marka değiştirin dedi. herturlu markayı denedim. hiçbir şekilde ağzına almıyor.(sütün içine biskuvi koydum, pekmez koydum, vanilya esansı damlattım.) cok caresizim, benim gibi bu sorunu yaşayan annelerin yardımını beklıyorum.

Merhaba. Şu anda 6.5 aylık oğlum var.yaşadıklarımız o kadar aynı ki anlatamam size. Paylaşımınızın üstünden 1 yıldan fazla geçmiş. Çok merak ettim şu anda ki durumunuzu.bir çözüm buldunuz mu . Cevap yazarsanız çok sevinirim.çok çaresiz kaldım. Ne yapsam olmuyor.süt içmediği gibi sütü kattığım diğer yiyecekleri de yemiyor.zorlatınca kusuyor. Lütfen yardım:50:

Konu çok eski ama konu sahibi ne yapti nasil aşti bu konuyu merak ediyorum çünkü şu anda ayni durumu bende yaşıyorum ve artık sinirden agliyorum icmiyo bir türlü oglum 6 aylik icmiyo ne mamasini nede benim sütümü nasil yapicam nasıl edicem bilmiyorum Aciksin diye bekledim 24 saat aç kaldi ama icmedi delirecegim

Mer
Oncelikle cevap verdiginiz için cok tesekkurler. Benim gibi bu sorunu yasayan yok sanirim Dahada karamsarliga dustum.Rabbim baska dertler vermesin ama bir Anne olarak uzuntumu tarif edemem.ilk defa kulube uye olup msj atiyorum.tarifenizdeki gibi yogurdu mayalayacagim ancak doktorlar gunluk 500 CC sut icmeli diyorlar bu aya gore be begin. Inanamiyorum sadece bu sorunu Ben yasadigima.ilginize tesekkurler.annelerden cevap bekliyorum:-)

Merhaba. Kinunun uzerinden bayaga zaman gecmis ama ben smdi goruyorum. Benim bebeg8m de ayni durumda 6 bucuk aylik. 3 ay emdi ve 5 aydan sonra devam sutunu de icmemeye basladi. Suan sadexe ek gida yiyo. Siz ne yaptiniz devam sutu icmemesi bi sorun olusturdu mu? Gelisimimde vs.? Cok uzuluyorum icmesi icin herseyi yaptim ama icmiyo

aynı durrumdayım, benim bebeğimde 4-5 aylıkken emmede isteksiz olmaya başladı, 4. ayında 7 kg dı (2ay boyunca kilosu ve boyu aynı kaldı.) çalışmaya başlayacağım için başından beri biberona alıştırmaya çalıştım ama olmadı, kaşık mamasına başladık ve meyve püresine, geceleri biraz emiyordu, sütüm çok az olduğuiçin günde en fazla 100 ml alıyodur sanırım, çünkü sağmaya çalışınca taş çatlasa 30 ml çıkıyor :( neyse şuan 7,5 aylık, mama içmiyor, yoğurt sevmiyor ve hala sütüm az gün içinde 1 2 kez emmeye başladı ama en fazla 5 dk emiyor, bayramdan sonra işe başlayacağım 8' de evden çıkıp 6 yı çeyrek geçe evde olacağım. yani onu da ememeyecek, çoook üzgünüm, konuyu açan arkadaş sorunu nasıl çözdü bilsek.

oğlum şuan yaklaşık 8 kg. sabah 70 cc bebelac 2 ve bebelac kahvaltı kaşık mamasının içine yumurta sarısı, 1 çay k. labne, 1çay k. pekmez, 1 çay k. tahin, 1 çay kaşığı dövülmüş ceviz karıştırıp yedirmeye çalışıyorum. bazen bitirmiyor. 3-4 saat sonra küçük bir kase sebze püresi, hazırda yoksa aptamil sütlü meyveli kaşık maması, 3-4 saat sonra yarım kase meyve püresi, yatmadan öncede hipp iyi geceler kaşık maması veriyorum. ben kaşık mamasının süt yerine geçeceğini düşünüyordum ama doktor geçmez dedi, ama çarem yok,

Biri banada yardımcı olabilirim lütfen oğlum benim sütümü sağıp içiyor ama şuanda onuda içmiyor ek gıda yemior napcagmi sasrdm yedi aylk.olduk çok zayf napmam lazm

Back